Стафилококи

Имам проблем. Моля. помогнете!
Уважаеми пациенти, тези форуми не могат да заменят посещението при вашия личен лекар или при специалист. Тук по-скоро можете да получите информация към какъв лекар да се насочите при даден проблем.

Moderators: Bulgaricus, fotografa

калата
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/vendor/twig/twig/lib/Twig/Extension/Core.php on line 1107: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable

Стафилококи

Postby калата » Thu Mar 22, 2012 2:15 pm

Здравейте, на 32г, 172см, 90кг от София. Имам сериозен проблем свързан със стафилококи вече няколко години, който обаче след повече от година ходене по болници и лекари, цяла папка с изследвания търсейки всичко друго възможно, но не и стафилококи, като всички изследвания съответно са перфектни, така и никой освен един лекар не каза възможно е да са стафилококи.

Така и не можах да намеря добър специалист да ми направи правилните изследвания и съответно да ми се предпише правилно лечение. Ще кажа от многото изследвания конкретно за бактерии излизаха в гърлото умерено количество, в уретрален секрет един път излязат, друг - не. Един път се изолират и стафилококи, и гъбички. Един от многото ми симптоми е и разстройство. Във фекалната проба също един път излизат, един - не. Като уточнявам в повечето случай съм ги правил в различни лаборатории. Прочетох съветите ви тук и ми направихте впечатление.

Искренно се надявам да ми помогнете, за което благодаря предварително, повече инфо при конкретен от вас въпрос и симптомите ми и провежданите лечения.

Bulgaricus

Re: стафилокики

Postby Bulgaricus » Sat Mar 31, 2012 10:59 pm

Здравейте!

какво съдействие очаквате от нас точно?
Без да съм видял изследванията нищо не мога да кажа.

Поздрави,
Поздрави, Bulgaricus

Моля, четете, преди да пишете: viewtopic.php?f=3&t=3853!
Помогнете, за да остане форумът възможен с едно (малko) дарение чрез Paypal (paypal @ efe-online.eu) или чрез банков превод!

калата
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/vendor/twig/twig/lib/Twig/Extension/Core.php on line 1107: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable

Postby калата » Sun Apr 01, 2012 12:59 pm

Здравейте,ще го кажа по следния начин изследванията както вече споменах са цяла папка вече,всички от който са чисти,не случайно подходих по този начин,единственото което излиза са стафилококи в умерено количество и последния път от уретрален секрет обилно.моето мнение и желание за съвет към вас е по скоро свързан с дилемата която споделят не един от специалистите при които бях че има друг основен причинител и проблем а тези стафилококи и гъбички са само потдържащи и провокирани от основния проблем които и до ден днешен е мистерия.фсеобщото мнение е че най вероятно става дума за вирусна инфекция,която е стара и нелекувана с години,сега почвам да изброявам аргументи и да потплатявам теорията,преди 3-4 години имам изкарана плевмония лекувана от общопрактикуващия лекар пак от неустановен происход.след наскоро направен скенер от мен на бял дроб се вижда леко увеличен едностранно лимф и няколко стари калцификати,имам проблем и с кръвообращението посиняват и истудяват крайниците ,сърцето ми прескача и бие по учестено след физическо натоварване (от малка разходка),което говори за инфекция и на сарцето и белите дробове,имам изменение на нокътните плочки(хоризонтално набраздени черти и черни тресчици -също симптом на ендокардит,черния дроб въпреки че при изследване е чист,не е добре защото от една чашка алкохолл се замайвам,на ехограв се вижда ясно и засегната жлячка(леко ме наболва рядко).разсеян съм и неспособен за едекватни занимания което говори за засегнат мозък или други органи на главата,треперене на крайници и некординирани движения-засегната периферна нервна система.Голяма група от вирусните инфекции съм изключил с направени изследвания по желание мога да изброя.но лекарите казват че вирусите са толкова много че е много трудно почти невъзможно било да се открие причинителя и да се направят всички изследвания,от друга страна обаче как да се лекувам бес да знам какво,всъщото време продължавам да се влошавам,наи новите симптоми са ми екземи по кожата които се образуват на скоро.
от ваз искам съвет за конкретен специалист или изследване което да направя
поздрави.

