Здравейте,
от 2007ма година съм с хиперфункция на щитовидната жлеза която досега съм подтискал медикаментозно - пропицил, метизол или тирозол. Имам *екзофталмия, заради която през 2008ма година стоях една седмица в националната клиника по ендокринология ( тогава беше до Министерство на Земеделието ), където ми правиха процедури на йонофореза, като цяло резултат не усетих. Трябваше да стоя и още една седмица през която да ми вливат стероиди, но така и не отидох. Вече четири години след това съм все още с хиперфункция, до колкото знам нямам възли, но е много увеличена щитовидната жлеза, и се усещам как в последно време не виждам добре. Аз по принцип съм с висок диоптер, но при последните прегледи се оказва че дори и с по-висок диоптер очила за тест не виждам по-добре и според офталмолозите това се дължи на щотовидната жлеза и екзофталмията. Като изключим проблема със зрението се чувствам много добре, ходя да тичам, ходя из планините на доста продължителни преходи, карам и колело.
Явно е че тази жлеза няма да се оправи, и вече съм съгласен на операция.
Въпроса ми е дали някой е имал проблеми със зрението и дали се е подобрило след операцията, необходимо ли е било да бъде подложен на прием на стероиди, имало ли е ефект и т.н. Основния ми проблем не е това че приемам по пет таблетки тирозол на ден, а това че зрението ми се влошило.
Мога да приложа последната ехографска снимка, ако проявите интерес.
Мерси ...
Хипертиреодизъм
Moderators: Bulgaricus, fotografa
-
Re: Хипертиреодизъм
Здравейте!
Уви, трябвало е да завършите терапията.
Промените в зрението трябва редовно да се следят и от очен лекар паралелно с всички други прегледи, защото ако там, поради повишено очно налягане настъпят промени, те са почти винаги постоянни.
Няма да намерите достоверни резултати за подобрение на зрението след такава информация. Не са ми известни публикации в тази сфера.
Поздрави,
Уви, трябвало е да завършите терапията.
Промените в зрението трябва редовно да се следят и от очен лекар паралелно с всички други прегледи, защото ако там, поради повишено очно налягане настъпят промени, те са почти винаги постоянни.
Няма да намерите достоверни резултати за подобрение на зрението след такава информация. Не са ми известни публикации в тази сфера.
Поздрави,
Поздрави, Bulgaricus
Моля, четете, преди да пишете: viewtopic.php?f=3&t=3853!
Помогнете, за да остане форумът възможен с едно (малko) дарение чрез Paypal (paypal @ efe-online.eu) или чрез банков превод!
Моля, четете, преди да пишете: viewtopic.php?f=3&t=3853!
Помогнете, за да остане форумът възможен с едно (малko) дарение чрез Paypal (paypal @ efe-online.eu) или чрез банков превод!
Return to “Форум имам проблем...”