Две бременности и неизяснена левкоцитоза

Имам проблем. Моля. помогнете!
Уважаеми пациенти, тези форуми не могат да заменят посещението при вашия личен лекар или при специалист. Тук по-скоро можете да получите информация към какъв лекар да се насочите при даден проблем.

Moderators: Bulgaricus, fotografa

[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/vendor/twig/twig/lib/Twig/Extension/Core.php on line 1107: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable
martina_pencheva
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/vendor/twig/twig/lib/Twig/Extension/Core.php on line 1107: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable

Две бременности и неизяснена левкоцитоза

Postby martina_pencheva » Fri Feb 17, 2012 12:42 am

Здравейте,
в момента съм бременна в 21г.с. с второ дете.На 25 години съм, нямам фамилна обремененост, имам 2 спонтанни аборта - кухо яйце.
Към 03.02.2012г. при изследване на кръв и урина левкоцитите ми са 21.10, с предната бременност ги вдигнах на 36,6 при рутинни изследвания и тогава ме вкараха в АГ, за лечение и след седмица ми направиха спешно секцио, защото антибиотиците спряха да действат и започнаха да се повишават наново (това се случва в началото на 9-ти месец). В епикризата на първото ми раждане пише "начеващ хореоамнионит" и заради това беше и секциото.
Към сегашния момент всички изследвания са в норма,а те са:
-гърлен секрет - няма бактериален разтеж
-стерилна урина (взета с катетър) - няма бактериален разтеж
-креатини и урея - в норма
-TSH и fT4 - в норма
-цервикален секрет - изолират се в малки количества Candida - лекувам ги в момента
-ехо на бъбреци, пик.мехур, ч.дроб, жлъчка - в норма
Предстои ми пускане на Анти ТРО и секрет за Бета Хемолитичен Стрептокок, второто заради ангини.
В 10-та г.с. лежах за задържане и тогава левкоцитите ми бяха 17, след лечение с Терцеф за 5 дни паднаха до горна граница.
Лекарите вдигат рамене и не виждат от къде може да идва проблема, а моите левкоцити си се повишават, защото не можем да открием източника.
Моля за мнение, защото вече знам, че ако отида в болницата ще ме приемат за лечение с антибиотик, което обаче трае до след като напусна болницата.
Забравих да допълня, че двама стоматолози ми казаха, че от зъб такива стойности не мога да докарам, освен ако не ходя видимо подута и да ме боли постоянно.

Bulgaricus

Re: Две бременности и неизяснена левкоцитоза

Postby Bulgaricus » Fri Feb 17, 2012 1:05 am

А голяма кръвна картина с С-реактивен протен правена ли е?
Поздрави, Bulgaricus

Моля, четете, преди да пишете: viewtopic.php?f=3&t=3853!
Помогнете, за да остане форумът възможен с едно (малko) дарение чрез Paypal (paypal @ efe-online.eu) или чрез банков превод!

martina_pencheva

Postby martina_pencheva » Fri Feb 17, 2012 8:44 am

CRP сега не ми е пускан, но с предишната бременност няма завишение, чак след операцията беше се покачил, но то е нормално.
Под голяма кръвна картина имате в предвид дефиренциално броене може би?Всеки път си искам, но щаб-а е съвсем малко завишен с последното изследване (смятам него за важен, понеже него го следят и първо за това питат докторите).
Консулт с хематолог - нямат притеснение за "моята кръв", дължи се на възпаление.

Bulgaricus

Postby Bulgaricus » Fri Feb 17, 2012 6:25 pm

И нямате повишена температура, нищо не Ви боли и се чувствате добре, така ли?
Поздрави, Bulgaricus

Помогнете, за да остане форумът възможен с едно (малko) дарение чрез Paypal (paypal @ efe-online.eu) или чрез банков превод!

martina_pencheva

Postby martina_pencheva » Fri Feb 17, 2012 11:08 pm

Нямам температура, нищо не ме боли.От изследванията стана ясно, че явно съм здрава като бик.

Bulgaricus

Postby Bulgaricus » Sun Feb 19, 2012 2:50 am

Тогава какво Ви притеснява ТОЧНО в тази случайно установена стойност?

Инфекцията може да е и в кръвта. Има и т нар. "кръвна култура". Прави се много финно, иначе няма смисъл.

Има и лимфна миктобиологична култура...

Въпросът е, дали да се мъчите, като нямате изразена клиника на никакво заболяване.

Какво точно Ви притеснява?

Поздрави,
Поздрави, Bulgaricus

martina_pencheva

Postby martina_pencheva » Sun Feb 19, 2012 10:44 am

Притеснява ме това, че не е нормално ст-тите да са такива, а те няма да спрат до тук, а ще продължават да се покачват.
Според мен нещо се "отключва" при бременност, за съжаление бременностите са ми последователни и не можах да си правя контролни кръвни картини.
Тази кръвна култура, за нея предполагам, че към хематолог трябва да се обърна?

Bulgaricus

Postby Bulgaricus » Sun Feb 19, 2012 6:31 pm

Щом има инфекция и не може да се каже коя е тя и къде е, то тя оставя следи в кръвта. Дали това ще е С-реактивен протеин, който е неспецифичен или АСЛ-титър, който е отново по-общ, няма значение. Следи остават. Антибиотиците могат да са вредни за плода, защото те пречат на производството на белтъци на бактериите, но и от части могат да се отразят и на плода и така той да бъде с всякакви дефицити роден. Затова една кръвна стойност на бременна жена не бива да е повод за широкоспектърно антибиотично лечение.
Кръвна култура се прави в лаборатория, няма значение кой ще Ви вземе кръв. Няма значение каква титла носи. Важно е да знае коя лаборатория може с такива специфични и много трудно доказуеми материали и инфекти да работи.
Поздрави, Bulgaricus

Return to “Форум имам проблем...”