Аз съм на 41г., 58кг, 176. Нямам други заболявания и не приемам медикаменти в моменти. Единствено в момента имам проблем с един зъб, който лекувам.
От години имам зачервявания по главичката на пениса. Лекувано е многократно от кожен лекар с различни кремове - Фусикорт, Тридерм и др. Ефекта беше временен - зачервяването намаляваше и избледняваше, но не изчезваше напълно или ако изчезваше пак се появяваше. И тъй като нямам болка или сърбеж се примирявах със съществуването му. В последно време обаче започна да ме тревожи факта, че зачервяването обхваща винаги една и съща област. Там кожата е леко зачервена, лъскава и влажна. Досега бях правил изследване само за гъбички, които винаги са били отрицателни. Затова реших да си направя микробиологично изследване на гланц пенис. При него откриха Pseudomonas aeroginosa и кожния лекар ме изпрати на уролог. Последва неколкократно лечение с антибиотици като левофлоксацин, моксифлоксацин, ципрофлоксацин, В началото след лечението бактериите намаляваха, но не изчезваха. През март месец направих един курс левофлоксацин/7дни/, последван от ципрофлоксацин 14дни след който бактериите уж изчезнаха. но пък се появиха гъбички Candida albicants, които изчезнаха без допълнително лечение. При последващите контролни изследвания се появяваха еднократно и при следващото изследване изчезваха без лечение някакви странни бактерии като stenotrophomonas maltophilia и p. rettgeri. При последното изследване от 15 март в лабораторията откриха Pseudomonas aeroginosa и enterococcus faecalis. Еnterococcus faecalis имаше и в предните изследвания. И пак се върнах в началото. Започнах да не вярвам и на лабораториите. За последните няколко месеца изпих антибиотици колкото не съм пил за 10 години, а външно не забелязвам да има някакъв ефект върху зачервяването на главичка на пениса. Всъщност локалните кремчета май имаха по-голям видим ефект. Въпроса ми към какъв лекар най-добре да се обърна. Аз вече ходих и при кожен лекар и при уролог и при втори кожен лекар и при втори уролог. Но може би трябва да се обърна към лекар, който има повече опит точно с такива заболявания. Трябва ли да продължавам с антибиотиците? Могат ли да се направят някакви други изследвания които да помогнат за диагностициране на причината и да дадат насоки на лечението?
Зачервяване на главичката на пениса
Moderators: Bulgaricus, fotografa
-
Re: Зачервяване на главичката на пениса
Здравейте!
Въпросът с личната хигиена също е важен, щом ентерококи са били диагностицирани, но може да става дума и за случаен резултат, който да не е причина за зболяванията Ви.
Така описаното лечение по мое мнение е правилно.
Отговорен е кожният лекар.
Няма какво друго на направите освен нова посявка в друга лабиратория и да отидете при кожен лекар, който малко повече да се ангажира с проблемите Ви. Добре е само локално да се лекувате с комбинация от кремове или с такива, които се приготват по рецепта в аптеката.
Поздрави,
Въпросът с личната хигиена също е важен, щом ентерококи са били диагностицирани, но може да става дума и за случаен резултат, който да не е причина за зболяванията Ви.
Така описаното лечение по мое мнение е правилно.
Отговорен е кожният лекар.
Няма какво друго на направите освен нова посявка в друга лабиратория и да отидете при кожен лекар, който малко повече да се ангажира с проблемите Ви. Добре е само локално да се лекувате с комбинация от кремове или с такива, които се приготват по рецепта в аптеката.
Поздрави,
Поздрави, Bulgaricus
Моля, четете, преди да пишете: viewtopic.php?f=3&t=3853!
Помогнете, за да остане форумът възможен с едно (малko) дарение чрез Paypal (paypal @ efe-online.eu) или чрез банков превод!
Моля, четете, преди да пишете: viewtopic.php?f=3&t=3853!
Помогнете, за да остане форумът възможен с едно (малko) дарение чрез Paypal (paypal @ efe-online.eu) или чрез банков превод!
Return to “Форум имам проблем...”