Моля за насока след безброй прегледи

Имам проблем. Моля. помогнете!
Уважаеми пациенти, тези форуми не могат да заменят посещението при вашия личен лекар или при специалист. Тук по-скоро можете да получите информация към какъв лекар да се насочите при даден проблем.

Moderators: Bulgaricus, fotografa

[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/vendor/twig/twig/lib/Twig/Extension/Core.php on line 1107: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable
nefertari
Posts: 2
Joined: Wed Sep 03, 2014 9:15 am
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/vendor/twig/twig/lib/Twig/Extension/Core.php on line 1107: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable

Моля за насока след безброй прегледи

Postby nefertari » Wed Sep 03, 2014 9:42 am

Добър ден, жена на 34 години съм, 165 см висока, тегло 55-57 кг. Започвам хронологично:
Октомври 2013 - операция на перианална фистула в ляво от ануса. По-късно ще разберете защо съм удебелила в ляво. Метод Юнеску с 1 пристягане, в деня на второто пристягане конеца падна, защото преряза канала. 15 дни съм стояла с лигатурата. И от тогава започваха проблемите. Появки се болка, но в дясно, вече 11 месеца. Болката тръгва от ануса и продължава понякога към опашната кост в дясно. Посетила съм много /!!!/ хирурзи. Едни от най-одбрите проктолози в София. Хора, които само това правят и преглеждат, установих, че в София са 5-6 такива доктора, на които вярвам безрезервно. Имам преглед и в Стара Загора при един от най-добрите проктолози-хирурзи в БГ. Имам колоноскопия, на която не се установи нищо патологично. Та за 11 месеца след поне 20 прегледа /20 наистина, не е просто така написано/, 3 аноскопии и 1 колоноскопия, никой не знае каква е тази болка. Нямам запек, няма болки при изхождане, напротив, всяка сутрин в 06,20 съв във ВЦ и свършвам работа за 10 секунди. НЕ ползвам тоалетна хартия отдавна, след голямата работа се измивам на течаща вода с малко сапун. Дала съм около 1000 лв за прегледи и изследвания. Резултат - няма фистули, кисти, абсцеси, фисури, хемороиди - НИЩО! А болката продължава! Пила съм Милагама и В-комплекс по 30 дни с почивки от по 15 дни. Пила съм невробекс, пак без резултат. От тук мисълта ми клони вече към увреден нерв, което е станало по време на операцията чисто технически.
Друго, което ми прави впечатление - от същата /дясната/ страна имам подуване на бартолиновата жлеза - то е незначително, но все пак го има. Там пак посещения при АГ-та, пак изследвания, пак лечения, пак пари.....Но дори и след спадането й, болката вдясно на ануса не спира.
Моля, насочете какво да направя и при какъв лекар да отида!!! Има нужда от помощ или поне насока от Ваша страна.
Всички тези проблеми започнаха след операцията, която беше на 18.10.2013. Качеството ми на живот е влошено. НЕ, то не е просто влошено, а живота просто си върви покрай мен без мое участие.
От това, че имам постоянна болка развих синдром на депресивна тревожност и хипохондрично разстройство. Последваха прегледи при психиатри и назначени антидепресанти, които не съм приемала изобщо. Направих така, тъй като проблема ми е реален, а не просто в главата ми.
Разчитам на вашето мнение :P

nefertari
Posts: 2
Joined: Wed Sep 03, 2014 9:15 am
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/vendor/twig/twig/lib/Twig/Extension/Core.php on line 1107: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable

Re: Моля за насока след безброй прегледи

Postby nefertari » Tue Nov 04, 2014 2:41 pm

2 месеца няма кой да отговори от сайта ли?

Bulgaricus
Posts: 3470
Joined: Mon Nov 05, 2007 5:16 pm
Location: Варна
Contact:

Re: Моля за насока след безброй прегледи

Postby Bulgaricus » Sat Jun 06, 2015 2:07 am

ЯМР с контраст на целия корем, включително и долен тад и по 30 см от двете бедра. Може и такъв високоразделителен скенер с контраст.

