Рак на белия дроб

Имам проблем. Моля. помогнете!
Уважаеми пациенти, тези форуми не могат да заменят посещението при вашия личен лекар или при специалист. Тук по-скоро можете да получите информация към какъв лекар да се насочите при даден проблем.

Moderators: Bulgaricus, fotografa

alexandr
Posts: 1
Joined: Fri Jun 04, 2010 2:26 am
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/vendor/twig/twig/lib/Twig/Extension/Core.php on line 1107: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable

Рак на белия дроб

Postby alexandr » Fri Jun 04, 2010 2:31 am

Здравейте!

Аз съм мъж на 25 години и съм доста наплашен...

Всичко започна така - около 10.03 се разболях... кашлях лошо, мокра каплица с много храчки. На 26.03 отидох на лекар.. направиха ми снимка. Лекарят ми каза че имам някакви наченаци на пневмония и бронхит.. или нещо такова, нз точно. Даде ми антибиотик и сироп. На рентгенографията пише: хило-парахилерна конгестия при запазена прозрачност на белодробния паренхим и свободни косто-диафрагмални синуси (ако ви говори нещо). Освен кашлицата оплакванията също бяха силна пронизваща болка под лявата лопатка и подут десен лимфен възел на шията, обложен език (бял в основата) също и доста подсмърчах. След като свърши антибиотика не се оправих и пак отидох на лекар. Този път ми направиха кръвни изследвания и урина и пак ме преслуша. Слушалката не чу нищо, ПКК-то и урината също ми били перфектни нямало никакви инфекции. Мога да препиша показанията тук, ако е необходимо. Дадоха ми нов антибиотик, и така си хашлях силно още 1 месец. Някъде към края на април силната кашлица и подсмърчането приключиха, останаха само лимфния възел и обложеният език. Сега кашлям на седмица само по 1-2 пъти, но направо се дера и кашлицата е суха. Езика ми продължава да е обложен, лимфният възел от дясно на шията ми подут (не като преди), нз, мисля че спада. Преди някоко дни ми излезна афта на вътрешната страна на долната устната и после изчезна.

Въпросът ми е, възможно ли е на снимката от 26 март да не се е видял рак, ако имам такъв, а също така пълната ПКК показва ли наличие на подобно образувание? Лекарят при който ходих бил един от най добрите в Пазарджик по белодробни заболявания... Също, ако имам рак, кашлицата би трябвало да ми се увеличава? Тя май си седи на едно място.. Нз какво да правя освен утре да отида да ми направят още една снимка .. но знам че е вредно по толко облъчване? Ще се радвам, яко някой ми помогне!

Извинявам се, ако имам правописни грешки, доста съм притеснен.

П.С. принципно въобще не пуша, но през последната половин година преди въпросната пневмония пушех всяка събота като ходех на бар, понякога и по 1 кутия...

pioner13
Posts: 2
Joined: Tue May 10, 2011 6:34 am
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/vendor/twig/twig/lib/Twig/Extension/Core.php on line 1107: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable

Re: Рак на белия дроб

Postby pioner13 » Tue May 10, 2011 6:52 am

Преди точно месец откриха на баща ми рак на белият дроб имаш и метастази. Баща ми реши да не му се взима биопсия и да не му се прави операция, т.к. неговият брат почина от същата болест само месец след като бе опериран,а негов приятел само 10 дни след операцията. На 61 години. 168см. 57кг.


Т.к. не знаех какво да правя предприехме алтернативно лечение :
от Стефани Релфе

Винаги съм се чудила, след като проблемите със здравето на повечето хора частично се дължат на твърде киселинната среда в организма им, дали би било добра идея да се приема хлебна сода, понеже тя е силно алкална. Оказа се, че има истина в това, след като се твърди, че приготвянето на смес от обикновена хлебна сода и кленов сироп, смесени на много слаба температура, предотвратява и дори лекува рак.
"В Божията зелена Земя няма тумор, който да не може да бъде 'облизан' с малко хлебна сода и кленов сироп." Това е изумителното твърдение на подлагания на съмнение народен лечител Джим Келмън, който казва, че това простичко домашно лекарство може да спре и да даде обратен ход на смъртоносния растеж на раковите образувания. Неговите лоялни пациенти имат пълна вяра в човека, когото те с обич наричат Д-р Джим, и твърдят, че той прави чудеса. "Д-р Джим ме излекува от рак на белия дроб", казва фермерът Йън Роудхаус. "Всички други лекари ми казваха, че ми остават 6 месеца живот. Но докторът започна да ми дава от неговата смес и след няколко месеца ракът си беше отишъл. На рентгена не можаха да открият и следа от него."