elwis

Postby elwis » Mon Apr 02, 2012 12:05 pm

Здравеите,виште и моите симптоми и оплаквания 1:1 са еднакви + оплаквания сега на панкреаса и високо кръвно.В един кръг сме без изход.Няма помагащи ,,лекари "..... или неразбират и от друга страна не искат да разбират!!!

Bulgaricus

Postby Bulgaricus » Wed Apr 04, 2012 10:19 pm

Здравейте!

Става дума за имунен проблем. Бактериите се разпознават като чужди белтъци и унищожават. Ако това не се случи, то има имунен проблем. Но това изказване е твърде общо.
Имунните клетки имат редица фактори, които са зависими от храна, сън, спорт и групата на стресовите фактори, но и от генетиката.
Ако има провеждани тежки антибиотични или антивирусни лечения, то те често стават причина за поява на други инфекции, които се размножават, защото нормалните за човека микроорганизми умират по време на горепосочените лечения. Когато това вече се е случило е много трудно да се засели пак тялото с неболестотворни бактерии. Обикновено се предписват пробиотични таблекти, като перентерол, който съдържа бирени дрожди на прах с надеждата, че те ще изместят вредните бактерии и ще се заселят на тяхно място.
Колкото повече антибиотици се приемат, толкова по-зле става. От друга страна антибиотиците са необходими и животоспасяващи. Такива са били те и при двама Ви, предполагам.
Затова, уви, няма да се уморя да повтарям, че антибиотик, ако има неживотозастрашаващо заболяване трябва да се предписва само и единствено целево.
Пример е ципрофлоксацин, който често води до гъбички или до херпес.
"Стари калцификати" е моден термин при радиолозите и белодробните лекари и не означава нищо. Дори и децата имат такива, аз също. Нормално е по време на заболяване на белия дроб да има места в него, които да калцифицират след заболяването. Такъв е природният ред.
Увеличен лимфен възел, ако приемем, че е следствие от вирус идва най-често от херпесните вируси. За тях има специални кръвни изследвания, но те не могат да покажат със сигурност какво е било преди 4 години.
Проблеми с кръвообръщението имат всички лица с 20 кг наднормено тегло. Тук говоря медицински и ако не сте боди билдър е добре да се погрижите за намаляне на абсолютното си тегло или за промяна в относителните му пропорции с цел не повече от 10% мастна част от общото тегло. Така кръвообръщението и кръвното налягане ще се подобрят. Говоря медицински и се надявам, че ме разбирате правилно.
Ендокардит е тежко заболяване, след което бихте имали такива симптоми, че нямаше да имате само съмнение, а щяхте вече да чакате или за нова клапа или за сърце.
Имате сложни симптоми: хем инфекциозни, хем кардиологични и освен това и неврологични.
Правено ли е ЯМР с контраст? Ако имате изследванията, можете да ги пратите по мейл като снимки или пдф.

Поздрави,
Поздрави, Bulgaricus

Помогнете, за да остане форумът възможен с едно (малko) дарение чрез Paypal (paypal @ efe-online.eu) или чрез банков превод!

