Поредният интимен пролем
Moderators: Bulgaricus, fotografa
-
- Joined: Thu Mar 22, 2012 12:01 pm [phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/vendor/twig/twig/lib/Twig/Extension/Core.php on line 1107: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable
Поредният интимен пролем
Здравейте! На 24 години съм, 171 см височина, 57 кг, жена. До сега здравословното ми състояние беше добро. Проблемът ми е повтарящ се от преди година и половина. Тогава получих сърбеж в интимната зона - външно, след което се появи едно петънце. Отидох на лекар, който ми даде обяснение, че се е получило от чревни гъбички - но същевременно ме успокои, че гъбички нямам- беше ми взел секрет, който погледнаха под микроскоп със сестрата и казаха, че е чист. Тогава ми предписа едно лекарство, с което да се мажа, не помня името му, но знам че не беше скъпо, но и нямаше резултат от него. Мазах се две седмици но не ми помогна, на контролния преглед той ми каза да оставя така нещата, да спра мехлема и да не третирам мястото с друго, за да не се дразни. Послушах го, но тогава ми дойде просветлението, че може да е от ежедневните превръзки, които използвах. Тогава ги използвах често, защото имах третирана раничка и от там слабо течение и дори, когато то спря продължих да ги използвам - може би от страх да не се появи течение. Та спрях ги и до седмица петното изчезна. Пропуснах да спомена, че имах сърбеж горе долу до появата на петънцето и два-три дена след това.. да речем общо да са били 5-6 дена. После никакви симптоми и дискомфорт. След този случай имах проблем с това, че усещах сухота - ей така от нищото, но ми минаваше. Мажех се до 4-5 дена с гентамицин мехлемче и всичко отшумяваше. това се случи около месец след излекуването на петното и после след около три месеца, от там вече година нищо не ми е имало. Сега за настоящия ми проблем - преди шест дена получих отново усещане за сухота. Отново използвах ежедневни превръзки, наложи ми се, след цикъл все пак... но в магазина нямаше памучни и трябваше да си купя такива с найлоново покритие, или каквото се води. За разлика от предния път,когато ми се появи петънцето, този път имах полов контакт, който завърши с протриване. На следващия ден започнах да усещам дискомфорт, но само когато докосвам мястото - при миене; и когато, ако мога да се изразя така - когато си вдигна дънките по-рязко и притисна интимната зона. Не мога да опиша този дискомфорт точно като сърбеж или парене... но е неприятно, по-скоро сърбеж. Поради предния проблем всеки ден се гледам с огледалце, но на мястото нищо няма. Поне до днес. След като почувствах облекчение, дори при миене, реших да се поддам на приятеля и да се опитаме да имаме контакт. Останахме си с опита, чувствах мястото ужасно, не беше отново сърбеж, беше като сухо място което се търка с твърда материя. Пареше ми, докато не се измих. Дори сега нищо не усещам, но се притеснявам. След като се измих ми се видя че отново имам някакво петънце като преди и не знам какво да правя. Не съм сигурна на 100%, че има нещо. Не ми се ходи на лекар - направо си го казвам, защото лекарят е далеч, а и предния път не доведе до нищо. Възможно ли е да е от протриването и просто още да не съм се оправила и да ми е необходимо повече време, щом не ме сърби и то през цялото време, а само когато се докосне мястото... можем да не говорим за гъбички, нали? Честно казано, колкото и да не ми се ходи на лекар, най-вероятно ще отида, но едва в понеделник, а до тогава ще се радвам на вашите съвети. Много благодаря за вниманието.
-
Re: Поредният интимен пролем
Здравейте!
Гентамицинът е силен антибиотик и това, че сте се мазали с него не е правилно. Трябва да се избягва контакт с антибиотици при всяка възможна причина, защото се развиват устойчивости и картини, като Вашата. Гентамицинът би могъл да унищожи нормалната флора и фауна на интимната област и така нейната защитна функция срещу патологични причинители не може да бъде вече гарантирана.
Трябва да се вземе натривка за антибиограма, за да не се лекувате с погрешни антибиотици. Освен това не бива да провеждате самолечения, защото те водят до сегашната ситуация.
Поздрави,
Гентамицинът е силен антибиотик и това, че сте се мазали с него не е правилно. Трябва да се избягва контакт с антибиотици при всяка възможна причина, защото се развиват устойчивости и картини, като Вашата. Гентамицинът би могъл да унищожи нормалната флора и фауна на интимната област и така нейната защитна функция срещу патологични причинители не може да бъде вече гарантирана.
Трябва да се вземе натривка за антибиограма, за да не се лекувате с погрешни антибиотици. Освен това не бива да провеждате самолечения, защото те водят до сегашната ситуация.
Поздрави,
Поздрави, Bulgaricus
Моля, четете, преди да пишете: viewtopic.php?f=3&t=3853!
Помогнете, за да остане форумът възможен с едно (малko) дарение чрез Paypal (paypal @ efe-online.eu) или чрез банков превод!
Моля, четете, преди да пишете: viewtopic.php?f=3&t=3853!
Помогнете, за да остане форумът възможен с едно (малko) дарение чрез Paypal (paypal @ efe-online.eu) или чрез банков превод!
Return to “Форум имам проблем...”