Нямам поставена диагноза

Имам проблем. Моля. помогнете!
Уважаеми пациенти, тези форуми не могат да заменят посещението при вашия личен лекар или при специалист. Тук по-скоро можете да получите информация към какъв лекар да се насочите при даден проблем.

Moderators: Bulgaricus, fotografa

[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/vendor/twig/twig/lib/Twig/Extension/Core.php on line 1107: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable
sveettla
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/vendor/twig/twig/lib/Twig/Extension/Core.php on line 1107: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable

Нямам поставена диагноза

Postby sveettla » Sun Nov 02, 2008 6:19 pm

Здравейте! Реших да пиша и тук за консултация тъй като вече не знам какво да правя , а нямам и сили за това. На 34 години съм и от една година и половина съм със следните оплаквания: Изтръпване по цялото тяло/понякога е изтръпване а понякога само чувство за много тръпки от които ме боли, все едно нещо ври навсякъде по мен или ме тресе/, ускорен пулс в покой е около 80-86, като стана права става повече до 100 а като ходя става ужасно ускорен пулс , треперя.Получавам и пристъпно сърцебиене много силно което стига и до над 130.Имам шум в ушите подувам се понякога особено лицето. Това тръпнене все едно се движи по мен. Сега всичко това много се влоши.Боли ме навсякъде и ми е като изтръпнало навсякъде лицето ми е подуто. Миналата нощ 4 пъти получавах мн силно сърцебиене.Лицето ми се зачервява отпред и по челото на петна.Пия ривотрил от половин година но не ми помага изобщо. Миналата година всичките кръвни изследвания които ми правиха бяха нормални. А тази година цялата имам ускорена CYE -26 мм. , CRP-18/резултат от болницата/ , Инфекц. мононуклеоза EBV VCA IgG-618. Миналата година ми е правен скенер на главата във Велико Търново и на разчета от там пишеше, че е нормален.Преди месец лежах в Неврологично отделение в София и там същата тази снимка от скенера го разчетоха отново не знам защо и са написали-КТ на глава-не се откриват патолог промени в мозъчния паренхим и вентрикулната системана гл мозък.Суспектни данни за леко изразен мозъчен едем-заличени сулкуси по конвекситета-срезове 11, 12 и 13.Правено ми е вегетологично изследване АНС на фона на терапия-нормални към ниски ст-сти на систола и диастола с фонова синусова тахикардия.При изправяне леко изразена постурална тахикардия до 125/мин. Консултация с кардиолог-липсват данни за сърдечно заболяване/правена е ехокардиография/.Консултация с ендокринолог - също не се открива заболяване на щитовидна жлеза. Ехография на корем -жл. мехур -полип 7 мм. Изпратиха ме на ревматолог за изследване на Анти См -антитела Аст и т.н - ревматолога в търново не назначи тези изследвания.
Хематология

C-реактивен Протеин ( CRP ) 5.26
mgr/l до 5.0

Диагн. на инфекциозни б-ти

Забележка : Няма

Име на теста (изследването)
Резултат

Единици
Референтни граници

Инфекциозна мононуклеоза-пакет *
Профил Виж по-долу

***** ПКК - 22 показателя *

WBC (левкоцити) 7.91
x10^9/L 3.5 - 10.5

LY% (лимфоцити - %) 24.1
% 20-48(50 - 70за деца до 4г)

MO% (моноцити - %) 7.83
% 1.00-11.0

EOS%(еозинофили - %) 1.01
% 0-6

BASO%(базофили - %) 0.678
% 0-2

GR% (гранулоцити - %) 66.3
% 40 -70(20- 50 за деца до 4г)

LY# (лимфоцити - бр.) 1.91
x10^9/L 1.100 - 3.800 (1.300 - 7.400 за деца до 4г)

MO# (моноцити - бр.) 0.619
x10^9/L 0.070 - 0.80

EOS#(еозинофили - бр) 0.08
x10^9/L 0.000 - 0.500

BASO#(базофили - бр) 0.054
x10^9/L 0.000- 0.140

GR# (гранулоцити - бр.) 5.25
x10^9/L 2.100 - 6.400 (0.900 - 5.300 за деца до 4г)