Д-р Джим открил това лечение съвсем случайно някъде в средата на миналия век, докато лекувал жените от едно семейство, поразени от рак на гърдата. В семейството имало пет сестри, четири от които починали от рак на гърдата. Тогава той попитал онази, която останала жива, дали има нещо различно в нейната диета и тя му казала, че много обича да си пийва кленов сироп с хлебна сода.

Оттогава Д-р Джим е раздал от този лек на повече от 200 души, диагностицирани с рак в последен стадий, и удивителното, както той твърди, е, че 185 от тях са живели поне още 15 години, като почти половината от тях са се наслаждавали на пълна ремисия на болестта. Когато това лечение се комбинира и с други безопасни и ефикасни лечения, като трансдермална терапия с магнезий, а също и с йод, вит.С, пробиотици и с други полезни въздействия като изобилно излагане на слънце, чиста вода и третиране с глина, би трябвало да се очакват дори още по-високи нива на ремисия.

Важно обаче е да не се използва хлебна сода, в която има добавен алуминий.

Някои хора вярват, че това работи, тъй като раковите клетки обичат захар, поради което излапват кленовия сироп и по този начин хлебната сода навлиза безпрепятствено в раковата клетка. Хлебната сода е като цианид за раковите клетки, защото ги удря с шокова вълна от алкалност, което позволява да влезе много повече кислород в тях, отколкото те могат да понесат. Раковите клетки не могат да оцелеят в присъствието на високи нива на кислород.

От време на време двамата с моя съпруг приемаме ежедневно по 1 чаена лъжичка от тази смес. Ключът при загряването на сместа е да се сложи на много, много ниска температура. Иначе кленовият сироп прегаря и става ужасен на вкус. Но ако я загреете съвсем леко, като разбърквате в продължение 5 минути, докато двете съставки се смесят добре, тогава вкусът е доста приятен. Тази смес със сигурност не може да ви навреди. Стопроцентовият чист кленов сироп също е много полезен.

Рецепта:

Смесете 3 части органик (био) кленов сироп с 1 част хлебна сода (без съдържание на алуминий), разбъркайте сместа на слаба температура (не повече от 45о С) в продължение на 5 минути и приемайте по 3 ч.л. дневно в продължение на 1-2 месеца. Ако вкусът е неприятен, значи сте прегорили сместа, което лесно може да стане. Променете диетата си като не приемате месо и особено никаква захар!!!, а също и никакво бяло брашно.
Днес той бе на рентген и това са резултатите, плачевни:Злокачествено новообразуване на бронхитите и на белият дроб. Основна диагноза МКБ C34.С температура до 37.3 с кашлица с гнойна експекторация.Липса на апетит.

Обективно състояние:Коя и видими лигавици бледо розови.P.Л.В. не се палпират увеличени.Език обложен.Пулмо-везикулярно дишане с удължен и затруднен експирюм без хрипове.Кор.ритм.сурд.дейност RR130/75

Корем на нивото на гръдният кош, допускащ дълбока палпация.хепар в подбедрието.

Изследвания :отказва Ф.Б.С.

[b]Терапия:салб 4x2-3d.
Новф 3x1-2[/b]Лекарката е казала на майка ми че му остават дни. Аз плача и това понятие дни т.е. по-малко от месец. А той е с надеждата че само да оправи това задушаване, ще се оправи.ДАЙТЕ МИ СЪВЕТ МОЛЯ ВИ КАКВО ДА ПРАВЯ? КАК ДА УДЪЛЖИМ ЖИВОТА МУ? С толкова малко време наистина ли разполага?Какви лекарства да взима?
Моля ви помогнете ми със съвет

pioner13
Posts: 2
Joined: Tue May 10, 2011 6:34 am
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/vendor/twig/twig/lib/Twig/Extension/Core.php on line 1107: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable

BULGARICUS ПОМОЩ

Postby pioner13 » Fri May 13, 2011 6:52 am

Все повече се задушава . И сега започва с кислородна бутилка уж само от време на време. Какво ни очаква ? Какво можем да направим? Моля Ви помогнете ми със съвет , идея.... Все повече се задушава . И сега започва с кислородна бутилка уж само от време на време. Какво ни очаква ? Какво можем да направим? Моля Ви помогнете ми със съвет , идея.... Сега започва да мисли за операция... Сигурно е късно... Лекарката казала че десният му дроб го няма... Какво да направим? Кое е най-правилното решение? Какво да опитаме?

ptomoff
Site Admin
Posts: 822
Joined: Wed Mar 22, 2006 10:45 pm
Contact:

Re: Рак на белия дроб

Postby ptomoff » Fri May 13, 2011 11:49 pm

Здравейте, мога да си предствя какво ви е, тъй като и в моето семейство имаше близък болен от рак. За съжаление, може да получите отговор, само когато има свободно медицинско лице.

