Болка в коляното

Имам проблем. Моля. помогнете!
Уважаеми пациенти, тези форуми не могат да заменят посещението при вашия личен лекар или при специалист. Тук по-скоро можете да получите информация към какъв лекар да се насочите при даден проблем.

Moderators: Bulgaricus, fotografa

[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/vendor/twig/twig/lib/Twig/Extension/Core.php on line 1107: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable
chavi
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/vendor/twig/twig/lib/Twig/Extension/Core.php on line 1107: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable

Болка в коляното

Postby chavi » Tue Apr 05, 2011 4:40 pm

Здравейте , на 36 г. съм , 1.70 м. , 70-72 кг. От около година имам болки в лявото коляно.Болката се появи по време на крос , които правех през ден в продължение на година .Първоначално се появяваше след няколко обиколки .Болеше ме под самото коляно , като че ли коста точно под капачката .Спирайки бягането , почти веднага изчезваше , но направех ли опит да продължа отново се появяваше .Та намалих обиколките , но дойде момент в който опитах ли да се затичам , се появяваше веднага .Помислих , че е нещо преумора , разтягане ....Реших да спра за малко .Опитвах , няколко пъти през 2-3 месеца , но отново след няколко обиколки , болката се появяваше .Така до декември 2010 г. , когато болката стана постоянна .Не е остра , тъпа е , и имам чувството че ми изтръпва целия ляв крак и особенно ходилото .Обувките почнаха да ми стягат , поне такова чувство имам , но външно не се вижда някакъв оток.Коляното започна да "пука" , и "скърца" .Най-интересното е , че болката , даже не бих казал точно болка , а някакво неприятно усещане и изтръпване , се появява в седнало положение.Особенно в автомобил , просто не мога да си намеря място при по-продължително пътуване , повече от 30-40 мин , примерно .И след слизането от автомобила , почва "пукане" и "скърцане", съпроводено вече с болка .Единственно имам леко "поддуване", като че ли на самата кост, под капачката ,(и не знам как да го обясня , леко хлътване на месестата част между капачката и коста надолу, това е най-доброто обяснение което ми идва) но то е минимално .Бях на ортопед , който ме прегледа и първоначално ми изписа , Матсан доич + спирт+Реставит , но нямаше никакъв ефект .При повторното посещение , направих 10 дни електромагнити+ултразвук .За съжаление отново , нищо .Не ми е правена снимка , или някакви изследвания .Искам съвет какво , да правя ?

Bulgaricus

Re: Болка в коляното

Postby Bulgaricus » Mon Apr 18, 2011 2:01 pm

Здравейте,

преди да се мисли за каквото и да било трябва да Ви направят ЯМР на коляното. Няма друг начин за еднозначна диагноза.

Поздрави,
Поздрави, Bulgaricus

Моля, четете, преди да пишете: viewtopic.php?f=3&t=3853!
Помогнете, за да остане форумът възможен с едно (малko) дарение чрез Paypal (paypal @ efe-online.eu) или чрез банков превод!

Return to “Форум имам проблем...”