калата

Postby калата » Thu Apr 05, 2012 1:13 pm

Здравейте започвам да отговарям по реда по които,сте ми писали и задавали въпроси.Относно имунния проблем елиминиран е,изследване за пълен клетъчен и хормонален имунитет перфектни и скъпи изследвания,по общо да може и да има имунен утенък целия проблем,то в днешно време кой живее здравословно,кой няма стрес,но също така напомням че при последната теза говорим за вероятна вирусна инфекция именно която от своя страна бори и подтиска имунитета.Провеждана тежка терапия с антибиотици нямам или поне не скоро и не толкова тежка,именно преди около 4-5г когато карах плевмония и именно от тогава са ми калцификатите които вие също омаловажихте,с отговора да нормално при боледуване да има ,аз обаче казвам при боледуване може да е нормално но самото боледуване не е нормално(имам роднини възрастни пушачи без такифа калцификата),също и наднерменото тегло се провокира от този период за което вие с лекота давате съвет да се погрижа,ами аз го правя,опитвам се да се погрижа пишейки тук ,и искайки съвет от вас,защото ако и килограмите са следствие от заболяване , мисля че когато е здравословен проблема е грешно да се предприемат самоволни действия.и в тази връзка казвам че твърде вероятно именно от тогава да ми е проблема не лекуван и довел след себе си редица проблеми и усложнения,През вичките тези две години в които правя изследвания успоредно се и лекувам с вички изброени от вас хомеопатии(и в момента )пробиотици,за реголиране на полезните бактерии,пчелни продукти,старая се да потдържам добра хигиена.вирусните изследвания както вече споменах съм направил доста и съм изключил голяма група от тях,вкл. и херпес вирус също и за старо боледуване
има си което показва и сегашно и старо,изключени са още всички по страшни хепатити,спин,туберколоза- с модерното изследване.абщам-бар вирус,моноуклеоза и още няколко.ЯМР не ми е правено,просто никой не е преценил до момента явно, от личния ми лекар до доценти и светила в своята област който съм посещавал.имаше желание за биопсия от увеличените линфи със самнение за лимфом но след няколко консултации отпадна тази теория и нуждата от подобно изследване.
казвате че имам сложни симтоми,ами от една страна мисля че биха могли да се навържат и очаквам да го направи някои учил за това толкова години аз в своята си област зе занимавам също със сложни проблеми и дори се радвам и често успявам да ги решавам и оправям дори.
казват че инфекция би могла да се развие и засегне други органи,най често дроборе сърце нервна система...
за изследваннията имам скенер на бял дроб,ехографи и много други кръвни изследвания кои по точно искате да ви пратя за да ги подготвя?
С уважение:

Bulgaricus

Postby Bulgaricus » Thu Apr 05, 2012 6:57 pm

Здравейте!
Тук е грешката в мисленето, която и аз допусках преди време: много хора са под стрес, но хората не са еднакви и по различен начин се справят със стреса. Някои ходят на спорт редовно с години и така нивото на собствените глюкокортикоиди и по време на покой е ниско. Това са хормони, отделящ се при системен стрес.
Ако един Ваш колега прави същото стресово действие всеки ден, то това не значи, че и той ще има същите симптоми. Проблемът не е в стресът, а в начина, по който всеки се справя с него. Тук визирам физиологичните и психо-соматичните аспекти, не само съзнателните процеси. Така и не всеки може да е боди билдър и не всеки може да участва в спортна олимпиада, въпреки че много хора са на една възраст и имат един и същи BMI и т.н.
Така едно и също нещо за мен ще е проблем, а за Вас не и обратно. Всяко хранително вещество, например, предизвиква дадена ензимна и хормонна реакция. Но колко от кой ензим и кой хормон ще се отдели по време и след приема на храна не е константна величина.
Ако аз се храня със сладки продукти, наддавам при същото количество и при същото всекидневно движение повече тегло, отколкото лицето Х, да кажем.
Така е и с имунната система. В един момент идва сигнал, който променя цялата имунна каскада и тя излиза от равновесие.
Щом нямате нито херпес, нито ХИВ, нито някаква имунна аномалия, то не е вероятно да говорим за неизвестен и неоткриваем вирус, който да засяга, без други симптоми само имунната система и да не може да се докаже с никакво изследване.
Калцификатите не съм ги "омаловажил" и няма нужда да се засягате. До момента съм видял над 500, може и над 1000 дори белодробни пациенти и съм им прочел подробните епикризи. Нямаше НИТО една, без думата "калцификати" в нея, т.е. говорим за случайна находка, която не буди притеснение, освен ако не пише в епикризата, че е "особена", "масивна" и т.н. На пушачите никой не им е казал за калцификатите, затова не знаят, че имат или не се виждат, защото вече имат освен типичния хроничен бронхит и обструктивна болест и алвеолите им са се издули и изменили болестно. Те не са критерий за Вас.
За теглото, което предполагам е ключовото изречение, което Ви е направило впечетление не сте питал. Не виждам нищо да е казано за него. За колко време ги качихте килограмите и колко тежахте преди да заболеете и кортизон ли приемахте?
При така сложни оплаквания се прави една ексел табела с показателите и кога какви са им били стойностите. Като при CSI или при д-р Хаус се прави пъзел и се търси липсващата картинка. За колко страници става дума при Вас? Като пдф ако ги изпратите по мейл, аз ще ги видя. Кога е датата на първото Ви оплакване?