Това правено ли е при 20-те професори?
Поздрави, Bulgaricus

Моля, четете, преди да пишете: viewtopic.php?f=3&t=3853!
Помогнете, за да остане форумът възможен с едно (малko) дарение чрез Paypal (paypal @ efe-online.eu) или чрез банков превод!

elbo2345
Posts: 1
Joined: Tue Aug 11, 2015 5:45 pm
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/vendor/twig/twig/lib/Twig/Extension/Core.php on line 1107: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable

Re: Моля за насока след безброй прегледи

Postby elbo2345 » Tue Aug 11, 2015 5:58 pm

Re: Хемороиди - Операция- LONGO
Мнениеот elitob19 » ср мар 05, 2014 4:38 pm

Здравейте!Искам и аз да споделя своя опит с операциите от хемороиди по МЕТОДА ЛОНГО.Аз съм на 31г. и проблема започна преди около 10 год.Последните 2 год.имах непрекъснато кървене и болки ако стоя повече време права,а през втората ми бременост ми създаваха огромен проблем-кръвоизливи оттам нисък хемоглобин,наливаха ме с желязо, това пък ме запичаше и така в един омагьосан кръг.....Понеже бремеността ми беше неуспешна,реших че при планиране на следваща ще премахна проблема с хемороидите... ДА АМА НЕ...!
Първо и аз изчетох всичко в нета по темата и при кой лекар да отида.Реших че ще се оперирам във ВМА София.Мъжът ми се беше оперирал там също от външи хемороиди само че преди 10 год. и няма никакви проблеми.Та така намерих познати там препоръчаха ми доц.Николай Дамянов от Ендоскопската хирургия на 6-ти етаж.Отидох на преглед на 14.10.2013г при него,прегледа се състоеше само да се надупа на колене и лакти,дори не се направи труда да бръкне в ануса с пръст и да огледа място-хемороидите били се виждали,нямало нужда,4 степен и т.н...взе ми 50лв..Предложи ми операция по метода ЛОНГО 960лв,аз бях малко скиптична за този вид операция,но нали ме изпращаше мой познат на който жена му се оперирала при този доктор от хемороиди пак по същия метод и нямала проблеми и аз му се доверих съответно.
Операцията беше на 18.10.2013г направиха ми само рутините кръвни изследвания и урина и толкоз.Аз попитах дали ще ми правят ректоскопия ,а те ми казаха че няма нужда всичко било видимо дори не ми направиха и клизма и това нямало нужда.И така вкараха ме в операционата сложиха ми локална упойка т.е само дупето и отпред нищо не усещах иначе си усещах краката от коленете надолу.Започва операцията и се оказва че имам по- слаби мускули на малкия таз затова имах и пролапс на лигавицата освен всичко друго.При вкарването на ушивателя малумният му доктор така натискаше, че усетих мн силна болка, попитах какво става,а те ми казаха че още малко и всичко приключва и пак било "нормално".При издърпването на отрязаните хемороиди и лигавицата отново имаше силно дърпане при което усетих неистова болка и дори изпищях,имах чувството че ми изваждат пикочния мехур,матката и яйчниците.
След операцията ми се беше подуло лицето,неможех да се изпишкам казаха ми ,че било от упойката и щяло да отмине.След 2 дни ме изписаха,нямах кървене само леки болки,но не бях ходила още по голяма нужда, защото доктора ми каза ако мога да стискам 2 дни поне при положение че не ми беше направил и клизма.И аз слушам... като се прибрах пих рициново масло щото дуфалака не ми помага и се изходих до тоалетна беше ме хванал такъв запек че неможех да си нормализирам корема още няколко дни.
И ОТ ТОГАВА ЗАПОЧНА ХОДЕНЕ ПО МЪКИТЕ!!!!.....
На 4-тия ден от операцията получих страхотни болки.Обадих се на доктора да му кажа, че усещам мн силно боцкане и според мен някоя от скобите се е откачила,защото при бъркане в ануса с дефламол напипвах нещо остро.Ще ви цитирам точния отговор на доц.Дамянов"Възможно е това защото си си използвала дупето повече от необходимото" и "Айде по-бързо, че съм в чужбина и ме набутваш".Самото боцкане предизвикваше спазми и аз ходех по голяма нужда 5 ,6 пъти на ден.След този разговор към 8 вечерта,в 12 през ноща получих още по-силни болки и кървене при което отидох в ВМА в спешния кабинет, а оттам ме изпратиха с думите "Неможем да Ви помогнем!", биха ми успокоителна инжекция ме пратиха да си ходя, защото трябвало да ме прегледа опериралият ме доктор.На другия ден се върнах в ВМА с искането да ме приемат и някой да ме прегледа след като Дамянов не е в БГ.Приеха ме и ме държаха 3 дни без никой да ме прегледа, а само ми биеха успокойтелни.След което ме изписаха с думите "Нищо ти няма,нормално е да те боли и да кървиш"При въпроса" А защо немога да се изпишквам добре и се подувам?" те ми отговаряха да питам Дамянов.
И така прибрах се и мъката продължи.....Вече неможех да спя от болки ,нямах и апетит.След 1 седмица без сън отново се обадих на доц. Дамянов и отидох да ме прегледа .Посрещна ме с "Какъв проблем създаваш само!" и ме изкара че съм луда и всичко ми е на психична основа и си въобразявам че ме боли и че се стискам и затова немога да пишкам.Реши да ме изпрати при свой приятел гастроентеролог за колоноскопия, а това би трябваше да го направи преди това.Аз съответно не отидох при него , а при друг независим за да чуя странично мнение.
Направиха ми изследването и се установи,че хемороидите си стоят и само е махнат един външен и един вътрешен.Както и да било примирих се с това казах си поне не кървят и само да престанат да ме болят,но проблема с уринирането и подуването си остана.Гастоентерологът ми изписа лекарства с което нещата се пооправиха като и ходенето по голяма нужда.
Поради трудното уриниране отидох на нефролог за бъбреците,пуснаха ми кръвни изследвания и ехография не откриха нищо и неможаха да ми дадат обяснение за отоците.Само останах шокирана от това което ми каза нефролога а именно че имам обърната матка.Айде после и на гинеколог несамо за това ами и при c*кc установих,че задържам секрет който изтича след няколко часа.
И така се започна ходене при нефролози, уролози,гинеколози,кардиолог,очен,ендокринолог и никой неможе да ми каже защо се подувам.
Муджувременно пишкането се пооправи ,но не с лекарствата, които ми предписваха некадърните доктори уж светила в тяхната област, а само гледат да ти вземат парите и да те отпратят.Започнах да правя йога упражнения и с това се подобри здравословното ми състояние дано успея и с отоците да се преборя. Сутрин като стана и немога да се погледна в огледалото вече....ПРОСТО МИ СЪСИПА ЖИВОТА ТОЗИ НЕКАДЪРЕН КАСАПИН доц.Николай Дамянов от ВМА София и МОЛЯ ВИ НЕ СЕ ОПЕРИРАЙТЕ ПРИ НЕГО ЗА ДА НЕ СТЕ КАТО МЕН.А и преди да се опрерирайте помислете за последствията винаги може да сте в процента с неуспешни операции.

