Здравейте. От 3 дни имам висока температура, която не пада под 38 градуса. Обикновено е около 38.4, но първият ден достигна и до 39.2. Още веднага почнах да пия парацетамол, аналгин, аспирин, витамини и изобщо обичайните неща в такива ситуации. Но температурата не пада вече трети ден. Вероятно е някакъв летен грип, но това което ме притеснява е, че не кашлям, нямам носни секрети, нито стомашно-чревни проблеми, не ме боли гърлото и дори не кихам. Само температурата и от вчера лека, не точно болка, но нещо като парене в горната част на гърдите и то не при вдишване или нещо такова, а периодично и не знам от какво точно се поражда (може би при преглъщане, но не мога да определя). А да и обичайните гадене и загуба на апетит.
Знам че ще ме посъветвате да отида на лекар, но проблемът е, че съм с прекъснати здравни осигуговки, а и рядко боледувам и не знам към кого точно да се обърна. А и в момента съм малко финансово скучен така да се каже, криза. Затова въпросът ми е, шансът да е нещо друго, различно от грипен вирус голям ли е и мога ли да си взема антибиотици направо от аптеката (и какви точно) и да прибегна до самолечение?
Летен грип?
Moderators: Bulgaricus, fotografa
-
Bulgaricus
Здравейте,
грипът е вирусно заболяване и не се лекува с антибиотик. Антибиотиците не оказват действие върху вирусите, а само срещу бактериални усложнения на тези инфекции.
Въпреки че Ви е обърнато внимание не сте дали отговор на горния въпрос: Когато задавате въпрос за здравословен проблем, моля, споделете Вашите възраст, ръст, тегло, други заболявания и медикаменти, които приемате.
Освен това е релевантно дали пушите.
Описваните от Вас симптоми могат и да са грипни, да. Може и свински грип да е даже. Но могат и да са от пневмония.
При гриповете обикновенно има и изпотяване, болки в главата и/или в мускулите.
Поздрави,
грипът е вирусно заболяване и не се лекува с антибиотик. Антибиотиците не оказват действие върху вирусите, а само срещу бактериални усложнения на тези инфекции.
Въпреки че Ви е обърнато внимание не сте дали отговор на горния въпрос: Когато задавате въпрос за здравословен проблем, моля, споделете Вашите възраст, ръст, тегло, други заболявания и медикаменти, които приемате.
Освен това е релевантно дали пушите.
Описваните от Вас симптоми могат и да са грипни, да. Може и свински грип да е даже. Но могат и да са от пневмония.
При гриповете обикновенно има и изпотяване, болки в главата и/или в мускулите.
Поздрави,
Поздрави, Bulgaricus
Моля, четете, преди да пишете: viewtopic.php?f=3&t=3853!
Помогнете, за да остане форумът възможен с едно (малko) дарение чрез Paypal (paypal @ efe-online.eu) или чрез банков превод!
Помогнете, за да остане форумът възможен с едно (малko) дарение чрез Paypal (paypal @ efe-online.eu) или чрез банков превод!
-
gftq2
- Joined: Sat Jul 25, 2009 9:18 am [phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/vendor/twig/twig/lib/Twig/Extension/Core.php on line 1107: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable
25 г., 1.88 м., 105 кг., имам хипертония от малък, пия енприл. Не пуша.
Едва ли е свински грип. Не съм излизал в чужбина и поне от 5-6 месеца нямам досег с хора, които са го правили. Всъщност напоследък нямам почти никакъв досег с хора и това е едно от притесненията ми и съмненията ми дали е грип. Освен това съм в регион, където няма регистриран случай на свински грип поне в радиус от 60 км. А и както вече казах боледувам рядко и обикновено през зимата. Всъщност не си спомням да съм имал грип през лятото.
Вчера през деня температурата падна в нормата и се почувствах по-добре, но вечерта отново се покачи до 38 градуса. Паренето в гърдите като че ли се увеличи и вече май си е болка. Почва да ме притеснява повече от температурата. В момента тя е почти в нормата - 37.2, но не се чувствам добре. Трудно спя и докато го правя се изпотявам. Продължавам самолечението с парацетамол, аспирин (упсарин) и витамини. Болки в мускулите нямам, в главата може би леки сутрин при ставане, т.е. не при самото ставане...
С какво се лекува грип и с какво пневмония? Да взимам ли антибиотици или да изчакам още, след като уж има някакво подобрение?
Едва ли е свински грип. Не съм излизал в чужбина и поне от 5-6 месеца нямам досег с хора, които са го правили. Всъщност напоследък нямам почти никакъв досег с хора и това е едно от притесненията ми и съмненията ми дали е грип. Освен това съм в регион, където няма регистриран случай на свински грип поне в радиус от 60 км. А и както вече казах боледувам рядко и обикновено през зимата. Всъщност не си спомням да съм имал грип през лятото.
Вчера през деня температурата падна в нормата и се почувствах по-добре, но вечерта отново се покачи до 38 градуса. Паренето в гърдите като че ли се увеличи и вече май си е болка. Почва да ме притеснява повече от температурата. В момента тя е почти в нормата - 37.2, но не се чувствам добре. Трудно спя и докато го правя се изпотявам. Продължавам самолечението с парацетамол, аспирин (упсарин) и витамини. Болки в мускулите нямам, в главата може би леки сутрин при ставане, т.е. не при самото ставане...
С какво се лекува грип и с какво пневмония? Да взимам ли антибиотици или да изчакам още, след като уж има някакво подобрение?
-
Bulgaricus
С това самолечение рискувате да бъдете приет по спешност с някоя пневмония болницата и там вече без осигуровки да плащате като на хотел в Слънчев бряг!
Поставете си приоритети кое Ви е най-важно и от кое можете да се откажете, за да отидете на лекар.
Ако бяхте в пустинята с тези оплаквания бих Ви дал някой силен пеницилин или да кажем ципрофлоксацин на 12 часа по 500 мг за поне 8 дни. Но от самолечение се остава без бъбреци, например, а от аспирин се получава язва.
Поздрави,
Поставете си приоритети кое Ви е най-важно и от кое можете да се откажете, за да отидете на лекар.
Ако бяхте в пустинята с тези оплаквания бих Ви дал някой силен пеницилин или да кажем ципрофлоксацин на 12 часа по 500 мг за поне 8 дни. Но от самолечение се остава без бъбреци, например, а от аспирин се получава язва.
Поздрави,
Поздрави, Bulgaricus
Return to “Форум имам проблем...”