Поздрави,
Поздрави, Bulgaricus

калата

Postby калата » Sat May 12, 2012 5:30 pm

килограмите ги качих за доста време преди повече от 4г и от тогава не мога да ги сваля,не съм приемал кортизон,датата на първото ми оплакване ако е същото и има връска защото не съм сигурен е повече от 7 години тогава пак ми откриваха само и единствено едни стафилококи в гърлото след многото изследвания и правех ангини след ангини,наложи се да ги махнат но не се оправих с времето като чели някак си затихнаха симптомите,сега пак наново,тези дни ходих пак по доктори влошил съм се и не съм никак добре продължават всички да вдигат раце,пратиха ме при един хомеопат реших да пробвам да каза вирусно е
попитах какво според вас ми цитамегаловирус(едно от малкото което не бях пправил)и хоп пак изненада отрицателно ,вече съм отчаян
линфите в ляво се подуха повече растроиството ми е услили с затплянето на времето
и болките в краката също
нямам никаква концентрация уморявам се лесно и ми се спи постоянно,остата продължава да ми е обложена в бяло цялата и да имам афти,често главоболие много силно,сега не искам и да се връщам при хомеопата ,личната ме прати пак на ендокринолог да видим и хипофизата миналата година жената ми гледа щитовидната жлеза и алергии,сега направих хурмоните другата седмица ще са готови и ще подготвя на пдф,фсички изследвания както поискахте,преди това забравих да кажа и при кожната след многото изследвания и от нея в инфекциозна болница ми откри пак въпросните стафилококи в уретрата и половите органи със секрет
мисля че бяха стафилококус епидермидис този път друг модел,които обяснявал изтичането на секрет от уретрата и болките в тестисите,пих антибиотик предписан от нея каоито не подеиства както бях и сигурен не съм се връщал при жената защото най вероятно ще ми испише друг а не ми се иска да се тъпча,и сега чакам .
Поздрави

Bulgaricus

Postby Bulgaricus » Sat May 12, 2012 5:40 pm

Можете и като Word-табела да ги пуснете, няма проблем.
Поздрави, Bulgaricus

калата

Postby калата » Mon May 21, 2012 5:35 pm

А би ли пояснил каква е тази уърд табела?

калата

Postby калата » Sat May 26, 2012 2:02 am

мисля че най накрая открихме дявола и слава бого ако е това,значи той не е толкова черен,един лекар ме посаветва да си направя едно изследване ено от малкото останали които не бях направил още,Цитомегаловирус направих го и се оказа положително,igg-2,0 само за минало сегашното е чисто,което значело каза докторката че организна се справял добре с вируса колко добре при състоянието ми и всички симптоми незнам,и още се чудя въпреки симптомите които четох да има съвпадат с моите дали е това но най вероятно да и най вероятно какато ми изолират стафилококи имам и вторични микроби и бацили разни,щото вируса сривал имунитета,чакам вашето компетентно мнение по въпроса:)
Поздрави

Bulgaricus

Postby Bulgaricus » Sat May 26, 2012 10:45 pm

Е, това е добра новина! Не е добра, че имате някакво заболяване, а е добра, защото най-сетне знаете, че е вероятно да е вирусно.

