моля помогнете-имам големи болки в стъпалото и може би разст
Moderators: Bulgaricus, fotografa
-
- Joined: Wed May 09, 2012 9:46 am [phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/vendor/twig/twig/lib/Twig/Extension/Core.php on line 1107: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable
моля помогнете-имам големи болки в стъпалото и може би разст
Здравейте,казвам се Красена,на 42години,156см,47 кг.Бях на екскурзия и в продължение на 5 дни вървях по около 10км,вечерта на 5-тия ден както си седях изведнъж като станах и нещо ми се размести в стъпалото в областта на петата(поне така го усетих).След това не мога да вървя нормално-боли ме петата и нещо ми опъва когато вървя,а когато съм седнала усещам напрежение което се качва нагоре над петата.Имам съвсем лек оток около глезена,но той не ме боли.Болката е в петата-даже и като я пипам с ръка и като вървя.Ходих на лекар,направиха ми снимка,но ми казаха че нямам нищо счупено или пукнато-изписаха ми лиотон1000 и това е.Вече минаха почти 2 седмици а никакво подобрение нямам.Какво да правя-трябва ли да се движа или не-моля помогнете
-
Re: моля помогнете-имам големи болки в стъпалото и може би р
Здравейте!
Щом няма счупване, значи проблемът е такъв, който не може да се види на рентгеновата снимка. Нормално е, при такива симптоми и такава предистория да се направи ЯМР на стъпалото и на долната част на крака, защото вероятно става дума за разтегнато или скъсано сухожилия или власинки от него. Винаги е по-добре да не се движите. Без ЯМР можете само да чакате и да се надявате, че ще Ви мине. ЯМР не лекува, но може да каже за какво точно иде реч.
Поздрави,
Щом няма счупване, значи проблемът е такъв, който не може да се види на рентгеновата снимка. Нормално е, при такива симптоми и такава предистория да се направи ЯМР на стъпалото и на долната част на крака, защото вероятно става дума за разтегнато или скъсано сухожилия или власинки от него. Винаги е по-добре да не се движите. Без ЯМР можете само да чакате и да се надявате, че ще Ви мине. ЯМР не лекува, но може да каже за какво точно иде реч.
Поздрави,
Поздрави, Bulgaricus
Моля, четете, преди да пишете: viewtopic.php?f=3&t=3853!
Помогнете, за да остане форумът възможен с едно (малko) дарение чрез Paypal (paypal @ efe-online.eu) или чрез банков превод!
Помогнете, за да остане форумът възможен с едно (малko) дарение чрез Paypal (paypal @ efe-online.eu) или чрез банков превод!
-
- Joined: Wed May 09, 2012 9:46 am [phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/vendor/twig/twig/lib/Twig/Extension/Core.php on line 1107: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable
Благодаря за отговора-пих "диклак" и имам съвсем леко подобрение,и пак благодаря 

-
Хубаво е, че Ви е помогнало лекарството. Обърнете внимание, че винаги е добре то да се комбинира с пантопрацол, понеже е много тежко за стомаха. В дни, в които се приема диклак е добре да се приемат и 20 мг пантопрацол сутрин, както и на следващия ден. Попитайте лекаря си на тази тема.
Поздрави, Bulgaricus
Return to “Форум имам проблем...”