язвичка на върха на уретрата
Moderators: Bulgaricus, fotografa
-
- Joined: Sun Jan 15, 2012 6:08 pm [phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/vendor/twig/twig/lib/Twig/Extension/Core.php on line 1107: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable
язвичка на върха на уретрата
Здравейте ! Аз съм на 32 г. 190 см. 85 кг. Ще започна малко по от далеко - август месец получих възпаление - парене при ориниране зачервяванв окло уретрата и болки в левия тестис. Уролога започна лечение с Ксоримакс,Тобрамицин и послеТубоцин . Подобрение нямаше , паренето спря , но болките в тестиса останаха . Чак тогава реши да направи еякулат и тогава откриха бактерия ентерококус фекалис в сигнификатно количество . Съответно лечението продължи с още два антибиотика които даваше микробиологията Аугментин и Хлорнитромицин.Няма да изпадам в подробности , че от толкова антибиотици ми се разби и стомах и всичко . Сега вече нямам оплаквания , но от тогава остана една малка язвичка на върха на меатуса (така мисля се казва върха на канала) Забелязах я след като възпалението и зачервяването около уретрата се нормализира . Предполагам , че е от тогава защото си мисля , че ако беше от по рано съответно и по рано щях да я забележа. Проблема е , че от септември вече 5-6 месеца тя си стои . Представлява като реска 2мм на 1 мм не много дълбока може би по малко от мм. Уролога тогава каза , че не било нещо притеснително . След него съм ходил на двама кожни и още трима уролози . Повечето са категорични , че няма място за притеснение , че не е нещо онкологично . А аз точно от това се притеснявам да не би да е . Казаха , че нямало нужда от биопсия да се правело рана и т.н. Лошото е , че никой не казва какво е ,а какво не е . Като мазила са ми изписвали Фусидин , Клотрамазол и Дипрозон , пил съм и витамини. При последните две сякаш имаше малък ефект , но като цяло проблема си остава . Проблем от таква гледна точка , че като не минава и много ме притеснява иначе като цяло самата язвичка не се увеличава , не сърби , не пари ..., но въпреки мнението на всички лекари постоянно си мисля най-лошото и това съответно води до едни постоянни депресии . Щях да забравя да спомена , че по отдоло на самата главичка имам петно , пигментация за което също са категорични , че няма общо и то е спокойно . Мога да приложа снимка , но тук нещо не открих как става , може би ако имам някакъв ваш имейл който също не намирам . Благодаря предварително .
-
Re: язвичка на върха на уретрата
Добре е да видя снимка. Има адрес в профила ми.
Поздрави, Bulgaricus
Моля, четете, преди да пишете: viewtopic.php?f=3&t=3853!
Помогнете, за да остане форумът възможен с едно (малko) дарение чрез Paypal (paypal @ efe-online.eu) или чрез банков превод!
Помогнете, за да остане форумът възможен с едно (малko) дарение чрез Paypal (paypal @ efe-online.eu) или чрез банков превод!
-
- Joined: Sun Jan 15, 2012 6:08 pm [phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/vendor/twig/twig/lib/Twig/Extension/Core.php on line 1107: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable
Съжалявам ,но не намирам емейл в профила ви . Мисля , че гледах обстойно , но нищо не открих .Моля напишете го тук за да ви пратя снимка .
-
Нарочно не го пиша, за да не получавам спам. Има го на страницата ни. Пиша Ви го без маймунското а по средата: s.monev efe-online.eu
Поздрави, Bulgaricus
-
Още на другия ден на пощата ви изпратих снимки и за кое потребителско име и проблем се отнасят . Надявам се да е нямало проблем и сте ги получили . Поздрави !!!
-
Здравейте!
Да, сортирал съм го в СПАМ и затова не съм Ви отговорил.
Не оценям проблема като сериозен, но имате право, когато казвате, че е доста изнервящ.
Този участък от кожата има много трудна функция, защото поради ежедневната ерекция трябва да е по-еластичен от останалата кожа, т.е. да се разтяга и свива многократно на ден.
Близостта на половия орган до ануса предполага наличие на ентерококови и други бактерии, типични за изпражненията, просто, поради физическата близост.
Освен това участъкът е с много финна кожа, която не само е в движение, но и многократно дневно се овлажнява.
Така е трудно едно влажно, подвижно и инфектирано място да зарастне. Водеща не е инфекцията, защото, ако останалите два фактора ги нямаше и вероятността за нея би била многократно по-малка. Водещи са другите фактори: кожата е тънка и мокра и подвижна. Няма как да зарастне.
