(Преминавам направо към въпроса-> )
Досега съм носил винаги очила, но напоследък много искам да ги заменя с лещи, но нямам почти никаква (задоволителна/компетентна) информация относно изписването и носенето на лещи...

Относно изписването искам да питам само дали процедурата е както при очилата т.е. направление от GP =>преглед при очен лекар=>обикновена(?) оптика и т.н.

А относно лещите, което е и по важното в случая, искам да питам:
лесно ли се слагат ; показвали ти някой как се слагат т.е. очния лекар?...дразнят ли много очите, възпаляват ли се; можеш ли да спиш с тях...можеш ли да се къпиш с тях, а да си миеш лицето?...ква е разликата м/у тия дето се сменят на 3 мес. и на 1 година...ква е разликата м/у меки и твърди (и лекаря ли ти казва какви точно да носиш)...при полежение,че съм с астигматизъм мога ли да нося лещи?...и кво става ако ти влезе прашинка или косъм или капва вода в окото докато си с лещи...лесно ли падат и усеща ли се ако паднат...не ти ли се повреждат очите по някакъв начин(имам пред вид при постоянното носене на чуждо тяло в очите)...не ти ли се вдига деоптъра така...

Много ще съм ви благодарен, ако ми отговорите на въпросите. Извинявам се, ако на моменти ви звучат някои от тях прекалено идиотски или глупави, но винаги съм предпочитал детайлната информация и подробностите (за съжаление повечето лекари, при които съм бил явно не я обичат толкоз

Поздрави!!