Bulgaricus
Posts: 3470
Joined: Mon Nov 05, 2007 5:16 pm
Location: Варна
Contact:

Re: Рак на белия дроб

Postby Bulgaricus » Wed Jun 15, 2011 5:08 pm

Здравейте,

надявам се, че отговорът ми не идва твърде късно.

Имахме много публикации на тази тема, но ситуацията винаги е трагична, тъжна и несправедлива.

Раковото заболяване е част от пациента, то е неравен противник, който не можем да победим, без да победим и пациента.

При раковите заболявания на белия дроб, които са открити късно шансовете на пациентите са много лоши.

От личен опит в семейството ми, но и на работното ми място знам, че смъртта е бавна, мъчителна, деморализираща. Умирането като процес измъчва всички близки хора и не само пациента.

При такива сблъсъци със ситуации, които не можем да променим се запитваме за смъсъла на нашия живот и неговата ограниченост ни става ясна.

Мога само от дистанция да Ви пожелая да изтърпите дните и седмици, които са пред Вас.

Питате за съвет. Съветът ми е да не търсите чудо, да не прилагате хомеопатични лекарства, да не харчите средства за методи, които на никой няма да помогнат. Опитайте се да прекарате оставащото му време с болния, да си говорите за неща, които винаги сте искали да изясните, да бъдете до него.

Терапевтично е добре да има кислороден концентратор, който като се използва трябва да е отоврен прозореца на помещението, в което се намира. Освен това по предписание на лекаря медикаменти като: кодеин (срещу кашлицата) и спрей салбутамол за разширяване на бронхиите. Болкоуспокоителните е добре да бъдат директно упойващи вещества под формата на лепенка на кожата, като: фентанил и/или ораморф под формата на капки. Самите те водят до дихателна депресия, но пациентът се мъчи по-кратко време.

Ако е засегнат само единия бял дроб, което е медицински много невероятно шансът на пациента е пълното му отстраняване.

Ще следя темата с приоритет, ако имате въпроси, пишете.

Поздрави,
Поздрави, Bulgaricus

Моля, четете, преди да пишете: viewtopic.php?f=3&t=3853!
Помогнете, за да остане форумът възможен с едно (малko) дарение чрез Paypal (paypal @ efe-online.eu) или чрез банков превод!

BUBITO
Posts: 5
Joined: Tue Sep 13, 2011 12:19 am
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/vendor/twig/twig/lib/Twig/Extension/Core.php on line 1107: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable

Re: Рак на белия дроб

Postby BUBITO » Tue Sep 13, 2011 12:22 am

Здравейте!
Съпругът ми е на 40г. с ръст 1,75 и от 85кг. вече е 79кг. с диагноза: Аденокарцином на белия дроб-смесен тип- тубуларен с фокуси на муцинозен и пръстеновидноклетъчен аденокарцином с инфилтрация на висцералната и париеталната плевра.
Направихме ПЕТ/КТ .Това са резултатите.
От направената ПЕТ/КТ на цяло тяло с 11,0мCи 18Ф-ФДГ и време на фиксация 60мин. се установи:

Не се скенират зони на патологична активност в мозъчни структури. Не се скенират зони на патологична активност в областта на глава и шия.

Множество разнокалибрени нодуларни лезии в ляв бял дроб със субплеврална локализация или плевралнобазирани до 15мм с висока метаболитна активност до 7.8.

Задебеление на плеврата в ляво във всичките и части ,най-силно изразена по медиастинална,базална и дорзобазална плевра,където промените са с предимно нодуларен характер и висока метаболитна активност до 8,0. В ляво вентробазално се оформя по-голяма плеврална лезия ,проминираща към белодробния паренхим (ДД лезия в белодробния паренхим,ангажираща плеврата) с размери ~35х18мм и висока активност до 8,0.

