Здравейте,
болница не мога да Ви препоръчам.
Въпросният метод е типичен за Източна Европа и не знам да се практикува в Германия.
Виждам ключови грешки в досегашното лечение.
Първата е, че сте опитвали толкова много антибиотици и вероятно не всеки от тях редовно поне по 5 дни, преди да го смените. От тази употреба сте развили резистентност.
Втората е, че сте ползвали антибиотици срещу бактерии, които е било и преди това известно, че са устойчиви срещу тях.
Трето, първото лечение, което е било проведено е най-важното. Официалната препоръка за него не е само гентамицин, а бета лактамен антибиотик, като Piperacillin, комбиниран с гентамицин. Друга алтернатива са цефалоспорините: Ceftazidim и Cefepim. При устойчивост се употребяват резервните карбапенеми Imipenem и Meropenem.
Поздрави,
Дакриоцистит при възрастни - помощ
Moderators: Bulgaricus, fotografa
-
Поздрави, Bulgaricus
Моля, четете, преди да пишете: viewtopic.php?f=3&t=3853!
Помогнете, за да остане форумът възможен с едно (малko) дарение чрез Paypal (paypal @ efe-online.eu) или чрез банков превод!
Моля, четете, преди да пишете: viewtopic.php?f=3&t=3853!
Помогнете, за да остане форумът възможен с едно (малko) дарение чрез Paypal (paypal @ efe-online.eu) или чрез банков превод!
-
- Joined: Tue Jul 06, 2010 2:54 pm [phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/vendor/twig/twig/lib/Twig/Extension/Core.php on line 1107: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable
Re: Дакриоцистит при възрастни - помощ
Здравейте. На 25 години съм и от раждането ми дясното ми око сълзи. За голямо съжаление не са предприети коректните действия за отстраняване на проблема още тогава. Имам спомени за опити с капки и мазила, но в крайна сметка сега съм на 25 и окото си ми сълзи. Бих искала да премахна този проблем. Не е нещо което е непоносимо, но определено ми пречи - често се възпалява и в работата ми също ми пречи и реших да потърся начин да го отстраня. Доколкото разбрах има разлика в запушените канали по рождение (или менбрана) и тези появили се при по-късен етап. Явно не се срещат много като мен, които толкова дълго да са отложили разрешаването на проблема.
На 18години ми направиха веднъж сонда, но дори не успях да усетя соления вкус след сондата - въобще не мина течност през канала.
Предполагам, че единственото решение на този етап е операция.
Въпросът е : правят ли се въобще такива операции в България?
Ако ДА къде, какво представляват и колко струват?
Отидох за консултация в Св. Анна, но случих на лекарка която не се занимава с операции - въпреки това директно ме отряза, че в България една единствена лекарка правела такива операции и то в частна клиника в Пловдив. Доста невероятно ми се струва това да е така и затова пиша тук.
За съжаление за този проблем при възрастни не пише никъде нищо.
Благодаря предварително
На 18години ми направиха веднъж сонда, но дори не успях да усетя соления вкус след сондата - въобще не мина течност през канала.
Предполагам, че единственото решение на този етап е операция.
Въпросът е : правят ли се въобще такива операции в България?
Ако ДА къде, какво представляват и колко струват?
Отидох за консултация в Св. Анна, но случих на лекарка която не се занимава с операции - въпреки това директно ме отряза, че в България една единствена лекарка правела такива операции и то в частна клиника в Пловдив. Доста невероятно ми се струва това да е така и затова пиша тук.
За съжаление за този проблем при възрастни не пише никъде нищо.
Благодаря предварително
-
- Joined: Tue Aug 02, 2011 9:58 am [phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/vendor/twig/twig/lib/Twig/Extension/Core.php on line 1107: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable
Re: Дакриоцистит при възрастни - помощ
Здравейте,
На 58години съм, като цяло в добро здравословно състояное сън. Но .... и при мен се случи същият проблем - . запушен слъзен кавал почти от една година. Ходих и се консултирах при много очни специалисти, но те или вдигаха рамене , че "това е положението", или ме насочваха за операция. Искренно много ме беше страх. И... случайността ме срещна с една жена със същия проблем - вече решен - и то без операция. Много се зарадвах и аз реших да започна. така стигнах до очната клиника на Д-р Теодора Първова , ул. "Боговец" №22, бл. 48 ,ж.к. "Лагера" / в близост до бившето ГУСВ/. Преди това си взех направление от личният ми лекар - и се озовах при ния. Хубав и лъчезарен Човек. Прегледа ме и каза че можем да решим проблема. При първото пъсещение нямаше резултат, но при следващите две слъзният канал се отпуши.
На 58години съм, като цяло в добро здравословно състояное сън. Но .... и при мен се случи същият проблем - . запушен слъзен кавал почти от една година. Ходих и се консултирах при много очни специалисти, но те или вдигаха рамене , че "това е положението", или ме насочваха за операция. Искренно много ме беше страх. И... случайността ме срещна с една жена със същия проблем - вече решен - и то без операция. Много се зарадвах и аз реших да започна. така стигнах до очната клиника на Д-р Теодора Първова , ул. "Боговец" №22, бл. 48 ,ж.к. "Лагера" / в близост до бившето ГУСВ/. Преди това си взех направление от личният ми лекар - и се озовах при ния. Хубав и лъчезарен Човек. Прегледа ме и каза че можем да решим проблема. При първото пъсещение нямаше резултат, но при следващите две слъзният канал се отпуши.
Return to “Форум имам проблем...”