milena66
Posts: 21
Joined: Mon Aug 17, 2015 12:20 pm
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/vendor/twig/twig/lib/Twig/Extension/Core.php on line 1107: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable

Re: Моля за насока след безброй прегледи

Postby milena66 » Wed Sep 16, 2015 7:42 pm

Благодарим, че въпреки всички трудности си споделила за проблемите си, за да не се подвеждаме и да минем по същия път, дано сега си добре.

radostina.gocheva
Posts: 1
Joined: Mon Sep 12, 2016 1:56 pm
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/vendor/twig/twig/lib/Twig/Extension/Core.php on line 1107: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable

Re: Моля за насока след безброй прегледи

Postby radostina.gocheva » Mon Sep 12, 2016 2:07 pm

Здравейте, nefertari. На 51 години съм от Бургас. Аз имам същия проблем като вашия. След операция миналата година на анална фисура, получих силни болки за които нямаше никакво обяснения. Нямам хирургичен проблем. Обиколила съм и аз много доктори проктолози, хирурзи невролози. Ходихме и до Турция. Никой не може да установи от къде е болката. Не мога да водя нормален живот. Една година не ходех на работа и бях изпаднала в жестока депресия. Сега ходя на работа, но постоянно съм с болки, които не се повлияват от никакви болкоуспокоителни. Моля Ви ако при Вас има някакво развитие и подобрение, моля да споделите къде при кого сте ходили. Може да ми пишете на e-mail -а radostina.gocheva@dir.bg. Ще съм Ви много благодарна.


[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/vendor/twig/twig/lib/Twig/Extension/Core.php on line 1107: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/vendor/twig/twig/lib/Twig/Extension/Core.php on line 1107: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable

Return to “Форум имам проблем...”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 40 guests