Няколко нодуларни лезии в прекардиалната/преперикардна мастна тъкан в ляво,част от тях във връзка с плеврата,повечето като сепарирани формации до 15мм с висока активност до 7.1, вероятно лимфни възли. Физиологична фиксация в черен дроб,слезка,панкреас,НБЖ.

Не се скенират зони на патологична фиксация в кости до скенираните нива.Единична остеосклеротична лезия в лява илиачна кост над ацетабулума ~ 10мм,неубедителна за малигнена.

ЗАКЛЮЧЕНИЕ:При налична хистология (аденоСа),вероятно се касае за първичен Ту на ляв бял дроб (поради броя и характеристиката на интрапулмоналните лезии такъв не може да се посочи конкретно) с мета в белодробния паренхим ипсилатерално и дифузно малигнено ангажиране на плеврата в ляво,както и на преперикардни л.в. Не се скенират екстраторакални зони с малигнени характеристики.

Можете ли да ми кажете какви други възможности за лечение има,освен химиотерапията.До тук направи 6 курса химиотерапия.Не можаха да кажат дали има резултат.След около месец предстои отново ПЕТ/КТ.Какви са шансовете му за преживяване?
Има камъни в бъбреците,болки в гърба и плешката.В момена пие хом

Bulgaricus
Posts: 3470
Joined: Mon Nov 05, 2007 5:16 pm
Location: Варна
Contact:

Re: Рак на белия дроб

Postby Bulgaricus » Sun Sep 18, 2011 1:08 am

Трябва да излезат и клетъчните проби и да се изясни, дали дясната част е засегната, преди прогнозата. Пушач?
Поздрави, Bulgaricus

Моля, четете, преди да пишете: viewtopic.php?f=3&t=3853!
Помогнете, за да остане форумът възможен с едно (малko) дарение чрез Paypal (paypal @ efe-online.eu) или чрез банков превод!

BUBITO
Posts: 5
Joined: Tue Sep 13, 2011 12:19 am
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/vendor/twig/twig/lib/Twig/Extension/Core.php on line 1107: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable

Re: Рак на белия дроб

Postby BUBITO » Sun Sep 18, 2011 11:07 pm

Здравейте!
Благодаря Ви, Bulgaricus за бързия отговор!

Съпругът ми беше постъпил в болницата с диагноза "плеврален излив в ляв бял дроб".Окончателната диагноза в епикризата му е:Вторично злокачествено новообразувание на бял дроб Тх Nx M1a MKB №:С78.0
ОПЕРАЦИЯ:Торакотомия синистри.Декортикацио.Пневмолизис.Биопсия пулмонис L2.Дренаж кави плевре синистри.

ХИСТ.РЕЗУЛТАТ:Аденокарцином на белия дроб-смесен тип- тубуларен с фокуси на муцинозен и пръстеновидноклетъчен аденокарцином с инфилтрация на висцералната и париеталната плевра.

ИМУНО-ХИСТОХИМИЯ:Позитивна реакция на тумурните клетки за СК,АЕ1/ЕЗ,ТТF1(маркери за първичен белодробен карцином).Неопластичните клетки СА негативни закалретинин(маркер за мезотилом)

БРОНХОСКОПИЯ:Достъпните за оглед бронхи са без стенози и деформации.Налице е малко количество слузен секрет.Оскъдно количество клетъчен материал от бенигнен бронхиален епител.

ПРИЛОЖЕНО ЛЕЧЕНИЕ:Пациентът бе опериран в планов порядък.

АНЕСТЕЗИЯ:обща разделна интубационна.

НАХОДКА: Долната трета на лява плеврална кухина се намери локулирана от нежни фиброзни сраствания.Евакуираха се около 1500мл мътно-хеморагичен ексудат.Долният лоб се намери блокиран от висцерална шварта.В S6 се видяха 2 възлести лезии с р-р 2мм,които се взеха за биопсия.

ИНТЕРВЕНЦИЯ: Торакотомия синистри.Декортикацио.Пневмолизис.Биопсия пулмонис L2.Дренаж кави плевре синистри.

СЛЕДОПЕРАТИВНА ТЕРАПИЯ:Цефазолин-22фл,Бромхексин-15амп,обезболяващи.

ПРЕПОРЪКИ към ОПЛ-Пациентът се насочва за системна терапия след извършване на РЕТ/СТ .

