Нетърпимо напрежение и усещания

Имам проблем. Моля. помогнете!
Уважаеми пациенти, тези форуми не могат да заменят посещението при вашия личен лекар или при специалист. Тук по-скоро можете да получите информация към какъв лекар да се насочите при даден проблем.

Moderators: Bulgaricus, fotografa

[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/vendor/twig/twig/lib/Twig/Extension/Core.php on line 1107: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable
yPavlov
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/vendor/twig/twig/lib/Twig/Extension/Core.php on line 1107: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable

Нетърпимо напрежение и усещания

Postby yPavlov » Sat Sep 18, 2010 10:43 am

Здравейте,

Искам да помоля за помощ, тъй като се чувстаме в безизходица. Става въпрос за майка ми. Тя е 59 годишна.
От 30 години страда от заболяване, характеризиращо се със силно нервно напрежение и особено мъчителни телесни симптоми :
- парене/стягане в областта на главата и тялото
- чувство на тежест в тилната част на главата
- чувство за натиск от вътрешната част на главата
- силно/нетърпимо треперене в областта на стомаха
- безсъние.
Заболяването се отключи в следствие на лошата семейна среда и отношения. След 3 години неуспешно лечение с всякакви антидепресанти и успокоителни (Лудиомил, Амитриптилин, бензодиазепини и др.), майка ми постъпи на лечение в МА-София, където се подобри от лечение включващо Анафранил (в началото в големи дози). През следващите 25г тя се лекува с Анафранил 3x2 на ден (25 мг). Въпреки лечението, тя получаваше временни кризи от по 2-3 седмици на всеки 3 мес., през което време увеличаваше
Анафранила до 3x3 на ден. Лекарството ликвидира всички телесни усещания, напрежение и безсъние.
Това лечение беше комбинирано с бензодиазепини, като последния беше Ривотрил в много висока доза (3 по 1 (2мг)), по вина на психиатъра, което доведе до сегашната и абсолютна нечувстителност към тези лекарства.
Като изключим последните пет години, майка ми води активен начин на живот и се чувстваше сравнително нормално въпреки голямото количество антидепресант и успокоителни. Преди пет години се наложи да оперира щитовидната си жлеза, а преди 2 години и половина се наложи да прекъсне лечението с Анафранил/Ривотрил, поради това, че получи силно напрежение и треперене в областта на стомаха и корема (може би роля е изиграла и нарушената функция на щ. жлеза). От този момент, майка ми се лекува с Феварин (2 по 1 през деня) и Тритико (сутрин) (което, в началото имаше умерен ефект), но въпреки лечението и многократните опити на психиатъра да смени лекарствата с по-подходящи майка ми се чувства много зле. Основните и оплаквания напоследък са :
-Силно/нетърпимо нервно напрежение през целия ден
-Голямо безпокойство и чувство на отчаяние в следствие на постоянните и неприятни усещания
-Силно/нетърпимо треперене в областта на стомаха/корема
-Нервно треперене на тялото
-Парене/тежест в областта на главата
-Схващания и изтръпвания, понякога чувство за стъклени очи
-Чувство за силен напън от вътрешната страна на главата
(Преди 1 година тя си направи скенер на главата заради период на силно главоболие, но нищо притеснително не беше открито !)
Ако някой страда от подобно заболяване или има пациент с подобно заболяване, моля да пише.

ptomoff
Site Admin

Re: Нетърпимо напрежение и усещания

Postby ptomoff » Sat Sep 18, 2010 12:27 pm

yPavlov

Re: Нетърпимо напрежение и усещания

Postby yPavlov » Sun Sep 19, 2010 11:26 am

Въпроса е :
Какво подходящо лечение може да препоръчате при създалото се положение и в това състояние.
За мене, като човек без медицинско образование, са странни нетърпимите до отчаяние напрежение и усещания.
Странното е, че дори и лекарите преди 30г. не са определили точна диагноза, а са заключили за състояние
влияещо се от Анафранил, смес от конверзионни и депресивни симптоми.
Бих искал да се прекрати тази въртележка от различни лекарства, смени и т.н. веднъж за винаги.
Възможно е психиатъра да пропуска нещо, въпреки че смятам, че е добър лекар в сравнение с
останалите, с които съм контактувал.

Return to “Форум имам проблем...”