Значи... Преди около година ми се появи странен (дотогава не ми се беше случвал) проблем... Когато ям или пия нещо и дори когато преглъщам слюнката си,преглъщам трудно... Няма някаква болка,но просто не преглъщам както преди и е доста дразнещо...
Ходих в поликлиниката,в която съм записан,личната ми лекарка месеци наред ми предписваше лекарства за болки в гърлото и казваше,че проблема е в лимфните възли... След това отидох на УНГ в същата поликлиника,там доктотра ми предписа някви глупости и те не помогнаха. И накрая се опита да изкара,че едва ли не нямам никакъв проблем... Явно щото той не можа да разбере от кво е. Интересно за кво ми предписваше известно време лекарства след като съм нямал никакъв проблем,но както и да е. Беше ми предписал лекарство,щото се колебаеше дали някаква течност от носа не ми слиза в гърлото и от тва да е. Оказа се,че не е. Оттам ме пратиха на куп изследвания и на рентген за да изключели на 100% възможността за рак и още няколко много тежки болести,свързани с гърлото. Както и очаквах - нищо ми нямаше,нищо не откриха. Проблемът явно е друг... Пратиха ме и на ендокринолог и на невролог. Невроложката каза,че може да е от стомаха,качвала се нагоре храна и можело да ми е увредила хранопровода. Аз действително имах преди години имах проблеми със стомаха,някваква стомашно-чревна инфекция и 2-3 пъти в годината си ме наболява,придружено с разтройство. Но в близките 2-3 години не ми се е случвало... А проблема с гърлото е от 1 година... Друг вариант от сливиците да е,но аз не мисля че е от това,а и не се усещам там,а точно някъде при гълтача,над самия хранопровод,точно това с което преглъщам... Там е проблема,но какъв е,нито знам,нито лекарите (поне в мойта поликлиника) не знаят...
Сега се чудя какво да правя - на специалист ли да ходя,на народен лечител ли... Идея нямам... А проблема си ме дразни и искам възможно най-скоро да се отърва от него. неприятно е щото даже като седна с приятели на по бира не мога да я изпия спокойно,щото буквално всяка глътка я преглъщам с трудност