Това е произходът на проблема. Въпросът е Вие какво да правите.
Първо трябва да си направите отново посявки на гърлен секрет и на този участък при кой да е лекар, за да видите какво е актуалното състояние и коя е инфекцията, ако изобщо има такава.
След това е добре да избегнете отново мазане с антибиотици, защото не са изчерпани другите начини за подобряване на ситуацията.
Цинк и витамин Б12 като крем, може да се смеси и в аптека, БЕЗ други примери помага за затваряне на кожни наранявания. Важно е, че прекомерната хигиена, т.е. по-честото миене от нормалното ежедневно къпане е контрапродуктивно.
Кожни проблеми се повлиават дългосрочно добре от витамин С. При витамин С е важно той да се приема около 3-5 месеца под форма на бавнодействащи капсули от 300 мг на ден. Витамин С е катализатор при синтеза на колагените, а колагените са "скелето" на кожните клетки.
Гентамицинови прахчета подсушават такива ранички и действат срещу някои инфекции. Ако обаче се прекали с тях или с други мазила състоянието ще се влоши, защото кожата ще се разрани.
Това са алтернативите, но първо си направете посявки и пишете тук отново.
Поздрави,
Да, сортирал съм го в СПАМ и затова не съм Ви отговорил.
Не оценям проблема като сериозен, но имате право, когато казвате, че е доста изнервящ.
Този участък от кожата има много трудна функция, защото поради ежедневната ерекция трябва да е по-еластичен от останалата кожа, т.е. да се разтяга и свива многократно на ден.
Близостта на половия орган до ануса предполага наличие на ентерококови и други бактерии, типични за изпражненията, просто, поради физическата близост.
Освен това участъкът е с много финна кожа, която не само е в движение, но и многократно дневно се овлажнява.
Така е трудно едно влажно, подвижно и инфектирано място да зарастне. Водеща не е инфекцията, защото, ако останалите два фактора ги нямаше и вероятността за нея би била многократно по-малка. Водещи са другите фактори: кожата е тънка и мокра и подвижна. Няма как да зарастне.
Това е произходът на проблема. Въпросът е Вие какво да правите.
Първо трябва да си направите отново посявки на гърлен секрет и на този участък при кой да е лекар, за да видите какво е актуалното състояние и коя е инфекцията, ако изобщо има такава.
След това е добре да избегнете отново мазане с антибиотици, защото не са изчерпани другите начини за подобряване на ситуацията.
Цинк и витамин Б12 като крем, може да се смеси и в аптека, БЕЗ други примери помага за затваряне на кожни наранявания. Важно е, че прекомерната хигиена, т.е. по-честото миене от нормалното ежедневно къпане е контрапродуктивно.
Кожни проблеми се повлиават дългосрочно добре от витамин С. При витамин С е важно той да се приема около 3-5 месеца под форма на бавнодействащи капсули от 300 мг на ден. Витамин С е катализатор при синтеза на колагените, а колагените са "скелето" на кожните клетки.
Гентамицинови прахчета подсушават такива ранички и действат срещу някои инфекции. Ако обаче се прекали с тях или с други мазила състоянието ще се влоши, защото кожата ще се разрани.
Това са алтернативите, но първо си направете посявки и пишете тук отново.
Поздрави,
Поздрави, Bulgaricus
-
Ходих отново на УНГ и отново същото ...няма механичен проблем да дразни , ако се направила посявка щяло да излезе някоя бактерия и да насочи лечението в грешна посока . Това му бяха думите . Сега отново на ксезал . Това е по проблема с гърлото .
По другия проблем който мен лично по ме тревожи ходих отново , но на кожния не на уролога . Ходих там защото се появи зачервяване и леко подуване , но на самата кожа на пениса . Незнаех дали е свързано със самата язвичка на главичката или някаква реакция от дипрозона с който се мажех или триклобактера с който се миех . Това бяха последните медикаменти които използвах от последния уролог . Каза , че не е от тях и че не е свързано с язвичката . Най - вероятно с нещо друго съм бил раздразнил кожата . Сега съм на крем здраве по тоя проблем .
