хранителни добавки
Moderators: Bulgaricus, fotografa
-
таня12
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/vendor/twig/twig/lib/Twig/Extension/Core.php on line 1107: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable
хранителни добавки
Здравейте, препоръчаха ми да вземам "клетъчна енергия" на АкваСорс след лек грип за засилване на имунната система. Тя обаче за мен е много скъпа особено ако трябва да я вземам продължително. Прочетох в сайта на тази фирма за хранителните добавки, които предлага и от една страна ми се иска да си наложа ограничения например в разходите за храна и да си купувам този и някои други продукти, от друга се съмнявам че те са толкова полезни, колкото пише и се питам дали на нашия пазар няма подобни добавки на значително по-ниска цена и дали си струва да давам толкова пари изобщо за хранителни добавки, не е ли по-добре да се съсредоточа върху здравословнто хранене например? Много ще съм ви благодарна за съветите!
-
Bulgaricus
Вижте, тя тази тема е безкрайна и обширна. Много от авторите си противоречат. В крайна сметка средният българин трябва да се ограничава финансово при избора на храна, ето защо някои хранителни добавки са по-скоро позитивен принос за здравето му.
В медицината е вече доказано, че хората, които редовно пиемат пер орално витаминни добавки живеят по-кратко от хората, които изобщо не приемат такива. Разликата във всеки случай е в рамките на 0.9-1.4% по-дълъг живот за неприемащите, т.е. минимална.
Същото изследване, което повтарям е официално и публикувано, а не от някой вестник (и го четох в оригинал) доказва и че приемът на витамини не съкращава продължителността на вече започнала болест.
Така че голяма роля на тези добавки не бива да давате.
А богатата на желязо храна увеличава вероятността за ракови заболявания, щото едновременно се приемат Fe2+ и Fe3+ йони...
Здравословното хранене е най-доброто за Вас, както и за всички нас, но е лесно да се каже. Основно важи:
1. Да се яде 3 пъти на ден в умерно количество.
2. Да не се яде всеки ден месо.
3. Консумират се по-малко въглехидрати.
4. Безлипидното хранене не води до отслабване.
5. По-калорично от алкохола няма. Няма безвредно количество алкохол.
6. Вечеря може да е някоя турбо-салата (само).
7. Пушенето променя ДНК-то чрез индуцирана мутация, която може да се предаде и на децата и променя производството на телесните белтъци. НЕ ПУШЕТЕ!
Основната цел на едно здравословно хранене е да има баланс между приеманите мазнини, белтъци (протеини) и въглехидрати. За тяхното успешно производство и управление са необходими и витамини, макро- и микроелементи.
Няма всевалидни принципи за това какво трябва и какво не трябва да се яде и дали трябва или не трябва да се пие.
Те могат обаче за всеки човек да се пресметнат чрез добро познаване на семейната история. Така при един ще е добре да пие чаша вино, при друг ще е абсолютно противопоказно. Един ще трябва да пие само кола лайт (с аспартам), а друх изобщо не бива да пие кола.
И въпреки всичко това пак 100% сигурност няма.
Аспартамът, който е най-използваният подсладител доказано предизвиква мутации, но за дебели и диабетици този риск ще е по-допустим, отколкото ако биха приемали захар.
Съветът ми е да отидете на диетолог и да започнете някакъв спорт 1-2 пъти в седмицата по 2 часа. В днешно време има толкоз фитнеси... Но и там го правете както трябва: не всеки ден, а поне през ден и не стихийно, а дългосрочно и редовно.
В медицината е вече доказано, че хората, които редовно пиемат пер орално витаминни добавки живеят по-кратко от хората, които изобщо не приемат такива. Разликата във всеки случай е в рамките на 0.9-1.4% по-дълъг живот за неприемащите, т.е. минимална.
Същото изследване, което повтарям е официално и публикувано, а не от някой вестник (и го четох в оригинал) доказва и че приемът на витамини не съкращава продължителността на вече започнала болест.
Така че голяма роля на тези добавки не бива да давате.
А богатата на желязо храна увеличава вероятността за ракови заболявания, щото едновременно се приемат Fe2+ и Fe3+ йони...
Здравословното хранене е най-доброто за Вас, както и за всички нас, но е лесно да се каже. Основно важи:
1. Да се яде 3 пъти на ден в умерно количество.
2. Да не се яде всеки ден месо.
3. Консумират се по-малко въглехидрати.
4. Безлипидното хранене не води до отслабване.
5. По-калорично от алкохола няма. Няма безвредно количество алкохол.
6. Вечеря може да е някоя турбо-салата (само).
