замаяност

Имам проблем. Моля. помогнете!
Уважаеми пациенти, тези форуми не могат да заменят посещението при вашия личен лекар или при специалист. Тук по-скоро можете да получите информация към какъв лекар да се насочите при даден проблем.

Moderators: Bulgaricus, fotografa

Bulgaricus

Postby Bulgaricus » Wed Sep 10, 2008 1:32 am

Поздрави, Bulgaricus

Моля, четете, преди да пишете: viewtopic.php?f=3&t=3853!
Помогнете, за да остане форумът възможен с едно (малko) дарение чрез Paypal (paypal @ efe-online.eu) или чрез банков превод!

Kartzer
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/vendor/twig/twig/lib/Twig/Extension/Core.php on line 1107: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable

Postby Kartzer » Sat Sep 20, 2008 9:21 pm

човек , нещо май форума е Бъгав.. 3 пъти пиша отговор и все не излиза .. та за кръвното не мога да се сетя числата какви бяха :(

Bulgaricus

Postby Bulgaricus » Sun Sep 21, 2008 1:06 am

Ако на моменти имаш ниско кръвно, то симптомите биха били точно такива. Изключвам редките болести, срещащи се при едно на два милиона.

Числата трябва да ги знаеш. Рязкото падане на кръвното може да предизвика оток, смърт или инвалидност в даден момент. За това не е отговорен никой лека, а основно пациентът.

А как е с трева и други лекарства?
Поздрави, Bulgaricus

Помогнете, за да остане форумът възможен с едно (малko) дарение чрез Paypal (paypal @ efe-online.eu) или чрез банков превод!

kartzer
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/vendor/twig/twig/lib/Twig/Extension/Core.php on line 1107: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable

Postby kartzer » Sun Sep 21, 2008 3:30 pm

kartzer

Postby kartzer » Tue Sep 23, 2008 11:28 pm

кръвното ми е .. 128/64 ..

Bulgaricus

Postby Bulgaricus » Tue Sep 23, 2008 11:59 pm

Това е напълно нормално кръвно налягане. Това, което може да ти се случва, при условие, че не е вестибулярният апарат е в дадени моменти, когато ти се вие акутно свят кръвното ти да пада. За това може да има множество причини, за които има хиляди томове и тонове книги, нека ги наречем общо орто-статични (свързани с мястото) или нервно регулаторни, които водят до разширяване на кръвоностните съдове по крайниците и така временна исхемия на мочъка, т.е. малкото кръв не достига, за да "опъне артериите в мозъка" и ти се вие свят. Може и да припаднеш, ако това е причината.

Но отново съм на мнение, че причината е вестибулярна, докато не се докаже нещо друго. Дори и да нямат видимо възпаление, което УНГ-то е потвърдил, това не означава, че във вестибулярния апарат няма друга причина - възпаление по-навътре по веригата, тумор, нервно увреждане или започване на такова (автоимунно да кажем). Във всеки случай противопоказна е телевизията, компютърните игри и силната музика.

Други причини може да са психически или хормонни. Щитовидната жлеза, например също би трябвало да се изследва.
Поздрави, Bulgaricus

kartzer

Postby kartzer » Mon Nov 03, 2008 11:53 pm

сетих се за нещо съществено :) като започна да дишам дълбоко още по-силно се усеща ...

Bulgaricus

Postby Bulgaricus » Mon Nov 03, 2008 11:54 pm

Ako поемеш много дълбоко въздух може изведнъж сърцето ти да почне да бие по-рядко. Имаш ли такива наблюдения?
Поздрави, Bulgaricus

kartzer

Postby kartzer » Mon Nov 03, 2008 11:58 pm

не няма такова нещо

G0lden

Postby G0lden » Tue Nov 04, 2008 12:02 am

И на мен от край време ми се случва. Сякаш вънка някой път ми е нереално. Както и сутрин ако се изправиш рязко. Не е световъртеж, предметите не ми се местят, но някак ми е пияно.. главта в някой посоки ми натежава. Като вървя имам чуството,че ще падна или вървя накриво, но общо взето си вървя нормално. Според мен е от компютъра.... гледам да не се преоморявам имам и очила за близо, но ми се случва и мисля,че главния причинител е той. От дълго време го ползваи доста врмее на ден, но и аз незнам. След време няма да е лошо да си направя някакво изследване и сега в темата разбрах къде... надали си втъляпвам,чуството е нерпиятно...

kartzer

Postby kartzer » Tue Nov 04, 2008 12:07 am

и аз си мислех че е от това .. та ходих на изследвания . откриха ми астигматизъм и ми казаха какви очила да си направя .. с тях сьм от доста време ефекта е нулев.. снимки на очните нерви ми правиха .. нищо просто единия по рождение му имало нещо ( друго изследване потвърди това ) вътреочното ми налягане е добро казаха .. та така .. това което ти посочи 4е на вън всичко ти е нереално .. и при мен е изразено ..

kartzer

Postby kartzer » Tue Nov 04, 2008 12:11 am

между дургото .. има го като опция това с компа .. да е от него .. сподели някакви др оплаквания ако имаш

Bulgaricus

Postby Bulgaricus » Tue Nov 04, 2008 12:11 am

А по принцип стоиш ли много пред компютъра и пробвал ли си лекарството при прилошаване в автомобил коколин? Лесно ли ти прилошава в автомобил при завои, когато те возят?
Поздрави, Bulgaricus

G0lden

Postby G0lden » Tue Nov 04, 2008 12:11 am

Да и аз имам лек астигматизъм и почти всяка вечер пред пс-то си слагам очилцата. Но те са един вид да ме предпазват от астигматичните кризи. Тоест два три пъти единя път беше при физчаско натоварване ми се случи. Виждах замаглено и беше ужасно, а после ми мина и ме болеше главата. Това беше от астигматизъма и ми написа очицлата за да мепредпазват и да не си натоварвам толкова очите. Но и аз не виждам връзка с това чуство на замаяне и залитане, но сигурно е от злоупотребата с този компютър...

kartzer

Postby kartzer » Tue Nov 04, 2008 12:14 am

не ,не ми прилошава по завойте .. щеше да ми направи впечетление със сиг.

Return to “Форум имам проблем...”