Неврологичен или може би друг проблем ?

Имам проблем. Моля. помогнете!
Уважаеми пациенти, тези форуми не могат да заменят посещението при вашия личен лекар или при специалист. Тук по-скоро можете да получите информация към какъв лекар да се насочите при даден проблем.

Moderators: Bulgaricus, fotografa

[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/vendor/twig/twig/lib/Twig/Extension/Core.php on line 1107: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable
d00msday
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/vendor/twig/twig/lib/Twig/Extension/Core.php on line 1107: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable

Неврологичен или може би друг проблем ?

Postby d00msday » Thu Sep 09, 2010 3:53 am

Здравейте Аз съм момче на 24 години , 180 см , 95 кг . Не съм дебел да уточня едър спортен тип съм преди ходех на фитнес но сега от работа не ми остава време. Та искам да разкажа за моя проблем който започна горе долу преди 10 месеца . До тогава бях в блестящо здраве и физическо и психическо вече немога да твърдя това . Преди 10месеца внезапно без никаква причина започна да ми шуми дясното ухо парвоначално не му обръщах внимание беше шум като на телевизор без програма . Но след 2-3 седмици реших и аз да отида на лекар и така отидох на УНГ доктора ме прегледа и каза че съм имал вирус и ми предписа успокоителни както и хапчета за мозъка и някакво кремче за мазане на носа (съжалявам вече не им помня имената) Така и аз какво ме прати при доктора пък какво ми предписа но както и да е . След като започнах да приемам медикаментите състоянието взе да се влушава шумът не изчезваше а взех и да се разтрепервам и да ми се вие сват като пия лекарствата и взех да ставам неспокоен от странните симптоми . Реших да спра лекарствата и да потърсъя за помощ отново ГП-то тя ме прати на невролог този път реших да и обясня симптомите и какви лекарства съм приемал тя ми обясни че не били нищо сериозно тези лекарства направи един измислен преглед от сорта пипни си носа стои на един крак с затворени очи и това беше диагнозата бе неустановен тремор и отново успокоителни и лекарства за около 30 лева все за мозъка И аз отново тичай в аптеката пазарувай . Така и така минаха се отново 2-3 седмици месец аз тарпеливо си пиех хапчетата и си живеех с новостите около мен :) но ефекта беше 0 . След това мой роднина ме заведе при доста добър УНГ един от най-добрите мога да кажа в Пловдив тои ми отдели около 2 минути за преглед тъй като е доста ангажиран но като че ли най-добре определи проблема ми и каза че съм имал запушена евстахиева тръба в следствие на това че носа ми доста често е запушен и дишам през устата.Предписа ми капки за нос и каза да правя упражнения като си надувам бузите и си запушвам носа за да изпукам тъпанчето добре като начало спираше шума в ухото но след това и то спря да деиства шума не изчезваше така и това доведе до други промени в моя живот спрях цигарите намалих пиенето не че съм бил някакъв пияч де но взех само биричка от време на време да пия . След това пак отидох до моето ГП вече и аз незнам какво да правя тя ме прати на друг невролог и ми направи ДОПЛЕР който показвал че съм имал усукване на артерия и за това съм бил замаян и това ми било вродено казах и че проблема ми е от няколко месеца но тя не отреагира и както и да е отново си тръгнах с една рецептичка с лекарства като гинко билоба и Успокоителни реших повече да не се занимавам с никакви доктори всеки ми втълпяваше че си внушавам че проблема е в главата ми че съм страдал от нерви всичко било от тях. Е добре аз нито се изнервям за нещо нито има за какво но филмите в главатами прожектирани с този странен шум продължаваха.
Сега вече 10 месеца по късно нещата хич не са се променили даже вече започвам да си изследвам проблемите и да констатирам други ефекти :) Например замаяността ми е постоянна но понякога се променя например като шофирам като че ли е по малко виждам по малко петна пред себе си и се чувствам по фокусиран , а в другия момент ако влезна в някой магазин и погледа ми става хора ляво дясно таван земя направо незнам каде гледам и петната се усилват като че ли от изкуствената светлина и аз незнам припотявам се набързо особено по челото ,чувството е все едно гледате към слънцето и после погледнете на другате петна замаяност но странно всичко това не влияе на остротата на зрението ми то си е супер. както и шума не влияе на слуха ми е може би съвсем незначително леко . А шумът в ухото като че ли се появява най-често когато си лягам да спя и през деня понякога ми заглъхва само дясното ухо и почва да пищи веднага си надувам бузите и се отпушва . Моля ви за съвет в момента съм в чужбина незнам какво да правя въобще незнам как да обясня всичко това на хората дори приятелката ми май не ме разбира . Аз пак си изглеждам и си върша всичко нормално въпроса е че това е в главата ми 24/7 и ме дразни тотално все едно съм в някоя телевизионна игра по цял ден хорааа ПОМОЩ

