Обрив по главичката на пениса и стафилококи в гърлото.

Имам проблем. Моля. помогнете!
Уважаеми пациенти, тези форуми не могат да заменят посещението при вашия личен лекар или при специалист. Тук по-скоро можете да получите информация към какъв лекар да се насочите при даден проблем.

Moderators: Bulgaricus, fotografa

gonzo88
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/vendor/twig/twig/lib/Twig/Extension/Core.php on line 1107: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable

Обрив по главичката на пениса и стафилококи в гърлото.

Postby gonzo88 » Sat Nov 03, 2012 3:23 am

Здравейте, аз съм на 24 години, височина 190 см., и 86 кг.
преди около 1 година ми се появиха тези обивчета по горната страна на ръбчето на главата:

http://imageshack.us/f/254/20121103015401.jpg/

http://imageshack.us/f/708/20121103015446.jpg/

ходих на кожен лекар и ми каза, че било нормално това. Даде ми да се мажа с "Екзодерил" и "Cicalfate", но нямаше промяна.

Не знам дали има връзка, но горе долу по това време разбрах, че качвам темепратура всеки ден в следобяд, до вечерта в порядъка на 37,0 до 37,3. Ходих на УНГ и ми намериха Стафилококи (S. aureus) в гърлото. Пробвах с 2 антибиотика да го излекувам, но не се получи. Сега ходя на хомеопатия и се надявам с нея да мине, но лечението е бавно...
Дали е възможно да има връзка м/у двата ми проблема.
Продължавам да си качвам темепратурата (не знам дали всеки ден, но така предполагам, защото когато я меря вечер имам).
За обрива дали трябва да се предприемат някакви мерки, въпреки че тази докторка ми каза, че е нормално ?

Bulgaricus

Re: Обрив по главичката на пениса и стафилококи в гърлото.

Postby Bulgaricus » Sat Nov 03, 2012 4:30 pm

Здравейте!

Двата въпроса не са директно свързани, въпреки че в сферата на висшата имунология сигурно не може да бъде изключена връзка между pearly penile papules, както се наричат тези образувания по пениса Ви и хронична бактериална инфекция. Няма смисъл да говорим обаче на тази тема, защото това не води до никъде.
За тези образования можете да прочетете тук: http://en.wikipedia.org/wiki/Hirsuties_coronae_glandis. Много мъже ги имат. Те остават за цял живот и не са заболяване, нито са заразни. Повишават до известна степен чувствителността.

За стафилококите, преди да кажа нещо трябва да видя антибиограмите и да знам с какво сте се лекували.

Поздрави,
Поздрави, Bulgaricus

Моля, четете, преди да пишете: viewtopic.php?f=3&t=3853!
Помогнете, за да остане форумът възможен с едно (малko) дарение чрез Paypal (paypal @ efe-online.eu) или чрез банков превод!

gonzo88
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/vendor/twig/twig/lib/Twig/Extension/Core.php on line 1107: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable

Postby gonzo88 » Sat Nov 03, 2012 6:08 pm

Много благодаря за изчерпателния отговр.
За антибиограмите - графата където пише за тях нищо не е попълнено... явно не са ги извадили за мен...

Bulgaricus

Postby Bulgaricus » Sat Nov 03, 2012 6:35 pm

Без тях само можем да гадаем.
Поздрави, Bulgaricus

Помогнете, за да остане форумът възможен с едно (малko) дарение чрез Paypal (paypal @ efe-online.eu) или чрез банков превод!

gonzo88

Postby gonzo88 » Wed Nov 07, 2012 10:08 pm

Здравейте отново. След като разгледах изследванията отново намерих ето това:

http://prikachi.com/images/265/5468265g.jpg

това е за вроия секрет който ми взеха, след терапия с Клиндамицин...

Bulgaricus

Postby Bulgaricus » Tue Nov 13, 2012 5:46 pm

Т.е. сте лекуван с клиндамицин и кой е вторият антибиотик, пиешете, че с два сте лекуван?
Поздрави, Bulgaricus

gonzo88

Postby gonzo88 » Wed Nov 14, 2012 2:36 am

Объркал съм, като антибиотик това е единственото... иначе след първия преглед бях на: XYZAL + Flixouase. След втория преглед: Clindamycin. След третия: Bactrobau nasal, Dactanis oral gel, +Pharyuosticu след Дактарин...
От нищо нямаше ефект, на последния преглед имаше и някаква гъбичка в гърлото, поради антибиотика, поне така каза доктора. Тя се махна, но стафилококито си седи...
След това реших да пробвам с хомеопатия, но и от нея няма ефект...