Относно язвичката отново си поприказвахме . Казах и , че съм приключил и последното лечение . Погледна я , каза , че имало леко подобрение , но въпреки всичко тя си стои . Попитах дали не трябва да се направи натривка , посявка или цитонамазка , но тя каза , че това нищо нямало да покаже . Единствения начин била биопсията . Аз не съм медицинско лице , чувалсъм , че биопсията е най-точното изследване , но защо и някое от другите да неможе да помогне . А за биопсия тя ме праща на уролога (не предлага тя да я направи) които пък казват , че нямало смисъл както вече съм писал . Написа ми нещо като медицинско искане за изследване и консултация с което ме посъветва да отида в София при професор Цанков от Токуда . Запитването май е за еритроплазия , поне така и разбрах пише нещо от рода на Bal H. cellulotis (последните 3-4 букви трудно се четат и при нужда ще сканирам .).....и сега , сега съм общо взето на кръстопът и незнам какво да правя .
От цялата работа изводите са , че кожния вижда проблем от който само биопсията би дала отговор . Трима уролози изказаха мнение , че нужда от такова изследване нямало , а и от никакво друго , но въпреки всичко не поставят диагноза и от илачите им язвичката не минава. Пращат ме до София при професор дерматолог , а аз дори не съм сигурен дали трябва да ходя на такъв или професор уролог.
Аз съм от Русе и Незнам тук дали да търся други мнения от специалисти , да ходя до София да търся професори ли и ако отида дали да са дерматолози или уролози и дали въобще те ще се окажат най - добрият вариант от специалистите .......Ако е някакво образование на члена ли е , на кожата ли ?.....Разбирате объркването ми . Надявам се наистина всичко да е ОК . Надявам се да не е онкологично или нещо водещо до такова като ертитроплазията . Въобще човек се надява ....
П.П. Искам да си забъркам от това мазило което вие препоръчахте , цинк и В12 те имат ли някаква пропорция , съотношение или от аптеката си знаят ?
По другия проблем който мен лично по ме тревожи ходих отново , но на кожния не на уролога . Ходих там защото се появи зачервяване и леко подуване , но на самата кожа на пениса . Незнаех дали е свързано със самата язвичка на главичката или някаква реакция от дипрозона с който се мажех или триклобактера с който се миех . Това бяха последните медикаменти които използвах от последния уролог . Каза , че не е от тях и че не е свързано с язвичката . Най - вероятно с нещо друго съм бил раздразнил кожата . Сега съм на крем здраве по тоя проблем .
Относно язвичката отново си поприказвахме . Казах и , че съм приключил и последното лечение . Погледна я , каза , че имало леко подобрение , но въпреки всичко тя си стои . Попитах дали не трябва да се направи натривка , посявка или цитонамазка , но тя каза , че това нищо нямало да покаже . Единствения начин била биопсията . Аз не съм медицинско лице , чувалсъм , че биопсията е най-точното изследване , но защо и някое от другите да неможе да помогне . А за биопсия тя ме праща на уролога (не предлага тя да я направи) които пък казват , че нямало смисъл както вече съм писал . Написа ми нещо като медицинско искане за изследване и консултация с което ме посъветва да отида в София при професор Цанков от Токуда . Запитването май е за еритроплазия , поне така и разбрах пише нещо от рода на Bal H. cellulotis (последните 3-4 букви трудно се четат и при нужда ще сканирам .).....и сега , сега съм общо взето на кръстопът и незнам какво да правя .
От цялата работа изводите са , че кожния вижда проблем от който само биопсията би дала отговор . Трима уролози изказаха мнение , че нужда от такова изследване нямало , а и от никакво друго , но въпреки всичко не поставят диагноза и от илачите им язвичката не минава. Пращат ме до София при професор дерматолог , а аз дори не съм сигурен дали трябва да ходя на такъв или професор уролог.
Аз съм от Русе и Незнам тук дали да търся други мнения от специалисти , да ходя до София да търся професори ли и ако отида дали да са дерматолози или уролози и дали въобще те ще се окажат най - добрият вариант от специалистите .......Ако е някакво образование на члена ли е , на кожата ли ?.....Разбирате объркването ми . Надявам се наистина всичко да е ОК . Надявам се да не е онкологично или нещо водещо до такова като ертитроплазията . Въобще човек се надява ....

П.П. Искам да си забъркам от това мазило което вие препоръчахте , цинк и В12 те имат ли някаква пропорция , съотношение или от аптеката си знаят ?
-
Биопсията ще разшири раната. Има оперативни методи да се затварят такива рани, специални след изгаряния. Да, трябва в София да Ви кажат повече. Не виждам друг начин, след като в Русе не искат да Ви помогнат.
