Postby Bulgaricus » Sun Jan 15, 2012 1:08 pm
Здравейте,
Лордозата е едно позитивно изкривяване на гръбначния стълб. То е нормално и не е болестно. Нормално е гръбначният стълб да има лордоза, т.е. изкривяване във физиологичната форма на двойно S.
Няма медицинска причина да не са Ви направили и друга рентгенова снимка на кръста. Явно има финансова такава. Освен това, когато се правят такива диагнози е добре не само тази латерално-медиална, а и една антериор-постериор снимка да се направи, т.е. не „отстрани“, а и допълнително „отпред“.
При Вас предполагат, че лордозата е „гладка“, не ми е известна такава диагноза по международната класификация на болестите. Мога само да гадая, че рентгенологът загатва, че физиологичното изкривяване, т.е. „лордозата“ е „гладко“, т.е. не толкова изгривено, колкото трябва да е.
По правни причини е забранена оценката на рентгенови снимки онлине, а и аз не съм рентгенолог.
Тези оплаквания, които имате са обикновено причинени от състояние след нараняване. В тази област има много сухожилни тъкани. Те могат да се разтегнат или скъсат.
Сухожилия не могат да се възвърнат в първоначалното си състояние, когато се разтегнат. Това е така, поради биохимичната структура на колагена.
Помага: винаги да носите, дори и у дома лек шал, има много модерни напоследък, не е нещо особено. Освен това колагенни наранявания зарастват по-бързо, когато е налице постоянен прием на витамин С. Найдобри са 300 мг бавнодействащи капсули всяка сутрин за 4-8 седмици в случай, че нямате бъбречни или чернодробни проблеми.
Поздрави,
Поздрави, Bulgaricus
Моля, четете, преди да пишете:
viewtopic.php?f=3&t=3853!
Помогнете, за да остане форумът възможен с едно (малko) дарение чрез Paypal (paypal @ efe-online.eu) или чрез банков превод!