Възпаление на гланс пениса, staph. aureus

Имам проблем. Моля. помогнете!
Уважаеми пациенти, тези форуми не могат да заменят посещението при вашия личен лекар или при специалист. Тук по-скоро можете да получите информация към какъв лекар да се насочите при даден проблем.

Moderators: Bulgaricus, fotografa

[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/vendor/twig/twig/lib/Twig/Extension/Core.php on line 1107: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable
ddchdrn
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/vendor/twig/twig/lib/Twig/Extension/Core.php on line 1107: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable

Възпаление на гланс пениса, staph. aureus

Postby ddchdrn » Tue May 08, 2012 12:03 pm

Здравейте,

на 23г. съм, ръст 184, кг 71.
Ще започна с малко предистория, зимата бях диагностициран с баланопостит (бакт. възпаление със стаф. ауреус) пих ципробай 10 дена + преди по време и след това съм следвал добра хигиена, диета, много вода, упражнения и пране на бельото на 60 гр.
в центъра на главичката, се запази по изразена розова област, която след c*кc/мастурбация се зачервяваше повече от останалата част. преди 3 месеца отново ми взеха натривка от пениса, АБ показа следното:
масово стафилококус ауреус.

cefloxin S
ciprofloxacin S
clindamycin S
erythromycin R
gentamicin S
ofloxacin S
penicillin R
rifampin S
tetracycline R
vancomycin S

лекарката ми изписа, фусидин х, тъй като според нея нямаше нужда от по сериозно лечение, след това 10 дена х2 мазане.
оттогава до преди 3 дена нямаше промяна, т.е. леко порозовяло по средата на главата.
Преди 3 дни мастурбирах и по късно през деня правих c*кc (имам сериозна приятелка, последно се изследва когато и аз и нямаше никакви проблеми) без лубрикант и презерватив, по късно имах червеникави точици по главата, които на следващия ден се бяха пръснали, т.е. бяха станали на петанца. При забелване и миене на пениса изпитвах дискомфорт в тази зона, няма сърбеж или неприятна миризма.
линкове с 2 снимки от вчера
http://s15.postimage.org/mlki6jdxn/DSC00292.jpg
http://postimage.org/image/bo6d2p7n5/full/

мисля че в момента зачервяването е по изразено, лекарката ми беше споменала след акт, когато чувствам дискомфорт да се мажа с фусидин, така и направих, но засега няма спад в червенината.

моля дайте съвет и мнение.
Благодаря.

Bulgaricus

Re: Възпаление на гланс пениса, staph. aureus

Postby Bulgaricus » Sun May 13, 2012 6:59 pm

Здравейте!

Много често след лечение с ципрофлоксацин се стига до гъбична инфекция, включително и такава, подобна на Вашата.

След като е направена антибиограма обаче, което е било правилна стъпка се е видяло, че става дума за бактериална инфекция, която е чувствителна на оксацилин.

Фусидинът води до зачервяване на кожата, симптомите наподобяват един вид изгаряне с киселина.

Кога Ви бе правена антибиограмата и от колко време прилагате вече фусидин?

Поздрави,
Поздрави, Bulgaricus

Моля, четете, преди да пишете: viewtopic.php?f=3&t=3853!
Помогнете, за да остане форумът възможен с едно (малko) дарение чрез Paypal (paypal @ efe-online.eu) или чрез банков превод!

Return to “Форум имам проблем...”