Здравейте!
Аз съм на 32 години, в момента съм бременна в 10-та г.с..
След като се записах на женска консултация, гинеколожката, която ми води бременността ми взе лично венозна кръв беше след 18:30 часа и пусна стандартните изследвания за началото на бременността, като каза 4е ще ги изпрати по куриер.
След като бяха готови резултатите отидох при нея, за да ми информира дали всичко е ок.
Хемоглобина ми беше 96, еритроцитите бяха в норма, но в по ниските граници останалите показатели бяха малко по-ниски от нормата. Така лекарката ми препоръча да се консултирам с хематолог за евентуална Таласемия.
Направих си нови изследвания в друга лаборатория която хемоглобина вече беше 110, другите показатели пак са гранични на долната граница, но след направен ДКК и хематолога, които беше на смяна е видял стъклото ми казаха, че всичко е ок и може би става въпрос за желязодефицитна анемия, а не за таласемия. Направих си изследване на желязото и беше много ниско по малко от 7 при минимум 10.
След като споделих това със гинеколожката ми тя побесня и каза че от ДКК и ПКК не може да се каже че не било професионално и че можела съм да имам и желязодефицитна анемия и таласемия.
Въпросът ми е възможно ли е да имам толкова ниско желязо и едновременно да имам таласемия. До колкото разбрах категоричен отговор може да се даде единствено с хемоглобинова електрофореза, която се прави само на едно място в София.
Искам да кажа че това е втора бременност и си имам здраво детенце, аз се чувствам много добре. Била съм поне 10 пъти кръводарител, нужно ли е да си правя това изследване. Има ли основателна причина за това?
Трябва ли да си правя тест за таласемия?
Moderators: Bulgaricus, fotografa
-
Re: Трябва ли да си правя тест за таласемия?
Поздрави, Bulgaricus
Моля, четете, преди да пишете: viewtopic.php?f=3&t=3853!
Помогнете, за да остане форумът възможен с едно (малko) дарение чрез Paypal (paypal @ efe-online.eu) или чрез банков превод!
Моля, четете, преди да пишете: viewtopic.php?f=3&t=3853!
Помогнете, за да остане форумът възможен с едно (малko) дарение чрез Paypal (paypal @ efe-online.eu) или чрез банков превод!
Return to “Форум имам проблем...”