Поздрави, Bulgaricus
-
Единият уролог беше споменал нещо за изгаряне с някакъв молив който имал специални вещества , това ли имате в предвид ? Въпросите ми са дали търся правилният лекар т.е. дерматолог или уролога е по подходящ . Поне като ще ходя и ще си записвам час да е при правилният специалист , а не после там да се разтакавам . И защо се отхвърлят изследвания като натривка или цитонамзка ? Те няма ли да дадат някакъв резултат който да помогне на специалиста от София , а не после самият той да ги назначи и така да се губуи време ? И разбрахте ли от написаното какво е запитването от моята лекарка към този специалист или не съм го разчел и написал правилно , дали наистина за еритроплазия става въпрос и проблема прилича ли на такъв ?
Тук искам и да ви благодаря по принцип , че въобще отделяте от предполагам малкото си свободно време и се мъчите да помогнете и насочите хората със здравословни проблеми . Поздрави !!!
Тук искам и да ви благодаря по принцип , че въобще отделяте от предполагам малкото си свободно време и се мъчите да помогнете и насочите хората със здравословни проблеми . Поздрави !!!
-
Отговорен е кожният лекар. Друг е въпросът, че този проблем е урологичен и не е много сигурно, дали кожните лекари ще имат опит с такива лечения.
Посявката във всеки случай има значение и не може да навреди. Тя дава информация за това, дали няма бактериална причина, която пречи на раната да се затвори.
Еритроплазията се причинява от човешки папиломни вируси и е възможна причина, но е по-трудно да се потвърди, понеже 1 вирус е около 1000-3000 пъти по-малък от една бактерия.
Това са картинки на еритроплазия, приличат ли Ви на Вашето състояние?
http://www.dermis.net/dermisroot/de/50256/image.htm
http://www.dermis.net/dermisroot/de/50475/image.htm
http://www.journalonko.de/reddyphp/imag ... at=aktuell
Посявката във всеки случай има значение и не може да навреди. Тя дава информация за това, дали няма бактериална причина, която пречи на раната да се затвори.
Еритроплазията се причинява от човешки папиломни вируси и е възможна причина, но е по-трудно да се потвърди, понеже 1 вирус е около 1000-3000 пъти по-малък от една бактерия.
Това са картинки на еритроплазия, приличат ли Ви на Вашето състояние?
http://www.dermis.net/dermisroot/de/50256/image.htm
http://www.dermis.net/dermisroot/de/50475/image.htm
http://www.journalonko.de/reddyphp/imag ... at=aktuell
Поздрави, Bulgaricus
-
Здравейте отново ! Дави кажа не свързвам моя проблем с тия от снимката . Там сякаш са по големи червени петна , а моето е като елипса два на един милиметър на меатуса . ( бях ви пратил снимки , незнам дали ги пазите , при нужда ще изпратя отново ) Има леко раздвижване по моя въпрос . Ходих на още един уролог преди да предприема ходене до София . Той също каза , че не му прилича на онкологичен проблем което при мен е най-голямото притеснение , но също не назова нещо конкретно . Пусна изследвания , ето и резултатите :
Урина - без бактериален растеж
Само микоплазми еякулат - не се изолира ureaplasma urealyticum et mycoplasma hominis в изследвания материал
Chlamidia Trach - Ig G - 29 AE <9 отр. ; 9-11 граничен >11 пол.
Chlamidia Trach - IgМ - 3 АЕ <9 отр. ; 9-11 граничен >11 пол.
Еякулат - Изолира се умерено количество enterococcus feacalis не се изолира candida spp
Каза , че се е получила реинфекция защото когато всичко започна както вече съм писал се появи зачервяване около меатуса , парене при уриниране и болки в левия тестис . Тогава откриха същата бактерия и казаха , че оплакванията ми са от нея . А когато всичко утихна тогава забелязах въпросната язвичка . И така от септември тя си стои . След проведения курс с антибиотици изследванията показаха , че бактерията вече я няма . Сега се е появила отново въпреки , че нямам други оплаквания както предния път . Каза , че имам и хламидия , но от кога я имам и аз незнам защото тогава такова изследване не ми е правено . Аз до колкото разбирам при Chlamidia Trach - Ig G ми е висок коефициента . Четох , че това е от стара инфекция който резултат спадал бавно , но не ми стана много ясно . Chlamidia Trach - IgМ разбирам , че е в нормите незнам , но той каза , че имам хламидна инфекция . Изписа ми Авелокс който го дават с S на изслдването за еякулат . Каза че щял да помогне и на бактерията и на хламидиите , а после щял да ми изпише и друго . Авелокса ми го изписа за 20 дни , те по принцип го дават за друго , а и като му прочетох страничните ефекти чак ме е страх да го започна , да не говорим и за цената
, но дано поне да помогне . Иска да изследва и приятелката ми за да може да предотврати по нататъшно прехвърляне на инфекциите . Незнам дали е нужно да спомена , но на нея и правиха лапароскопия и и махнаха тръбите миналия юни . Сега кандидатстваме за инвитро по тубарен фактор . Моята спермограма миналата година беше добре . Тя също има неразположения . Незнам дали всичко това дали не е свързано с операцията по някакъв начин .