За имунглобулина не разбрах. Изследвали сте целево IGG-2 или е някаква стойност това "2".

Ако само IGG-2 е повишен, то това говори за инфекция с бактерии с т.нар. LPS капсула.

Какво лечение Ви предписаха?
Поздрави, Bulgaricus

калата

Postby калата » Sun May 27, 2012 1:57 pm

ами изследвах самия вирус и двата щама и igg-минало преболедуване i igm-и сегашно идвата съм изследвал и igg-mi e 2.0 U/ml при референтни стоиности за igg=
<0,5 отp; 0,5-1,0 граничен; >1,0 положителен; аз имам 2,0 -това 2,0 е стоиността ми на изградените анти тела което е над норма или иначе казано понеже говорим за минало боледуване(igg) това са стоиности на налични изградени антитела срещу вируса които се борят с него и това доказвало наличието на вируса ми обясни лекаря, лечение в момента единствено хомеопатични препарати,друго лечение тепърва ще търся защото чета че нямало лечение а само се поттискало, та всичко това говори за инфексия със цитамегаловирус, а за какви бактерии говорите не знам най вероятно има и бактериялна насложена инфекция,защото както споменахме вече самия вирус срива имунитета и предрасполага други бацили да атакуват именно поради тази причина се лекува със имуностимуланти за укрепване на имунитета,дали ще е ефикасно и достатъчно тепърва ни предстои да разберем, а и друго лечение има ли не знам, и други инфекции дали и как да ги търся при наличиетио на тази също не знам.
Поздрави.

Bulgaricus

Postby Bulgaricus » Sat Jun 02, 2012 11:06 am

Здравейте!
Антителата доказват налична или преболедувана инфекция.
Имунглобулин-М има функцията в ранната фаза на инфекция да активира комплементната имунна система, т.е. да маркира повърхността на микроорганизми и чрез това маркиране да даде сигнал на имунната система да ги унищожи. Това означава, че повишените стойности на имунглобулин-М са само и единствено знак за актуална и СЕГА активна инфекция. Знае се, че този имунглобулин (който химично погледнато е белтък) най-често маркира повърхността на бактерии, която има посочената вече от мен ЛПС химична структура.
Циталомегавирусът е един вид херпесен вирус. Той се диагностицира като се измерят количествата на имунглобулин-М ин на имунглобулин-Г.
99% от пациентите нямат значителни симптоми и изобщо не разбират, че са болни.
Терапията, ако е необходима е с високи, шокови дози ацикловир пер орално.
Надявам се, че проблемът Ви ще се реши и Ви желая скорошно оздравяване!
Поздрави, Bulgaricus

калата

Postby калата » Sat Jun 02, 2012 12:54 pm

от казаното до тук за самия вирус всичко е ясно,от него обаче,не става ясно какво се случва с мен и състоянието ми и установените до дук резултати на вируса се разминават доста.
1.както вече споменах на мен въпросният Имуглобин-М за които казвате ми е в норма,ако тои е така наречения IGM-при изследването и показва наличие на сегашна инфекция,другото разминаване което се получава е симптомите аз продължавам да не се чувствам никак добре,хрема кажлици сутрин ужасни,болки в ставите краката,разстройство парене на очите ,ниска температура обложена уста с затъпени сетива,секрет от уретрата и болки в тестисите,и така като заключим както каза и един от лекарите не е възможно да е този вирус причината,трябвало да премине безсимптомно а и за да причинява всички тези симптоми трябвало да са повишени и М-стоиностите които показват сегашна инфекция,незнам вече какво да правя тъкмо се зарадвах че съм решил проблема и пак на стартова позиция

Return to “Форум имам проблем...”