Астигматизъм?

Имам проблем. Моля. помогнете!
Уважаеми пациенти, тези форуми не могат да заменят посещението при вашия личен лекар или при специалист. Тук по-скоро можете да получите информация към какъв лекар да се насочите при даден проблем.

Moderators: Bulgaricus, fotografa

[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/vendor/twig/twig/lib/Twig/Extension/Core.php on line 1107: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable
fdds
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/vendor/twig/twig/lib/Twig/Extension/Core.php on line 1107: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable

Астигматизъм?

Postby fdds » Fri Jun 29, 2007 2:05 pm

Ходих на офталмолог и ми каза , че имам лек астигматизъм .Изписа ми очила , но не разбрах за близко ли са или за далече . ето и данните
SPH CYL AX
+0.75 -2.5 179
+0.5 - 1.25 19
Вече съм направил очилата , но се чудя дали е добре да чета с тях и да стоя пред компютъра , като може да ми ги е изписала за "далече" .

ptomoff
Site Admin

Postby ptomoff » Fri Jun 29, 2007 2:43 pm

Тук не се подвизават очни лекари, на аз като член на групата цайковци, мога да кажа следното:

На едното око имаш 0.75 диоптъра далекогледство, 2.5 цилиндъра астигматизъм, 179 са градуси за астигматизма. На другото имаш половин диоптър далекогледство и 1.25 астигматизъм.

Предполагам, че са ти ги дали за четене на близо.

Аме нека докторицата да обясни, де.

Return to “Форум имам проблем...”