RBC (еритроцити - бр.) 4.45
x10^12/L M(4.4 - 5.9) Ж(3.7 - 5.3)

Hgb (хемоглобин) 134
g/L М(135 - 180) Ж(120 - 160)

Hct (хематокрит) 0.377
L/L М(0.40-0.53) Ж(0.36-0.48)

MCV (ср. обем на еритроцита) 84.7
fL 82.0 - 96.0

MCH (ср. Hbg съдърж. в еритр. ) 30
pg 27.0 - 33.0

MCHC (ср. Hgb конц. в еритр.) 354
g/ L 300-360

RDW (девиация на ерит. р-ие) 13.8
% 11.5 - 14.5

Plt (трoмбоцити) 409
x10^9/L 130-360

MPV (ср обем на тромбоцита) 8.68
fL 7.5 - 11.0

Pct (тр обем/ общ обем) 3.55
ml/L 1.0 - 2.5

PDW (ширина на тр р-ие) 16.7
0.0 - 99.9

***** ДКК - мануално *

St (Щаб- пръчкоядрен гранулоцит) 0.05
0.00 - 0.06

Sg (сегментоядрен гранулоцит) 0.63
0.40 - 0.70 (0.22 - 0.48 за деца до 4г)

Eo (еозинофилен гранулоцит) 0.01
0.00 - 0.06

Ba (базофилен гранулоцит) 0.01
0.00 - 0.02

Mo (моноцит) 0.05
0.01 - 0.11

Ly (лимфоцит) 0.25
0.20 - 0.48 (0.40 - 0.68 за деца до 4г)

Pl (плазмоцит) 0
0.00-0.005

***** Серология *

Инфекц. мононукл. EBV VCA IgM 12
U/ml <20 отр.; 20 - 40 гранична ст.; >40 полож.

Хормонален анализ

Резултат

Единици
Референтни граници

FT 3 5.42
pmol/l 3.10-6.30

ANA скрининг <0.50
Index под 1.5 отр; над 1.5 положителен

Анти-кардиолипинови ат. (ACL) 0.47
U/ml <1-отрицателен, 1-1.2-граничен,>1.2-полжителен

Диагн. на инфекциозни б-ти

Резултат

Единици
Референтни граници

Инфекц. мононукл. EBV VCA IgG 618
U/ml <20 отр.; > 20 полож.

Хормонален анализ

Резултат

Единици
Референтни граници

FT4+TSH *
Профил Виж по-долу

FT 4 17.26
pmol/l 11.00 - 22.60

TSH 2.360
mIU/l 0.35 - 5.00

Prolactin 371.40
IU/l М(45.0 - 375.0); Ж(59.0 - 619.0)

Estradiol 412.40
pmol/l М:до191; Ж:от1-10г.22-99.1,фол 40-606,овул 536-1930, лут 121-719, мен. до 136)

Това са изследванията които са ми правени/последните/. Едната от диагнозите е конверзионно разстройство, другата фибромиалгия, суспектна колагеноза, или тази мононуклеоза която според единия лекар трябва да се лекува и от това може да са ми симптомите а според друг не трябвало и съм я била преболедувала. Няма ли клинична пътека с която човек в моето положение може да постъпи в болница за да се установи какво точно е заболяването му или да ми препоръчате такова болнично заведение. Нямам сили да ходя вече по кабинети и да правя изследвания. Получавала съм сърцебиене дори от инжекция диазепам, което ми казаха че е невъзможно.

