БЕЗКРАЙНО СЪМ ЩАСТЛИВА НО...............

Имам проблем. Моля. помогнете!
Уважаеми пациенти, тези форуми не могат да заменят посещението при вашия личен лекар или при специалист. Тук по-скоро можете да получите информация към какъв лекар да се насочите при даден проблем.

Moderators: Bulgaricus, fotografa

[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/vendor/twig/twig/lib/Twig/Extension/Core.php on line 1107: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable
lian
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/vendor/twig/twig/lib/Twig/Extension/Core.php on line 1107: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable

БЕЗКРАЙНО СЪМ ЩАСТЛИВА НО...............

Postby lian » Thu Sep 06, 2007 2:37 pm

Професионално или не, но мнението на всички вас е важно за мен.
Не съм в първа младост и по тази причина имам доказана остеопороза, но не в най-тежката форма, сърдечни проблеми, пак не в най-тежка форма, вариращо кръвно налягане, хроничен цистит, и липса на естрогенна защита по понятни причини. Поради всичките си болежки за мен беше невъзможно да посещавам фитнес центрове и да натоварвам тялото си, а имах нужда защото с времето се бях превърнала в прасе. Реших и си купих фитнес уред - скрита реклама не е разрешена или просто казано Вибромасажор с 6 броя колани/на ролки, щипки и какво ли още не/. Дадох много пари за уреда, но не в това е проблема, а в това какви рискове крие за здравето ми. Разсъждавайки логично се успокоявах сама. С вибрациите на проблемните места по тялото ми се засилва кръвообращението, което храни всички клетки в организма, мускулната маса се увеличава, а мастните клетки се топят. Резултатите не закъсняха свалих 9 кг. и 14 см. от ханша и талията само за 2 месеца. След масаж се чувствам , като новородена, но тъй като знам, че много хубаво не е на хубаво, моля за Вашето мнение по този въпрос.
Работя в голяма столична болница, но не съм медик. Консултирах се с почти всички специалисти и всички казват, че няма опасност, ако не прекалявам.
Да, но аз вече се увличам. В началото тренировките ми бяха по 15 мин. на средна степен/от възможни 12/ а сега вече съм на уреда по 1 час и то на най-голяма степен на вибрации. Греша ли някъде?
Ще се радвам, ако някой изкаже мнение по въпроса макар и не традиционно.

ptomoff
Site Admin

Postby ptomoff » Thu Sep 06, 2007 2:55 pm

Ходиш по много тънка линия. Всеки по-нататъшен опит за реклама ще доведе до перманетен бан!

lian

Postby lian » Thu Sep 06, 2007 3:15 pm

Много съжалявам че така сте приели откровеността ми. Не съм написала нито марка нито производидел за да бъде реклама. Казала съм само истината касаеща лично мен. Отново се извинявам, ако така е прието.

fotografa

Postby fotografa » Thu Sep 13, 2007 6:34 pm

Аз лично вярвам, че тялото е най-добрият уред само за себе си.Важно е човек да не прекалява с храната, да избира пълноценни храни и редовно да поема необходимата му доза движение. Вида физическо усилие зависи от индивидуалните предпочитания на всеки човек. Не е уместно някой запален алпинист да плува в басейн, ако това не му допада например.

lian

Postby lian » Sat Sep 15, 2007 12:00 am

С всичко съм съгласна, но тук ставаше въпрос за съвсем друго нещо. Има ли нещо, което не съм предвидила, има ли подводни камъни? Опасно ли е? Всичкото това през погледа на други специалисти медици или нещо като мозъчна атака за лаици.

fotografa

Postby fotografa » Fri Sep 21, 2007 4:59 pm

Аз настоявам, че от всичко най-важно е човек да се движи по-активно. Всички колани и масажни уреди са полезни, но не могат да заменят активното движение.

Return to “Форум имам проблем...”