Здравейте, бих искал да чуя още едно мнение по проблема, който имам в момента. На 35 години съм, от град Пловдив. По повод подагрозен пристъп ми откриха предсърдно мъждене, назначиха ми терапия със "синтром" и "кордарон"(до момента депо 8г.). Приеха ме в болница за изследване. Бих искал да попитам, на базата на резултатите посочени по-долу и заключенията, какво би могло да се направи? Дали е необходимо да се обърна за консултация при друг специалист за второ мнение? Можете ли да ми дадете съвет към кого мога да се обърна за това?
От болницата ме посъветваха да се обърна към ендокринолог - направих го и резултатите ми са в норма. Имам метаболитен синдром. Казаха ми да се обърна към ревматолог, за да се изясни дали проблемите не идват от това. Бих желал да узная дали назначеното ми лечение е правилно и дали вкарването в ритъм трябва да се извърши директно с ЕКВ? Няма ли медикаментозен начин, предхождащ/изключващ ЕКВ? А по повод тромбозата на ЛП и назначената лекарствена схема, бих искал да попитам това ли е начина за лекуване на проблема или има друг? Най-силно ме вълнува въпроса за това, че не съм в болнични условия - има ли риск и ако има, колко сериозен е той?
С уважение,
Ст.Н.
-От статуса: адкватен, ориентиран, лежи на ниско. Обезитас. Пулмо - чисто везикуларно дишане. ССС - АРСД 90/минути. RR-120/80, систолен шум на МК 2/6. Хепар на ребрената дъга. Лиен неувеличен. Сукусио реналис отрицателно двустранно. Крайници - без отоци.
-Изследванията: Ер.-4.5; Хб.-161; Левк.-8.8; Тромб.-194; Фибриноген-3.3; ПТВ-47.8%; Хлориди-106; Натрий-143; Калий-5.1; ЕКГ - FA с камерна честота около 113/мин., десен патологичен тип. ЕхоКГ - Аорта-3.38; ЛП-4.83; площ-30см2, Септум-1.3; ЗСЛК-1.3; ЛКТДР-5.3; ТСР-3.7; ФИ-58%; СНАП-34mmHg; ДК-2.7; Пулмонална кл.-интактна, МК-регургитация 1ст., пролапс, АК-трикуспидна, ТК-регургитация 0+ ст.
-Заключение:Митрална регургитация на базата на пролапс, дилатирано ЛП, умерена ЛК хипертрофия, запазена помпена функция. ТЕЕ - повишен ехоконтраст в ЛП, тромбоза в ухото на ЛП.
-Обсъждане: Персистиращо предсърдно мъждене при пациент с метаболитен синдром, пролапс на ПМП с реализирана 1ст. регургитация. В предвид данни за ЛП тромбоза се започна адекватна антикоагуалация. След 1 месец провеждане на ТЕЕ с оглед ЕКВ. Терапия за дома с: Синтром - по схема и строг хемостазеологичен контрол, Кордарон - 1т.дн.
Ритъмно-проводни нарушения, персистиращо мъждене.
Moderators: Bulgaricus, fotografa
-
Bulgaricus
Поздрави, Bulgaricus
Моля, четете, преди да пишете: viewtopic.php?f=3&t=3853!
Помогнете, за да остане форумът възможен с едно (малko) дарение чрез Paypal (paypal @ efe-online.eu) или чрез банков превод!
Помогнете, за да остане форумът възможен с едно (малko) дарение чрез Paypal (paypal @ efe-online.eu) или чрез банков превод!
-
Bulgaricus
Поздрави, Bulgaricus
Return to “Форум имам проблем...”