Алергия към антибиотици

Имам проблем. Моля. помогнете!
Уважаеми пациенти, тези форуми не могат да заменят посещението при вашия личен лекар или при специалист. Тук по-скоро можете да получите информация към какъв лекар да се насочите при даден проблем.

Moderators: Bulgaricus, fotografa

[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/vendor/twig/twig/lib/Twig/Extension/Core.php on line 1107: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable
elka_53
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/vendor/twig/twig/lib/Twig/Extension/Core.php on line 1107: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable

Алергия към антибиотици

Postby elka_53 » Tue Apr 14, 2009 1:27 pm

Алергия към антибиотици
Имам сериозен проблем. Майка ми беше в болница преди месец. В нефрологията на мед.акад. и поставиха инжекция антибиотик : цефтрин и тя получи алергичен шок. След няколко дни опитаха с друг антибиотик, амписулцилин като предварително и биха инжекция алергозан , но тя пак получи алергична реакция, по-слаба от първия път (който беше много страшен). Сега си е в къщи на лечение, но при направените изследвания утайката и е: 98мм/h. Явно има нужда от антибиотик, но не смеят да и предпишат.
Лошото е , че при направен кожен тест за алергии няма нищо. Т.е. не може да се разчита на подобно тестуване. Какво може да се направи? Може ли да започне антибиотик с малки дози докато разберем дали има поносимост. Какво мога да направя за имунната система с цел да се помогне на организма да се справи сам? Изобщо теоретично възможно ли е това? Как се процедира при дргите пациенти които имат алергия към антибиотици? Лекуващата лекарка от болницата ми каза, че щом има алергия към един антибиотик, значи ще прояви и към всички останали. Това не ми звучи много достоверно. Какви са възможните варианти?
За свдение тя е на 85г , но определено не е за отписване , ако се справим с този проблем има още доста хляб в нея. Предварително благодаря за всяко мнение и съвет.

Bulgaricus

Postby Bulgaricus » Tue Apr 14, 2009 4:01 pm

Здравейте,

Може ли да започне антибиотик с малки дози докато разберем дали има поносимост.

Не. Антибиотикът помага само, ако е в определена концентрация. С по-малки дози само се развива резистентност.

Какво мога да направя за имунната система с цел да се помогне на организма да се справи сам?

Нищо не можете да направите. Може да приема витамини и от витамин С с дълготрайно действие, но повече не можете да направите.

Изобщо теоретично възможно ли е това?

Не.

Как се процедира при другите пациенти които имат алергия към антибиотици?

Кожният тест е само един от многото възможни. Освен него има и клетъчен тест, кръвен за определяне на възпалителни маркери, провокационен тест и т.н. Всеки от тях си има и подвидове. Отговорен е имунологът.

Освен това при кожните тестове има и няколко подвида - подкожни, външни и мн. др. Там, където са и ги правили явно владеят само единият. Потърсете друг имунолог.

Лекуващата лекарка от болницата ми каза, че щом има алергия към един антибиотик, значи ще прояви и към всички останали.

Това не е вярно. Алергията е към група вещества, а не принципна.

Какви са възможните варианти?

Направете и антибиограма и посявка, за да се знае кои антибиотици изобщо биха били подходящи и после за тях тест за алергия целево. Инфекциите са опасни, а за изследванията трябва време и затова е добре да побързате.

Поздрави,
Поздрави, Bulgaricus

Моля, четете, преди да пишете: viewtopic.php?f=3&t=3853!
Помогнете, за да остане форумът възможен с едно (малko) дарение чрез Paypal (paypal @ efe-online.eu) или чрез банков превод!

elka_53

Postby elka_53 » Tue Apr 14, 2009 7:28 pm

Благодаря ти млади момко! Господ здраве да ти дава. Добре е , че учиш в Германия. Моята майка я тестуваха в медицинска академия, там където обучават бъдещите лекари. Не можеш да си представиш каква безотговорност.
Виждам, че си много отзивчив и към болките на други форумници. Явно учиш по призвание. Поздрави! :)

Bulgaricus

Postby Bulgaricus » Tue Apr 14, 2009 10:41 pm

Благодаря за милите думи. Но, ако проследите публикациите ми в този форум ще видите, че не съм търсил сметка никога на никой лекар. Трябва и да си представим как е да се работи при условията в България с парите, които ги има в България и тогава ще видим, че може би няма за тези условия по-добра възможност. И въпреки всичко това не извинява отношението и гьотерджийството, което е независимо от цената на личния автомобил.
Поздрави, Bulgaricus

Помогнете, за да остане форумът възможен с едно (малko) дарение чрез Paypal (paypal @ efe-online.eu) или чрез банков превод!

elka_53

Postby elka_53 » Wed Apr 15, 2009 9:28 am

Привет! Далеч съм от мисълта да търся сметка за лекарски грешки. И те са хора и за тях е допустимо да допускат грешки. Непримирима съм към качествата на преподаватели (независимо дали са лекари или с друга специалност) Колкото и да е важно за мен състоянието на майка ми, то е частен случей. А да обучаваш лошо цели поколениия бъдещи лекари е чудовищно.

Bulgaricus

Postby Bulgaricus » Wed Apr 15, 2009 12:40 pm

За лекарските грешки винаги трябва да се търси сметка, иначе до никъде няма да я докараме.

Съгласен съм с Вас по въпроса за качеството, но там съм склонен да държа пруски на него, както съм учил и уча и надали аз съм аршинът за този критерий.
Поздрави, Bulgaricus

Return to “Форум имам проблем...”