Bulgaricus, тези клетъчни проби с бронхоскопия ли се взимат?Ако е така значи резултата е този в епикризата,защото други изследвания не са му правени.Според лекарите дясната част не е засегната.От направената ПЕТ/КТ са установени само лезии в ляв бял дроб.Поне така пише.Не е пушач,а и никога не е бил.Можете ли да ме насочите,при тази диагноза какво би ни помогнало за облекчение?Например - дихателни упражнения, йога, билки, хомеопатия,витамини, пречистване на кръвта и лимфната система,гладолечение и др. Има ли начин да се установи какво е причинило заболяването и ако тази причина се премахне може ли пациента да се излекува?Макар че,неговия стадий е четвърти,защото има метастази в плеврата,а тя била отдалечен орган-Т4 N2 М1 (ple)

Предварително Ви,благодаря за отделеното време!

BUBITO
Posts: 5
Joined: Tue Sep 13, 2011 12:19 am
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/vendor/twig/twig/lib/Twig/Extension/Core.php on line 1107: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable

Re: Рак на белия дроб

Postby BUBITO » Thu Sep 22, 2011 10:59 pm

Здравейте!
Намерих още един лист от биопсията.Може би е това,за което пишете.

МАКРОСКОПСКИ ВИД :
3943...46-/1/ Кюретажоподобен материал,едър,пъстър,ципест.
3947,48-/2/- Кюретажоподобен материал с неправилна форма пъстроват,с размери 2/1см и 2/1,5см
3949,50-/3/-Материал с размери 1,5/0,5см с неправилна форма на срез белезникави огнища с размери от 1-2мм до 4-5мм,окръглени сред паренхим.
3951-/4/-Материал с неправилна форма с размери 5мм,белезникаво огнище с по-сивкава периферия.

ХИСТОЛОГИЯ /тр.препарат/:
3943..46 - Париетална плевра - Фиброзна и мастна тъкан с обилно количество фибринови отлагания,фокуси от сегментоядрени левкоцити,обширни кръвоизливи,полета на васкуларна гранулационна тъкан и малки пръснати огнища от атипични клетки с умерено хиперхромни ядра и слузни вакуоли в цитоплазмата.
3947,48 - Висцерална плевра - Морфологична картина,подобна на описаната по-горе.
3949,50 - Бял дроб - Белодробен паренхим с няколко неясно очертани огнища от атипични клетки с еозинофилна или вакуолизирана цитоплазма,с вид на "пръстен с камък",с формиране на жлезистоподобни структури и слабо кохезивни полета с фокуси на изразена муцинозна продукция;по периферията-фибринови отлагания в процес на организация.
3951 - Бял дроб - Белодробен паренхим с огнища,подобни на вече описаните в белия дроб.

ИХХ показва позитивна реакция на тумурните клетки за СК АЕ1/Е3 и ТТF1/маркери за първичен белодробен карцином/Неопластичните клетки са негативни закалретинин/маркер за мезотелиом/.

ПМД :АДЕНОКАРЦИНОМ НА БЕЛИЯ ДРОБ - СМЕСЕН ТИП - ТУБУЛАРЕН С ФОКУСИ НА МУЦИНОЗЕН И ПРЪСТЕНОВИДНОКЛЕТЪЧЕН АДЕНОКАРЦИНОМ С ИНФИЛТРАЦИЯ НА ВИСЦЕРАЛНАТА И ПАРИЕТАЛНА ПЛЕВРА.

Bulgaricus
Posts: 3470
Joined: Mon Nov 05, 2007 5:16 pm
Location: Варна
Contact:

Re: Рак на белия дроб

Postby Bulgaricus » Tue Oct 04, 2011 6:20 pm

Здравейте,

какво работи съпругът Ви? Или какво е работил преди?

Много са редки случаите на рак на белия дроб при непушачи: 95% от всички заболели са пушачи и само 5% непушачи.

Но кой какъв е и т.н. на Вас сега не Ви помага.

Медицинската статистика казва, че само пълното отстраняване на дроба има най-големите шансове за пълно излекуване, без възвръщане.

Прогноза може да се направи само от хирурга, защото той е видял какво е състоянието на гръдните органи и на целия ситус.

Не забравяйте, че на всеки 6 месеца трябва да се прави скенер или ЯМР за да се действа целево при възвръщане на раковото заболяване.

Не ми става ясно, дали всичко е било отстранено или не. Какво Ви казаха?

Поздрави,
Поздрави, Bulgaricus

Моля, четете, преди да пишете: viewtopic.php?f=3&t=3853!
Помогнете, за да остане форумът възможен с едно (малko) дарение чрез Paypal (paypal @ efe-online.eu) или чрез банков превод!