7. Пушенето променя ДНК-то чрез индуцирана мутация, която може да се предаде и на децата и променя производството на телесните белтъци. НЕ ПУШЕТЕ!
Основната цел на едно здравословно хранене е да има баланс между приеманите мазнини, белтъци (протеини) и въглехидрати. За тяхното успешно производство и управление са необходими и витамини, макро- и микроелементи.
Няма всевалидни принципи за това какво трябва и какво не трябва да се яде и дали трябва или не трябва да се пие.
Те могат обаче за всеки човек да се пресметнат чрез добро познаване на семейната история. Така при един ще е добре да пие чаша вино, при друг ще е абсолютно противопоказно. Един ще трябва да пие само кола лайт (с аспартам), а друх изобщо не бива да пие кола.
И въпреки всичко това пак 100% сигурност няма.
Аспартамът, който е най-използваният подсладител доказано предизвиква мутации, но за дебели и диабетици този риск ще е по-допустим, отколкото ако биха приемали захар.
Съветът ми е да отидете на диетолог и да започнете някакъв спорт 1-2 пъти в седмицата по 2 часа. В днешно време има толкоз фитнеси... Но и там го правете както трябва: не всеки ден, а поне през ден и не стихийно, а дългосрочно и редовно.
Поздрави, Bulgaricus
Моля, четете, преди да пишете: viewtopic.php?f=3&t=3853!
Помогнете, за да остане форумът възможен с едно (малko) дарение чрез Paypal (paypal @ efe-online.eu) или чрез банков превод!
Моля, четете, преди да пишете: viewtopic.php?f=3&t=3853!
Помогнете, за да остане форумът възможен с едно (малko) дарение чрез Paypal (paypal @ efe-online.eu) или чрез банков превод!
-
radi55
- Joined: Tue Aug 18, 2015 12:19 pm [phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/vendor/twig/twig/lib/Twig/Extension/Core.php on line 1107: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable
Re: хранителни добавки
Трябва да се храниш здравословно, хранителните добавки не могат да заменят храната, те не са заместител, а добавка към нея.
-
sunny flower
- Joined: Wed May 25, 2016 5:39 pm [phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/vendor/twig/twig/lib/Twig/Extension/Core.php on line 1107: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable
Добавките на аквасорс са наистина скъпи, но пък са доста добри. Приемала съм тези със зелените водорасли и трябва да кажа, че бях поразена от ефекта. За първи път изкарах цяла зима без никакви вируси, хреми, кашлици и т.н.
В момента ме интересува друго. При подозрение за чревни паразити, мога ли да приемам тези билкови добавки: http://parazitstop.bg/products/antiparazitna-dobavka-purify-kapsuli.html заедно с антибиотика, който ми изписаха? Чакам да стане готово второто изследване, което трябва да потвърди резултатите от първото, а то показва наличие на чревни паразити.
Изписаха ми специален антибиотик плюс диета, докато се прецени по-нататъшно лечение, но за момента ми се иска да опитам и това. Като цяло съм привърженик на лечението с билки и го предпочитам пред дългото пиене на лекарства.
С билковите капсули курсът е 30 дни, а с другите може да продължи и по-дълго. Цената дори ще се окаже по-висока, макар че антипаразитното не е съвсем евтино.
В момента ме интересува друго. При подозрение за чревни паразити, мога ли да приемам тези билкови добавки: http://parazitstop.bg/products/antiparazitna-dobavka-purify-kapsuli.html заедно с антибиотика, който ми изписаха? Чакам да стане готово второто изследване, което трябва да потвърди резултатите от първото, а то показва наличие на чревни паразити.
Изписаха ми специален антибиотик плюс диета, докато се прецени по-нататъшно лечение, но за момента ми се иска да опитам и това. Като цяло съм привърженик на лечението с билки и го предпочитам пред дългото пиене на лекарства.
С билковите капсули курсът е 30 дни, а с другите може да продължи и по-дълго. Цената дори ще се окаже по-висока, макар че антипаразитното не е съвсем евтино.
-
milena66
- Joined: Mon Aug 17, 2015 12:20 pm [phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/vendor/twig/twig/lib/Twig/Extension/Core.php on line 1107: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable
Ако искаш да подсилиш имунната си система, може да си купих Бета 1,3 / 1,6 D-глюкан. Продават ги в healthstore.bg и цената им за 90 капсули е 50 лв, което според мен е нормално. Хубавото е, че доставката е безплатна, т.е няма да се налага да даваш още пари.
Return to “Раздел фитнес: хранене, рискове и превенция”