Здравейте ! Повече от две години имам проблем със стомашни киселини.Появиха се след лечение на бъбречно-каменна болест при което трябваше да пия големи количества вода, а също и три дни бях на диета само на сок от лимони( 2 литра) смесен с 1 килограм мед и това го пиех през 2 часа ,като 10 мин. след всеки прием пиех и по 50 мл.зехтин.След тези диети започнах да получавам киселини без значение каква храна консумирам или какво пия.Правил съм няколко курса на лечение с Омепразол и докато го пия се чувствам отлично, но щом свърша курса на лечение (14 или 28 дни) проблемите с киселините отново се връщат.За да мога да спя (когато не пия Омепразол) всяка вечер пия по една таблетка Фамотидин 20 мг. и действието му е до към обяд на другия ден след което сдъвквам един Талцид за да изкарам до вечерта и така всеки ден вече повече от две години.Няма никакви болки в корема или други стомашни проблеми.
Моля, да ми отговорите на следните въпроси:
Вредно ли е да се пие Фамотидин толкова дълаг период от време(всякя вечер по 20 мг.)?
Има ли начин да се излекуват тези киселини веднъж за винаги ?
На 39 години съм,174см.,70 кг.,не пуша,не пия кафе и концентриран алкохол.
Стомашни киселини ?
Moderators: Bulgaricus, fotografa
-
Re: Стомашни киселини ?
Здравейте!
Извършената от Вас диета е доста вредна за стомаха и е най-вероятната причина за проблемите Ви.
Проблемите на стомаха са от такова естество, че те се оправят трудно, защото лигавицата на стомаха е винаги овлажнена, секрецията на солна киселина е постоянна, проведената диета е "отмила" и разтворила защитния секрет на лигавицата на стомаха.
За по-нататъчни действия може да се реши само след гастроскопия на стомаха и след вземане на биопсия и на проба за хелокобактер пилори.
Ако хеликобактер е причината, то се предписва комбинация от два антибиотика и по-голяма доза пантопрацол, да кажем 40-0-20 мг или 20-0-20 мг (сутрин-обед-вечер).
Поздрави,
Извършената от Вас диета е доста вредна за стомаха и е най-вероятната причина за проблемите Ви.
Проблемите на стомаха са от такова естество, че те се оправят трудно, защото лигавицата на стомаха е винаги овлажнена, секрецията на солна киселина е постоянна, проведената диета е "отмила" и разтворила защитния секрет на лигавицата на стомаха.
За по-нататъчни действия може да се реши само след гастроскопия на стомаха и след вземане на биопсия и на проба за хелокобактер пилори.
Ако хеликобактер е причината, то се предписва комбинация от два антибиотика и по-голяма доза пантопрацол, да кажем 40-0-20 мг или 20-0-20 мг (сутрин-обед-вечер).
Поздрави,
Поздрави, Bulgaricus
Моля, четете, преди да пишете: viewtopic.php?f=3&t=3853!
Помогнете, за да остане форумът възможен с едно (малko) дарение чрез Paypal (paypal @ efe-online.eu) или чрез банков превод!
Моля, четете, преди да пишете: viewtopic.php?f=3&t=3853!
Помогнете, за да остане форумът възможен с едно (малko) дарение чрез Paypal (paypal @ efe-online.eu) или чрез банков превод!
Return to “Форум имам проблем...”