Проблем със ставите ...

Имам проблем. Моля. помогнете!
Уважаеми пациенти, тези форуми не могат да заменят посещението при вашия личен лекар или при специалист. Тук по-скоро можете да получите информация към какъв лекар да се насочите при даден проблем.

Moderators: Bulgaricus, fotografa

[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/vendor/twig/twig/lib/Twig/Extension/Core.php on line 1107: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable
lz1gjd
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/vendor/twig/twig/lib/Twig/Extension/Core.php on line 1107: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable

Проблем със ставите ...

Postby lz1gjd » Sun May 06, 2012 12:34 am

Възраст: 30г, ръст: 175см, тегло 75кг
Други заболявания :

от 2007ма хипертиреодизъм, (базедова болест?)
от 2011 шум в ушите (няма връзка но да си се оплача...)

Медикаменти: Тирозол

Здравейте, от известно време (около половин година) имам известни проблеми със ставите.
От средата на миналата година започнах доста сериозно да ходя се скитам из планините, като претоварване не мисля че е имало.
Проблеми нямах никакви въпреки основното ми заболяване (на щитовидната жлеза) и се чувствах отлично. В края на годината се появиха
болки в колената при слизане по стълби или стръмнини, не бяха особено силни и предположих че е нормално. Все пак ходих при ортопед който ми изписа Renovax взимах го, и дали от него или че настъпи зимата и не правих преходи проблема отшумя. През април отново започнах да се движа по-сериозно из планините, и болките в колената се възобновиха. Отделно почти всички стави ми издават пукащ звук, а имам и някакви странни болки в различни стави, които ту минават, ту се появяват ... Ходих при личната лекарка и и обясних за колената, прати ме на рентген, направлението било само за една снимка и дадох да снимат дясното, това с което е по-ясно изразен проблема.

http://img688.imageshack.us/img688/8346/62435189.png
http://img855.imageshack.us/img855/5836/88491822.png

След като показах снимката на личната лекарка ми предписа DONA, да го пия това поне няколко месеца и пак евентуално да съм отишъл.
Тъй като не смятам че личните общо практикуващи лекари са достатъчно компетентни отидох на ортопед с оплакванията ми.
Първия при който ходих ми каза че на снимките не се виждали нищо тревожно, каза ми да се погрижа за щитовидната си жлеза, че можело да има връзка с оплакванията ми с пуканията и болките в ставите. Не ми предписа нищо.
Отидох при втори, тъй като това не ме удовлетвори никак, той също каза всичко било наред и ми предписа REVULSAN някакъв крем и ПИАСКЛЕДИН който да пия месец и пак да отида при него.

Трябва да добавя че имам хронично проблем с тъпа болка в областа на слабините, ходил съм няколко пъти, изписват антибиотик, минава ми и след няколко месеца пак се появява. Така пак се случи и преди няколко месеца когато имах гнойна ангина личната ми предписа GENTAMYCIN и AUGMENTIN след първата инжекция GENTAMYCIN и като прочетох че може да доведе до тинитус, а при мен се случи така че ми се появи шума в ушите малко след приема на един антибиотик (ciprofloxacin) и точно поради тоя проблем с болката в слабините казах на личната че не го искам тя ми каза ти си решаваш и останах на аугментина, в крайна сметка се пооправиха сливиците макар от време на време сега да ме наболява гърлото на моменти болката достига даже до някое от ушите и след време се оправя от само себе си.

Моля да ме посъветвате как да постъпя най-добре. Живея в Ямбол, и като цяло съм доста разочарован с качеството на медицинското обслужване в града, но покрай работата нямам особено голяма възможност да ходя по други градове за прегледи.

Ето в момента дори изпитвам някаква "боцкаща" болка в мускулите на ръцете, точно под рамената.

Да добавя също че преди да започна да спортувам активно (ходенето из планината, тичане и каране на колело) бях 94 килограма, и след няколко месеца бях вече 74, но една седмица бях в болнични заради летен грип след който отслабнах със 7 килограма за този период от обезводняване.

Bulgaricus

Re: Проблем със ставите ...

Postby Bulgaricus » Mon May 07, 2012 11:07 pm

Колко често имате проблеми със сливиците всяка година? Пушите ли?
Поздрави, Bulgaricus

Моля, четете, преди да пишете: viewtopic.php?f=3&t=3853!
Помогнете, за да остане форумът възможен с едно (малko) дарение чрез Paypal (paypal @ efe-online.eu) или чрез банков превод!

lz1gjd

Postby lz1gjd » Wed May 09, 2012 12:08 pm

Не пуша, едва тази година имах гнойна ангина която ми се струва не излекувах напълно понеже отказах да вземам единия антибиотик от страх от засилване на шума в ушите. От време на време ме позаболява в областа на гърлото като на моменти тази лека болка достига и до някое от ушите...

П.П. Преди два дни ходих на уролог, прегледа ме, изследва ме с ехограф и каза че съм нямал инфекция, но имам процес на зараждане на ингвинална херния, т.е. все още не е, няма все още повод за притеснение. Мога да приложа и снимките от ехото.

Bulgaricus

Postby Bulgaricus » Sat May 26, 2012 8:47 pm

Здравейте!

Ситуацията при Вас е сложна.

Първо, Реновакс няма смисъл да пиете. Тази хранителна добавка съдържа вещества, които са сходни с човешките хрущяли, но те не могат да служат като техен градивен елемент, защото се разграждат в храносмилателната система. Повечето пациенти имат допълнителни оплаквания със стомаха, когато дълго време приемат подобни добавки. За съжаление много лекари не са запознати с биохимията на разграждането на тези вещества и не знаят, че няма смисъл да се приемат.
Второ, отслабнали сте 20 кг. Това е много добре, НО всички Ваши симптоми биха говорили за това, че хипертиреоризмът Ви не е под контрол: загуба на над 20% от телесното тегло и ортопедични оплаквания, тинитус.
Ето защо е налице (по мое мнение) еднозначна индикация за сцинтиграфия на щитовидната жлеза и за пълни кръвни изследвания на този орган. Обикновено лекарите само TSH мерят, но в пълната кръвна картина на щитовидната жлеза има още поне 3-5 изследвания, които при такива симптоми трябва да се направят.
Другите лекарства, които са Ви били предписани могат да бъдат ефективни, но са общо-взето „слаби“. И не е правилно да приемате по-силни, докато не се знае, дали оплакванията Ви нямат нещо общо със щитовидната жлеза.
Инфекции на гърлото, при Вашата предистория не бива да се лекуват с общи антибиотици, а целево след антибиоргама, ако има време да се чака за нея, защото нецелеви антибиотици имат несигурен резултат, но сигурни странични действия. И след като ще страдате, то по-добре е това са се случва заради правилното лекарство.
Вероятно при Вас става дума за комбинация от няколко причини: щитовидна жлеза + претоварване + физиологично странично действие от метаболизъм на мобилизираните мастни киселини.
Препоръките са (да повторя): сцинтиграфия и посявка на гърлен секрет.
Може пак да пишете, когато мога ще Ви отговоря.
Не знам в Ямбол кого да Ви препоръчам.

Поздрав,
Поздрави, Bulgaricus

Моля, четете, преди да пишете: viewtopic.php?f=3&t=3853!
Помогнете, за да остане форумът възможен с едно (малko) дарение чрез Paypal (paypal @ efe-online.eu) или чрез банков превод!

Return to “Форум имам проблем...”