d00msday

Re: Неврологичен или може би друг проблем ?

Postby d00msday » Sat Sep 11, 2010 1:03 pm

Господа доктори и други вещи лица в занаята моля ви за помощ препоръка или каквото и да било приемете ме на сериозно защото положението е такова по принцип до сега каквито и оплаквания да съм имал съм си ги изтърпявал и с времето всичко е преминавало но този път нещата не отминават и вече взимам сериозно да се притеснявам също има и нещо друго което не съм споменал в предния си пост . Когато уринирам пикая на раздвоена струя много е странно все едно ми е сплескана трабата от страни или незнам и аз четох отново в интернет и единственото което излезе е аденом на простата веднага отидох на уролог който ме прегледа с един уред и с пръста отзад (уфф) и каза че съм нямал нищо такова че съм бил твърде млад за да имам такова заболяване каза ми да съм си стискал пениса и като се увеличила струята така да съм пикаел но като цяло каза че нищо ми нямало и така вече се минаха 10 месеца и ситуацията е същата незнам дали има връзка с другата ситуация но вече тотално съм се побъркал моля ви за съвети предварително ви благодаря на всички компетентни мнения :)

d00msday

Postby d00msday » Mon Sep 27, 2010 1:43 am

tuk nqkoi shte pomogne li ? doktori ima li ?

ptomoff
Site Admin

Postby ptomoff » Thu Sep 30, 2010 11:56 pm

Bulgaricus

Postby Bulgaricus » Thu Oct 07, 2010 11:09 pm

Здравейте,

описвате различни проблеми - от една страна неврологичен, от друга страна урологичен. Не е вероятно да са свързани. Има и медицински мислим сценарий за тумор и метастази, но вече щяхте да не можете да пишете, ако той бе възможен.

На какъвто лекар сте ходили той е говорил само за заболявания в областта си, защото за тях е компетентен.

Диагнозата за артерията звучи най-логична, ако е вродена е нормално в даден момент да се влоши, възможно е, да.

Какъвто и да е процесът, то той засяга не само ушния, но и очния нерв, т.е. или е свързан с кръвоснабдяването или със "заемащ пространството растящ процес".

Тези диагнози не са много вероятни. За да може да се каже коя диагноза е най-вероятна трябва да се знае и какви точно медикаменти сте приемали, за да се каже какво не е било ефективно.

Моят съвет е, че трябва да се направи скенер/ЯМР на главата с контраст, за да се изключат всички мислими лоши заболявания и след като се изключат, може да се мисли за лечение на симптомите.

Тук е много важно да знаете точно какво, кога и колко време приемате.

В коя държава сте?
Поздрави, Bulgaricus

Моля, четете, преди да пишете: viewtopic.php?f=3&t=3853!
Помогнете, за да остане форумът възможен с едно (малko) дарение чрез Paypal (paypal @ efe-online.eu) или чрез банков превод!

Return to “Форум имам проблем...”