Bulgaricus

Postby Bulgaricus » Sat Nov 17, 2012 4:08 pm

Каква хомеопатия ползвахте и колко дълго време?
Поздрави, Bulgaricus

gonzo88

Postby gonzo88 » Sat Nov 17, 2012 5:04 pm

В Пловдив ходих през един месец в продължение на около половин година... преди първия преглед 1 месец пих Стафилококцинум по някаква схема, забравил съм вече - нещо от порядъка на 5 гранули на ден после разредих по 5 пъти в седмица след това по 3 пъти...
На всеки преглед като ходих ми даваше някакви гранулки и за в къщи през 10 дни... не знам какво ми даваше, понеже ги сипваше в тубичка без етикет. Пиех по 2 гранули през 10 или 15 дни...
Обаче нали не трябва да се консумира никаква мента, а аз несъзнателно си използвах конец за зъби... преди 2 месеца се усетих и като и казах почнах пак да пия Стафилококцинум по 2 в седмицата... Сега имам час за 10-ти дек., а ми каза да си взема пак секрет от гърлото, като се предполага че вече трябва да нямам бактерия, но аз нямам никакво подобрение - и температурата ми се качва всеки ден по 37,1 до 37,3 и гърлото сутрин ме боли, а през деня ме дразни... Миналия месец бях правил посявка и си имаше стафилококи все още...

Bulgaricus

Postby Bulgaricus » Sat Nov 17, 2012 5:20 pm

А пробвали ли сте да "изместите" бактерията с дълъг прием на пробиотик, да кажем ентерол или друг подобен? Ако нищо не помогне, може друг причинител, които не е болестотворен да се засели и той с отделяните от него вещества да унищожи дългосрочно болестният причинител. В аптеките в България има едни капсули, които се пият само по една вечер. Не могат да Ви навредят и могат с всичко да се комбинират. Така имате някакъв шанс поне - от антибиотик на антибиотик само да скачате не е хубаво, защото ще заболеете от други неща, които досега сте нямали. Всяко лечение има странични действия.
Мога само да Ви препоръчам да почнете редовно да приемате пробиотика и след няколко месеца може да има значително подобрение. Има такива случаи.
Първо са заложили на това, че е алергия. Не са имали успех.
После са заложили на инфекция, която ще да се повлиае от клиндамицин. Не е грешно лечението, НО има и по-добри антибиотици, да кажем аугметин, но пък за него в антибиограмата не е тествано изобщо, въпреки че той съдържа амоксицилин и клаволанова киселина и поне към амоксицилин изглежда е чувствителна бактерията.
Като трето лечение с бактобран и другите две сигурно не сте ги написали правилно в комбинация с антикикотикум.
От кога е последната Ви антибиограма или е само тази от снимката?
Поздрави, Bulgaricus

gonzo88

Postby gonzo88 » Sat Nov 17, 2012 6:47 pm

Това на снимката е последната дадена ми антибиограма... на последното изследване не ми дадоха антибиограма, а само че има пак бакетрия... това беше на 15.08.2012
Може и грешно да съм ги написал, ама така ги разчитам от писанията на доктора :)
Не съм пробвал с пробиотик... за първи път чувам :) Какво да взема и за колко време...

Bulgaricus

Postby Bulgaricus » Sat Nov 17, 2012 7:10 pm

Добре е да намерите антибиограмата. Иначе преливаме от пусто в празно.

Най-известният пробиотик е ентерол. Дават го за възстановяване на нормалната флора и фауна след антибиотично лечение.

Питайте в аптеката какво ще Ви предложат. Не искам да правя реклама на дадена марка.

Може да питате в аптеката какво има и да ги напишете тук отново.

В България има много допуснати такива средства. Както вече Ви писах ефектът им е на много бавно изместване на болестотворният причинител, което може и половин година и по-дълго да трае. Във Вашият случай обаче не виждам много възможности други. Пак е добре да си направите антибиограма и да включат този път аугментин.

Да кажем: ЛАКТОФЛОР ПРОБИОТИК по 1 на 8 часа, ако пропуснете можете да приемете пропуснатата капсула, когато искате. Важно е да се създаде желаната среда и това става за различно време при различните хора. Няма и гаранция ще със сигурност ще помогне. Можете да го комбинирате с всички други лекарства.
Поздрави, Bulgaricus

gonzo88

Postby gonzo88 » Sat Nov 17, 2012 8:48 pm

Имам позната която работи в голяма аптека и знае всички складове във София, ако нямат нещо винаги ми го е намирала... така че ще намеря което е най-доброто... за това ентерол или ЛАКТОФЛОР ПРОБИОТИК е по-добрият избор ?

Bulgaricus

Postby Bulgaricus » Sat Nov 17, 2012 8:58 pm

Различни са. Няма по-добро. Лактофор е българското. Вземете си него.
Поздрави, Bulgaricus

gonzo88

Postby gonzo88 » Mon Nov 19, 2012 5:06 pm

OK благодаря !
Как да го пия - по 3 на ден през 8 часа ли :?
Ако след 6 месеца няма подобрение да продължавам ли ?

Return to “Форум имам проблем...”