Стафилококова инфекция (Staphylococcus haemolyticus)
Moderators: Bulgaricus, fotografa
-
codename
- Joined: Fri Apr 24, 2009 8:05 pm [phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/vendor/twig/twig/lib/Twig/Extension/Core.php on line 1107: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable
Стафилококова инфекция (Staphylococcus haemolyticus)
Здравейте,
Този форум е първият резултат, който излезе като написах "Staphylococcus haemolyticus" в Google. Затова реших, след като прочетох изписаното по темата, да се консултирам и лично за моя случай. Излизат ми пъпки по лицето, от години, кога повече, кога по-малко, основно в долната част на лицето. Не е акне, защото съм вече на 32 год. Преди година след консултация с кожен лекар 2 месеца пих Тетрациклин по схема и се мажех с някои мазила според предписаната ми рецепта, след което лицето ми се поизчисти, не на 100% но все пак имаше видим ефект. Но преди няколко дена отново бях мн.зле (прилагам по-долу снимка), отидох при същия кожен лекар и той, или по-скоро тя ми каза, че съм имал "много голяма киста", да повторя рецептата, отново да пия антибиотика 2 месеца и т.н.
За това преди да предприема отново същото лечение, отидох да ми направят посявка (пробата беше взета от пъпка), също така ми взеха и кръв за изследване.
Резултатът от микробиологичното изследване е пред мен и в него пише:
"РЕЗУЛТАТ ОТ МИКРОБИОЛОГИЧНО ИЗСЛЕДВАНЕ
1 Staphylococcus haemolyticus
Антибиотик
Benzylpenicillin (Penicillin G) S
Cefoxitin S
Oxacillin S
Cephalotin S
Tetracyclines R
Erythromycin R
Gentamicin S
Cefuroxime axetil(oral) S
Amoxicillin и ензимен инхибитор Clavulanic acid(oral) S
Ampicillin S
Ciprofloxacin(oral) S
Легенда: S=чувствителни; R=резистентни; I=междинни
Staphylococcus haemolyticus => Вероятна индуцибелна резистентност към СС. Да не се използва за лечение!"
До колкото разбирам от изследването предписаният ми антибиотик няма да има ефект, или греша?
Прилагам и снимката, която направих преди половин час, като се има предвид, че вече не е толкова зле положението (беше ме срем да се покажа пред хората).
А днес, като ходих до болницата за да ме видят отново (не при кожния лекар) един лекар ми каза, че негов познат също е бил така и го е завел в София да му вземат посявка и са остановили, че всичко идва от носа, назначили са му лечение и се е оправил. Също така ми каза, че щом ми се вдигат само на долната част на лицето, то най-вероятно проблема ми е същият т.е. в носа, там имало огнище и се разнасяло надолу.
Ще съм благодарен за някакъв съвет!
Благодаря предварително!
P.S. снимката е видима след като се премахнат интервалите
Този форум е първият резултат, който излезе като написах "Staphylococcus haemolyticus" в Google. Затова реших, след като прочетох изписаното по темата, да се консултирам и лично за моя случай. Излизат ми пъпки по лицето, от години, кога повече, кога по-малко, основно в долната част на лицето. Не е акне, защото съм вече на 32 год. Преди година след консултация с кожен лекар 2 месеца пих Тетрациклин по схема и се мажех с някои мазила според предписаната ми рецепта, след което лицето ми се поизчисти, не на 100% но все пак имаше видим ефект. Но преди няколко дена отново бях мн.зле (прилагам по-долу снимка), отидох при същия кожен лекар и той, или по-скоро тя ми каза, че съм имал "много голяма киста", да повторя рецептата, отново да пия антибиотика 2 месеца и т.н.
За това преди да предприема отново същото лечение, отидох да ми направят посявка (пробата беше взета от пъпка), също така ми взеха и кръв за изследване.
