Поредният интимен пролем

Имам проблем. Моля. помогнете!
Уважаеми пациенти, тези форуми не могат да заменят посещението при вашия личен лекар или при специалист. Тук по-скоро можете да получите информация към какъв лекар да се насочите при даден проблем.

Moderators: Bulgaricus, fotografa

[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/vendor/twig/twig/lib/Twig/Extension/Core.php on line 1107: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable
crycrycry
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/vendor/twig/twig/lib/Twig/Extension/Core.php on line 1107: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable

Поредният интимен пролем

Postby crycrycry » Thu Mar 22, 2012 12:24 pm

Здравейте! На 24 години съм, 171 см височина, 57 кг, жена. До сега здравословното ми състояние беше добро. Проблемът ми е повтарящ се от преди година и половина. Тогава получих сърбеж в интимната зона - външно, след което се появи едно петънце. Отидох на лекар, който ми даде обяснение, че се е получило от чревни гъбички - но същевременно ме успокои, че гъбички нямам- беше ми взел секрет, който погледнаха под микроскоп със сестрата и казаха, че е чист. Тогава ми предписа едно лекарство, с което да се мажа, не помня името му, но знам че не беше скъпо, но и нямаше резултат от него. Мазах се две седмици но не ми помогна, на контролния преглед той ми каза да оставя така нещата, да спра мехлема и да не третирам мястото с друго, за да не се дразни. Послушах го, но тогава ми дойде просветлението, че може да е от ежедневните превръзки, които използвах. Тогава ги използвах често, защото имах третирана раничка и от там слабо течение и дори, когато то спря продължих да ги използвам - може би от страх да не се появи течение. Та спрях ги и до седмица петното изчезна. Пропуснах да спомена, че имах сърбеж горе долу до появата на петънцето и два-три дена след това.. да речем общо да са били 5-6 дена. После никакви симптоми и дискомфорт. След този случай имах проблем с това, че усещах сухота - ей така от нищото, но ми минаваше. Мажех се до 4-5 дена с гентамицин мехлемче и всичко отшумяваше. това се случи около месец след излекуването на петното и после след около три месеца, от там вече година нищо не ми е имало. Сега за настоящия ми проблем - преди шест дена получих отново усещане за сухота. Отново използвах ежедневни превръзки, наложи ми се, след цикъл все пак... но в магазина нямаше памучни и трябваше да си купя такива с найлоново покритие, или каквото се води. За разлика от предния път,когато ми се появи петънцето, този път имах полов контакт, който завърши с протриване. На следващия ден започнах да усещам дискомфорт, но само когато докосвам мястото - при миене; и когато, ако мога да се изразя така - когато си вдигна дънките по-рязко и притисна интимната зона. Не мога да опиша този дискомфорт точно като сърбеж или парене... но е неприятно, по-скоро сърбеж. Поради предния проблем всеки ден се гледам с огледалце, но на мястото нищо няма. Поне до днес. След като почувствах облекчение, дори при миене, реших да се поддам на приятеля и да се опитаме да имаме контакт. Останахме си с опита, чувствах мястото ужасно, не беше отново сърбеж, беше като сухо място което се търка с твърда материя. Пареше ми, докато не се измих. Дори сега нищо не усещам, но се притеснявам. След като се измих ми се видя че отново имам някакво петънце като преди и не знам какво да правя. Не съм сигурна на 100%, че има нещо. Не ми се ходи на лекар - направо си го казвам, защото лекарят е далеч, а и предния път не доведе до нищо. Възможно ли е да е от протриването и просто още да не съм се оправила и да ми е необходимо повече време, щом не ме сърби и то през цялото време, а само когато се докосне мястото... можем да не говорим за гъбички, нали? Честно казано, колкото и да не ми се ходи на лекар, най-вероятно ще отида, но едва в понеделник, а до тогава ще се радвам на вашите съвети. Много благодаря за вниманието.

Bulgaricus

Re: Поредният интимен пролем

Postby Bulgaricus » Sat Mar 31, 2012 10:48 pm

Здравейте!

Гентамицинът е силен антибиотик и това, че сте се мазали с него не е правилно. Трябва да се избягва контакт с антибиотици при всяка възможна причина, защото се развиват устойчивости и картини, като Вашата. Гентамицинът би могъл да унищожи нормалната флора и фауна на интимната област и така нейната защитна функция срещу патологични причинители не може да бъде вече гарантирана.
Трябва да се вземе натривка за антибиограма, за да не се лекувате с погрешни антибиотици. Освен това не бива да провеждате самолечения, защото те водят до сегашната ситуация.

Поздрави,
Поздрави, Bulgaricus

Моля, четете, преди да пишете: viewtopic.php?f=3&t=3853!
Помогнете, за да остане форумът възможен с едно (малko) дарение чрез Paypal (paypal @ efe-online.eu) или чрез банков превод!

Return to “Форум имам проблем...”