Болки в тестис

Имам проблем. Моля. помогнете!
Уважаеми пациенти, тези форуми не могат да заменят посещението при вашия личен лекар или при специалист. Тук по-скоро можете да получите информация към какъв лекар да се насочите при даден проблем.

Moderators: Bulgaricus, fotografa

[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/vendor/twig/twig/lib/Twig/Extension/Core.php on line 1107: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable
liben
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/vendor/twig/twig/lib/Twig/Extension/Core.php on line 1107: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable

Болки в тестис

Postby liben » Sun Jun 05, 2011 2:43 am

Здравейте,
На 34г. 180см. 73кг. съм и имам 4 операции от варикоцеле на левия тестис, като проблема не е решен. Разширените вени получих вследствие на силен удар в тестиса, когато бях на 28г.

1-вата и 2-рата операция(2006г.) не донесоха никакви положителни резултати, тъкмо обратното нещата се влошиха - имах ужасни болки и не знаех какво да направя...

След 3-тата операция(2007г.) имах значително подобрение и хирурга ми каза както и подозирах, че предишните лекари при операциите не са прекъснали вените, които трябвало, а най-вероятно лимфни съдове, които са задълбочили проблема. Информира ме, че освен тези вени които стандартно се разширяват и оперират при мен е разширена и вената, която е отдолу на тестиса(мисля, че е вена сперматикус), но нея не може да лигира, защото ще се смути кръвообращението.
Нещата се влошиха към края на 2010г. отново след като лятото работих височинна работа(в седнало положение със сбруя) на високи температури. Появиха се отново болки и парене, като симптомите бяха най-силни в седнало положение. Отидох на преглед при хирурга от 3-тата операция и стигнахме до решение за 4-та операция, при която достъпа ще бъде през самия скротум(на 3-тата беше ингвинален) ще лигира(прекъсне) каквото е възможно и ще направи пластика на venae spermaticus + отстраняване на обвивката на тестиса, за да се предотврати евентуално хидроцеле.

След 4-тата операция(Март 2011г.) седмица по-късно се чувствах чудесно и най-накрая си мислех, че проблема ми е разрешен завинаги - започнах да спортувам активно(лицеви опори, набирания, колоездене...). Към края на Април(40 дни след операцията) почувствах отново тежест и болка в тестиса, която не отшумява и до днес. Не съм сигурен дали причината пак са разширени вени, но болката и симптомите са същите и са по-силно изразени при високи температури и седнало положение. Миналата седмица бях на преглед при доктора и той ми каза, че не открива нищо патологично, тестиса е по-чувствителен в момента и ми предписа Селебрекс да пия 7 дни. Не чувствам подобрение и съм много притеснен, защото и психиката ми вече не издържа :(

Тук ще вметна, че имам и операция на счупен нос, 2 на ръка и 1 тежка на коляно, но гледам позитивно на нещата и се възстановявам бързо доколкото зависи от мен.

Обръщам се към вас с огромната молба за помощ и съвет - моля да ме насочите към НАИСТИНА ДОБРИ андролози/уролози в София. Готов съм да си направя всички необходими изследвания... При мен не става въпрос за проблем със стерилитет, а проблем с хронична болка. Под огромно напрежение съм, защото чакам дете след 3 месеца и искам да се грижа пълноценно за семейството си и да се насладя на най-хубавите моменти в живота, а не да бъда потиснат и слаб.

Bulgaricus

Re: Болки в тестис

Postby Bulgaricus » Mon Jun 06, 2011 8:11 pm

Здравейте,

не мога да Ви препоръчам добри уролози в София или където и да било в България. За съжаление ситуацията с добри тесни специалисти в Родината е катастрофална.

Това са често срещани оплаквания, за съжаление често се срещат и описаните от Вас усложнения.

По публикацията Ви смея да предположа, че сте подложен на огромен срес и самата операция не е най-големият проблем в живота Ви или се лъжа?

Освен това се опитвате да бъдете "силния" във Вашето семейство, а това не е винаги възможно, когато човек самият страда.

Ще изчакам да ми отговорите преди да пиша отново.

Поздрави,
Поздрави, Bulgaricus

Моля, четете, преди да пишете: viewtopic.php?f=3&t=3853!
Помогнете, за да остане форумът възможен с едно (малko) дарение чрез Paypal (paypal @ efe-online.eu) или чрез банков превод!

liben

Postby liben » Wed Jun 08, 2011 10:47 am

Здравейте,
Да, подложен съм на стрес, защото живея с болка в тестиса, която ме потиска... Допълнителен фактор е това, че чакам дете и имам чудесна приятелка, за които искам да се грижа. Също така нямам постоянна работа - мога да се нарека freelancer, което има своите плюсове и минуси, но когато не се чувстваш здрав минусите май са доста повече... Още една операция за мен едва ли ще е проблем, след като съм се подложил вече на 4-ри, но взе да ми писва и се чудя какво може да реши проблема окончателно. В тази насока все по-често си мисля за отстраняване на тестиса(все пак имам още един - природата е помислила) - не че ми е лесно да го приема като вариант, но на моменти ми идва да го изтръгна!!! От друга страна малко ме съмнява, че някой лекар ще иска да го махне, защото ако няма тумор и фукционира по някакъв начин всичко е ОК за тях. Да ама за мен не е ОК да живея в болка... Колкото до това дали се опитвам да бъда "силния" в семейството, мисля че повечето мъже биха се чувствали по-добре ако допринасят повече, но нямам комплекси на тази тема - ако това, с което се занимавам ми носи удовлетворение и се чувствам полезен нямам нищо против човека до мен да има по-големи доходи. На моменти чувствам, че губя почва под краката - за мен огромни удоволствия са слънцето, облаците, повея на вятъра, песента на птиците, но в момента като че ли не съществуват... :(
По-здрави!

Bulgaricus

Postby Bulgaricus » Mon Jun 13, 2011 8:56 pm

Здравейте,

явно проблемът е за много тесен специалист. Няма гаранция, че тази операция ще е последната.

В такива случаи предлагаме референтно мнение от Германия, в случай че лечението тук би дошло под въпрос.

Поздрави,
Поздрави, Bulgaricus

Моля, четете, преди да пишете: viewtopic.php?f=3&t=3853!
Помогнете, за да остане форумът възможен с едно (малko) дарение чрез Paypal (paypal @ efe-online.eu) или чрез банков превод!

Return to “Форум имам проблем...”