Резултатът от микробиологичното изследване е пред мен и в него пише:
"РЕЗУЛТАТ ОТ МИКРОБИОЛОГИЧНО ИЗСЛЕДВАНЕ
1 Staphylococcus haemolyticus
Антибиотик
Benzylpenicillin (Penicillin G) S
Cefoxitin S
Oxacillin S
Cephalotin S
Tetracyclines R
Erythromycin R
Gentamicin S
Cefuroxime axetil(oral) S
Amoxicillin и ензимен инхибитор Clavulanic acid(oral) S
Ampicillin S
Ciprofloxacin(oral) S
Легенда: S=чувствителни; R=резистентни; I=междинни
Staphylococcus haemolyticus => Вероятна индуцибелна резистентност към СС. Да не се използва за лечение!"
До колкото разбирам от изследването предписаният ми антибиотик няма да има ефект, или греша?
Прилагам и снимката, която направих преди половин час, като се има предвид, че вече не е толкова зле положението (беше ме срем да се покажа пред хората).
А днес, като ходих до болницата за да ме видят отново (не при кожния лекар) един лекар ми каза, че негов познат също е бил така и го е завел в София да му вземат посявка и са остановили, че всичко идва от носа, назначили са му лечение и се е оправил. Също така ми каза, че щом ми се вдигат само на долната част на лицето, то най-вероятно проблема ми е същият т.е. в носа, там имало огнище и се разнасяло надолу.
Ще съм благодарен за някакъв съвет!
Благодаря предварително!
P.S. снимката е видима след като се премахнат интервалите
-
Bulgaricus
От какъв пол сте?
Лекарят, като видя антибиограмата ли го предписа или преди това?
Имате ли други заболявания? Колко сте кг при каква висичина?
Лекарят, като видя антибиограмата ли го предписа или преди това?
Имате ли други заболявания? Колко сте кг при каква висичина?
Поздрави, Bulgaricus
Моля, четете, преди да пишете: viewtopic.php?f=3&t=3853!
Помогнете, за да остане форумът възможен с едно (малko) дарение чрез Paypal (paypal @ efe-online.eu) или чрез банков превод!
Помогнете, за да остане форумът възможен с едно (малko) дарение чрез Paypal (paypal @ efe-online.eu) или чрез банков превод!
-
Bulgaricus
По антибиограма няма смисъл да го пиете. След като Ви е видял онзи ден е нямало как да знае, че е резистентен. Не почвайте да го пиете, а отидете да Ви предпишат нов.
Друг е въпросът, че може да Ви го е предписал за нещо друго и ако е така трябва да си го пиете, но дори и тогава при потвърдена устойчивост ми се струва безсмислено. От къде я взеха посявката, от носа ли?
Поздрави,
Друг е въпросът, че може да Ви го е предписал за нещо друго и ако е така трябва да си го пиете, но дори и тогава при потвърдена устойчивост ми се струва безсмислено. От къде я взеха посявката, от носа ли?
Поздрави,
Поздрави, Bulgaricus
-
Bulgaricus
Не го почвайте изобщо. Предният път сте развили резистентност.
Поздрави, Bulgaricus
-
codename
- Joined: Fri Apr 24, 2009 8:05 pm [phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/vendor/twig/twig/lib/Twig/Extension/Core.php on line 1107: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable
Еми така и аз си мисля.
Но целта на запитването ми беше за начин на лечение ако е вазможно изобщо.
Изброените антибиотици дали ще помогнат?
Ако не те, тогава кое? И т.н....
И ако мога да попитам какво означава "Staphylococus haemolyticus => Вероятна индуцибелна резистентност към СС. Да не се използва за лечение!"?
Но целта на запитването ми беше за начин на лечение ако е вазможно изобщо.
Изброените антибиотици дали ще помогнат?
Ако не те, тогава кое? И т.н....
И ако мога да попитам какво означава "Staphylococus haemolyticus => Вероятна индуцибелна резистентност към СС. Да не се използва за лечение!"?
-
Bulgaricus
Поздрави, Bulgaricus
-
Bulgaricus
Поздрави, Bulgaricus
Return to “Форум имам проблем...”