Bulgaricus , знам ,че не сте много на Ти със слънцезащитните кремове , но бихте ли ми дали съвет.
Досега ползвах този крем -
http://www.eau-thermale-avene.bg/upload ... ml_big.pngТой е с фактор 50+ , но той ми омазняваше кожата.
Имам и още един , ето този -
http://monami.bg/photos/3456-bioderma-p ... ce-za-.jpg , но той е с доста по-малък фактор - 30+ , но пък се води MAT - матиращ.
Имам ги тези 2та , но 1вият много омазнява . Мисля да пробвам с 2рият , но този фактор 30+ дали ще ми е малко ? със светла кожа съм.
Както казах това лято няма много да излизма от нас в името на хубавата кожа , но пък имам да си оправям документи за шофьорската книжка и ми се налага да излизам за по максимум 3 часа. Ако може просто съвет.

Поздрави.
Отговор: колкото по-висок е факторът, толкова повече ще е омазняването и страничните ефекти. Пробвали ли сте изобщо да не ползвате такъв крем?-- Sun Jul 01, 2012 5:56 pm --
Мисля ,че съм излизал няколко пъти за малко и то не на силно слънце , но дори и без приема на роакутан преди ме хващаше веднага и ставам като рак .
Отговор: щом е толкова зле, то нямате избор, но е добре да ползвате такива омазняващи кремове само при нужда, а не по принцип винаги. Тяхното действие се дължи на това, че омазняването пречупва слънчевите лъчи. А витамин С пиете ли?-- Sun Jul 01, 2012 6:29 pm --
Да нали споменах,че поех риска да си стоя в къщи до края на лятото,но имам 1-2 излизания през седмицата за по 2-3 часа и трябва да го слагам няма как. Витамин Ц си купувам бавноусвоим , но не го пия системно , например пия 10дни и после когато се сетя да си взема опаковка.
А да ви питам ,това с изпотяването. Казахте ,че не е хубаво да се потим (например когато тренираме и т.н) защото могат да ни излезнат пъпки. Аз имам друг проблем обаче. При мен има потене най-вече от челото и то когато не тренирам , дори да си стоя ей така и по едно време започва да ми се запотява челото , дори и след баня когато ми изсъхне лицето 2-3 минути след това и ми се запотява , това страничен ефект от изотретиноина ли е и пречи ли той на лечението ?
Отговор: Да, споменахте, ама не мисля, че при това кратко излизане ще е проблем. А витамин С-то трябва да го пиете сутрин по 300 мг бавноусвоимо и то редовно, защото той обезврежда част от образуваните от слънчевата радиация свободни радикали. Те са веществата, които се свързват с ракови заболявания. Добре е да се организирате и да го пиете. Броят на пъпките е право пропорционален на потенето. Това е факт. Затова не е добре, но е по-добре да спортувате, отколкото да не спортувате, така че потенето е по-малкото зло. Не, при Вас няма повод за притеснение при това Ви потене. Не, не пречи на лечението.-- Mon Jul 02, 2012 3:46 pm --
Благодаря , а това потене след края на курса ще спре ли или е индивидуално ?
Отговор: потенето може би има на пръв план нещо общо със спорта и най-вероятно нищо или много малко общо с изотретиноина.-- Tue Jul 03, 2012 10:07 pm --
Ами аз спортувам доста от преди да започна изотретиноина , явно е от него , щом се потя и без да тренирам , просто от стоене на стол ...

Нормално ли е според вас да ми излизат черни точки ? А други които са не се махат и стоят от 3-4 месеца. Много хора ми казват , че изчиства и черните точки .;(
Отговор: потенето е способ на тялото да отделя топлина и от части негова реакция при промяна в кръвното налягане. Изотретиноинът не е свързан с потенето. Все пак е възможно потенето да се концентрира на места, които не са засегнати от изотретиноинът, но няма научни данни за такова едно явление.
Черните точки са признак за увредени жлези, т.е. доказателство за действието на изотретиноина. Когато фоликулите бъдат унищожени и черните точки ще намалеят. Във Вашия случай вече е налице неоптимално лечение и не знам как ще се развие симптоматиката.-- Wed Jul 04, 2012 1:56 pm --
Благодаря. Искам да споделя (да чукна на дърво) ,че вече почти нямам активни пъпки , но от както съм на изотретиноина , ми излизат едни пъпки точно на свивката на устните. Това нормално ли е ? Преди това никога не са ми излизали пъпки там. Може ли да е заради сухотата на устните в свивките ? Давам линк с пример ( там където съм оградил с черни кръгчета.)
http://img809.imageshack.us/img809/7470/ttttttttm.jpgПоздрави!
Отговор: нормално е да излизат пъпки на местата, които по-слабо са достигнати от изотретиноина и които повече се омазняват. Не виждам причина за притеснение.-- Fri Jul 06, 2012 10:00 pm --
Bulgaricus , бях споменал за изпотяването . Това може ли да е като страничен ефект от изотретиноина ? (има го като посочен) , защото сега като се замисля , преди да го започна приема му , когато ходех на фитнес , дори да ми беше мазна кожата почти не се потях , а сега просто влезна ли лицето ми се облива във вода , може би е страничен ефект.
Също така нормално ли е , сутрин когато ставам и по принцип през деня , без да съм се натоварвал и т.н , когато си видя лицето под ъгъл , имам един такъв леко мазникав слой на кожата , пък не е мазна на пипане е суха , но леко лъщи.
Благодаря
Отговор: това са възможно странични ефекти, да.