sveettla

Моля ви да ми отговорите чувствам се много зле

Postby sveettla » Mon Nov 03, 2008 1:59 pm

Чувствам се много зле последните дни - от снощи разстройство с треперене , миналата седмица хрема с кихане и треперене , после в събота след няколкото пристъпа на сърцебиене хремата ми спря изведнъж , както ми течеше носа и спря а вчера, т.е вечерта започнаха болки в корема все едно излизат някакви горещи вълни от корема ми с разстройство и силно треперене и пак сърцебиене. Постоянно пия ривотрил , но не ми помага лицето ми е подуто, имам болки навсякъде по тялото и тези тръпки това ме кара да треперя. От какво може да се причинява това. Един път са ми изписали серокат с ривотрил и пирацетам за конверзионно разстройство. Психиатърката обаче беше на мнение , че тези симптоми може да се причиняват от друго и да не е тази диагнозата и тя предложи да се изследвам за инф. мононуклеоза. После др-та ми лекуваща лекарка в болницата от невролог отделение като и казах че резултатите ми за инф мононуклеоза IgG е 618 каза да видяхте ли че го открихме от това са ви симптомите идете на инфекционист това тр да се лекува. Не успях да отида на инфекционист в София тъй като съм много зле и постоянно треперя върнах се вкъщи. Хдих във Велико Търново на инфекционист а лекарката там почти не можа да разчете изследванията и каза че вероятно това съм го преболедувала и нямало нуйда от антибиотик изписа изопринозин , но не беше много сигурна дали симптомите ми са причинени от това, каза че може и да са. Ендокринологът в софия като видя изследванията изписа антибиотик с Бион 3 ривотрил и конкор. Преди малко пак се обаждах н аонази лекарка от болницата за съвет какво да правя а тя ми вика ами пийте си там каквото са ви дали и толкова. Как е възможно да се държат така с хората. Ставам сутрин и треперя не мога да стана да ида на лекар. Лягам пак пристъпи на горе6тина тръпнене сърцебиене болки. .Моля ви дайте си мнението защото имам чувството че умирам .

Bulgaricus

Postby Bulgaricus » Mon Nov 03, 2008 7:11 pm

Здравейте,

От колко дни точно сте в това състояние?

Инфекциозната мононуклеоза, ако говорим за Mononucleosis infectiosa се причинява от Epstein-Barr-вирус. Това е херпесов вирус.

Инфекцията започва като грип и 38-39 градуса температура. Болки в тялото и крайниците са също типични. При 10% от пациентите има усложнения под формата на бактериална инфекция. Самото заболяване обаче не се влиае от антибиотици, понеже е вирусно.

Кой антибиотик точно пиете и от колко време?

Поздрави,
Поздрави, Bulgaricus

Моля, четете, преди да пишете: viewtopic.php?f=3&t=3853!
Помогнете, за да остане форумът възможен с едно (малko) дарение чрез Paypal (paypal @ efe-online.eu) или чрез банков превод!

sveettla

Здравейте

Postby sveettla » Mon Nov 03, 2008 7:48 pm

Благодаря за отговора ви. Аз съм постоянно в подобно състояние , но въпроса е че се влошава. Температура нямам изобщо, не съм вдигала температура. Тези изследвания са правени на 13 октомври. А сега от една седмица ми е много зле.Скенерът който е даден е правен миналата година. Антибиотик не пия в момента , защото инфекционистката при която бях последно каза че вероятно съм преболедувала тази инфекциозна мононуклеоза и изписа изопринозин. А иначе другия лекар ендокринолога като видя изследванията изписа Вибрамицин и Бион 3-витамини , но не съм ги пила още. Миналата година пак бях с подобни оплаквания но кръвната ми картина бе6е нормална и утаиката бе6е 10. Какво може да ми има според вас.

sveettla

Postby sveettla » Mon Nov 03, 2008 7:57 pm

Възможно ли е да имам някакъв проблем с имунната система -изобщо не вдигам температура , а в началото когато се разболях от това температурата ми спадаше под 36. Благодаря ви.

Bulgaricus

Postby Bulgaricus » Mon Nov 03, 2008 8:12 pm

Ta, доколкото разбирам имате този проблем от 3-4 седмици. Влошаването, разбира се е лош знак.

За някакъв основен проблем с имунната система, какъвто предполагате, че имате идват два основни под въпрос: левкемия и СПИН инфекция, които са доста рядки и не вярвам да ги допускате за себе си. Освен това първото би се показало в изследванията досега.