Но въпроса за самата язвичка си остана висящ . Попитах го може ли тя да е свързана с бактерията или хламидията , а той отговори , че НАЙ -- ВЕРОЯТНО ДА . Това значи ли , че от тия медикаменти може да ми мине ? Не трябва ли отделно да се направи намзка или натривка на самото място ? Наистина нещата може ли да са свързани ? Ще се радвам на вашия компетентен отговор след като от толкова много писане предполагам сте се запознали с моя проблем
Аз и затова се старая да бъда толкова много подробен и изчерпателен 
Урина - без бактериален растеж
Само микоплазми еякулат - не се изолира ureaplasma urealyticum et mycoplasma hominis в изследвания материал
Chlamidia Trach - Ig G - 29 AE <9 отр. ; 9-11 граничен >11 пол.
Chlamidia Trach - IgМ - 3 АЕ <9 отр. ; 9-11 граничен >11 пол.
Еякулат - Изолира се умерено количество enterococcus feacalis не се изолира candida spp
Каза , че се е получила реинфекция защото когато всичко започна както вече съм писал се появи зачервяване около меатуса , парене при уриниране и болки в левия тестис . Тогава откриха същата бактерия и казаха , че оплакванията ми са от нея . А когато всичко утихна тогава забелязах въпросната язвичка . И така от септември тя си стои . След проведения курс с антибиотици изследванията показаха , че бактерията вече я няма . Сега се е появила отново въпреки , че нямам други оплаквания както предния път . Каза , че имам и хламидия , но от кога я имам и аз незнам защото тогава такова изследване не ми е правено . Аз до колкото разбирам при Chlamidia Trach - Ig G ми е висок коефициента . Четох , че това е от стара инфекция който резултат спадал бавно , но не ми стана много ясно . Chlamidia Trach - IgМ разбирам , че е в нормите незнам , но той каза , че имам хламидна инфекция . Изписа ми Авелокс който го дават с S на изслдването за еякулат . Каза че щял да помогне и на бактерията и на хламидиите , а после щял да ми изпише и друго . Авелокса ми го изписа за 20 дни , те по принцип го дават за друго , а и като му прочетох страничните ефекти чак ме е страх да го започна , да не говорим и за цената

Но въпроса за самата язвичка си остана висящ . Попитах го може ли тя да е свързана с бактерията или хламидията , а той отговори , че НАЙ -- ВЕРОЯТНО ДА . Това значи ли , че от тия медикаменти може да ми мине ? Не трябва ли отделно да се направи намзка или натривка на самото място ? Наистина нещата може ли да са свързани ? Ще се радвам на вашия компетентен отговор след като от толкова много писане предполагам сте се запознали с моя проблем

-
За съжаление май имам нов проблем . Споделям го защото може и да е свързан с язвичката . Или по точно е на един орган . Сега забелязвам мехур от долната лява страна на главичката . Той е продълговат и безцветен , сякаш има някаква течност в него . Интересното е , че сутрин е доста голям (може би от ерекцията , незнам ) , а вечер почти не се забелязва . Не знам дали не си въобразявам , но сякаш ми дразни от време на време . Знам , че така е доста трудно да се обясни затова ще изпратя на имела ви снимки и на него и на язвичката на метуса . Не знам дали всичко не е свързано . Самият мехур , въпросната язвичка , хламидиите и бактерията . Дали наистина всичко може да е от тях . На първо четене попаднах на симптоми на генитален херпес въпреки , че там описват за мнежество мехурчета с изключение на голяма херпесна везикула . Не знам може ли да е кръвоносен съд или лимфен възел ? Съжалявам , че ви засипах с толкова много въпроси , но както вече писах докторите тук не ми помагат много и вече съм доста объркан и естествено притеснен . И отново ви благодаря , че се опитвате да помогнете .
-
Имате имунен проблем. Херпес е най-честото усложнение. Трябва да отидете на кожен лекар, има лекарства за това, но трябва да се види под лупа мястото. Така е трудно да се каже нещо.
А какво е общото Ви здравословно състояние?
А какво е общото Ви здравословно състояние?
Поздрави, Bulgaricus
Return to “Форум имам проблем...”