Според мен имате усложнения под формата на бактериална инфекция. Тя трябва да се лекува с антибиотик. Каквото са Ви предписали трябва да го пиете.

В такива сложни случаи съветвам винаги пациентите да си направят посявка и антибиограма от гърлен и носов секрет при личния лекар. Направете и Вие така и когато излезе резултата, който най-вероятно ще е положителен, ще може да се назначи най-правилното репение.

Симптомите могат да са в следствие и от някаква алергия, въпреки че са типични за това заболяване. По възможност отидете на алерголог и си направете всички налични тестове и по-специално за всички медикаменти, които сте пили.

Най-вероятните причинители при Вас са били изключени.

Сега трябва стъпка по стъпка по невероятните да се изключват.

Като Ви излезе антибиограмата можете пак да пишете.

Поздрави,
Поздрави, Bulgaricus

Помогнете, за да остане форумът възможен с едно (малko) дарение чрез Paypal (paypal @ efe-online.eu) или чрез банков превод!

sveettla

Postby sveettla » Mon Nov 03, 2008 8:43 pm

Благодаря ви много. Само да отбележа , че оплакванията ми са от една година и половина, а това са последните изследвания които съм правила. А този резултат за инфекциозна мононуклеоза IgG 618 нищо ли не значи , не ели от значение за симптомите които имам?И Изопринозина който са ми изписали не трябва ли да го пия . Може би сте прав , защото преди да се разболея от това постоянно получавах алергични реакции към лекарства. Благодаря ви отново.

Bulgaricus

Postby Bulgaricus » Tue Nov 04, 2008 3:56 pm

IgG е съкращение за гама-имуно-глобулин. Когато е в такива големи количества означава, че имунната система се е сблъскала с точно определен чужд белтък (ба вирус, да кажем). Така лекарите разбират, по наличието на IgG за болестта, а не като доказват нея самата.

Изопринозина е тртябвало веднага да започнете да го вземате, да. Той е единственото средство, което може да Ви помогне. Защо не сте сигурна да го вземате ли или не?

Та, процедирайте, както вече писах и като излязат резултатите, можете пак да пишете.
Поздрави, Bulgaricus

sveettla

Postby sveettla » Tue Nov 04, 2008 5:29 pm

Ами за изопринозина не съм сигурна че трябва да го вземам тъй като лекарката която ми го изписа , първо ми каза че IgG означава наличие на стара по точно преболедувана инфекциозна мононуклеоза и се колебаеше дали да ми изпише нещо. А нямам възможност да отида в софия при по добър специалист. И за това писах тук. Изписала ми го е 3 по 2 20 дни правилно ли е според вас. Извинявам се че пиша пак...

Bulgaricus

Postby Bulgaricus » Tue Nov 04, 2008 5:46 pm

Няма проблем, че пишете, за това е форумът.

За дозировката решава лекарят. Колко милиграма е една таблетка?

Щом и сега сте болна, значи не сте излекувана или има друг причинител, та затова и хапчетата.
Поздрави, Bulgaricus

sveettla

Postby sveettla » Tue Nov 04, 2008 6:04 pm

Току що прочетох нещо интересно . Възможно ли е с тези симптоми според вас да имам множествена склероза МС. Прочетох че при нея е установен повишен титър на антитела към вируса на Herpes simplex, Varicella zoster, Ebstein-Barr и други. Множествена склероза може би се причинява от някои бавно действащи вируси, или може би е забавена реакция към вирус.

Bulgaricus

Postby Bulgaricus » Tue Nov 04, 2008 7:00 pm

Множествената склероза е възможна дизгноза, но слабо вероятна. При нея се започва със смущения в чувствителността, зрението и в нервни дефицити на крайниците - трудности про ходете и т.н. Няма кръвен маркер, който да показва MS. Възможно, но не задължително е повишаването на маркера. Трябват Ви повече стойности от изследвания, освен гореспоменатите и лумбална пункция и ЯМР. Само така ще сте сигурна.
Поздрави, Bulgaricus

Return to “Форум имам проблем...”