BUBITO
Posts: 5
Joined: Tue Sep 13, 2011 12:19 am
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/vendor/twig/twig/lib/Twig/Extension/Core.php on line 1107: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable

Re: Рак на белия дроб

Postby BUBITO » Tue Oct 04, 2011 11:42 pm

Здравейте,Bulgaricus! Благодаря Ви,за отговора!

През последните пет години съпругът ми е работил сезонно по 4-5месеца годишно в заведение за хранене на скара и грил.Вероятно всичко може би е тръгнало оттук,тъй като един път седмично са почиствали тези скари и грилове с препарати,а доколкото знам те са вредни.

На него не му е правена операция за отстраняване на тези лезии,а са взети само няколко за изследване. Той имаше излив и когато го оперираха ,за да премахнат излива хирурга е видял две възлести лезии в плеврата,които са взели за биопсия.А по белия дроб лезиите са били множество и навсякъде и е казал на съпруга ми,че трябва да се премахне целия му дроб,но това щяло да го осакати.Назначиха му 4 курса химиотерапия.След тези 4 курса му направиха КТ.Лекуващата му лекарка каза,че има малко подобрение,но въпреки това му назначи още 2 курса химиотерапия.Сега предстои да му правят ПЕТ/КТ.

Bulgaricus
Posts: 3470
Joined: Mon Nov 05, 2007 5:16 pm
Location: Варна
Contact:

Re: Рак на белия дроб

Postby Bulgaricus » Tue Oct 04, 2011 11:49 pm

Здравейте,

не е вероятно тези препарати да са причинили рак.

На теория би било възможно, ако системно ги вдишва, но от няколко пъти е много малко вероятно това да е случаят.

Да, правилно е казал хирургът.

Жалко, че са го оворили само, за да видят за какво става дума.

Правилно е да се правят много химиотерапии, може и 20.

Поздрави,
Поздрави, Bulgaricus

Моля, четете, преди да пишете: viewtopic.php?f=3&t=3853!
Помогнете, за да остане форумът възможен с едно (малko) дарение чрез Paypal (paypal @ efe-online.eu) или чрез банков превод!

BUBITO
Posts: 5
Joined: Tue Sep 13, 2011 12:19 am
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/vendor/twig/twig/lib/Twig/Extension/Core.php on line 1107: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable

Re: Рак на белия дроб

Postby BUBITO » Sat Oct 08, 2011 6:43 pm

Здравейте,Bulgaricus! Благодаря Ви,отново за отговора!

Със сигурност премахването на единия бял дроб би осакатило съпруга ми,но си мисля не е ли по-добре да се отстрани ,за да не се разпространи рака и в други органи или това не дава гаранция. А химитерапия сигурно ще му назначат още курсове след ПЕТ/КТ. Незнам как ще ги понесе,защото вените му се калцират и трудно му слагат иглите.По краката му избиват сини петна.
Според Вас,има ли други възможности за лечение освен химиотерапията?Или нещо,което може да помогне- гладолечение,дихателни упражнения, йога и др.Нужно ли е да спазва някакъв хранителен режим,да приема някакви добавки,ензими или това заболяване е толкова коварно ,че не би се повлияло от нищо друго освен химиотерапия.

Bulgaricus
Posts: 3470
Joined: Mon Nov 05, 2007 5:16 pm
Location: Варна
Contact:

Re: Рак на белия дроб

Postby Bulgaricus » Tue Oct 11, 2011 12:48 am

Здравейте,

премахването на дроба има смисъл само когато ракът е локализиран в него и нищо от заболяването не остане, след операцията. Какво е разпространението на заболяването, според лекарите?

Поздрави,
Поздрави, Bulgaricus

Моля, четете, преди да пишете: viewtopic.php?f=3&t=3853!
Помогнете, за да остане форумът възможен с едно (малko) дарение чрез Paypal (paypal @ efe-online.eu) или чрез банков превод!

dincher.remziev
Posts: 1
Joined: Sun Oct 16, 2011 4:20 pm
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/vendor/twig/twig/lib/Twig/Extension/Core.php on line 1107: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable

Re: Рак на белия дроб

Postby dincher.remziev » Sun Oct 16, 2011 4:50 pm

Здравейте на всички.
Остановиха (на дядо ми) Рак на десния бял дроб в Русе (Тубдиспансера) четох доста за признаците на рака но тои ги няма преди 4 години баба ми почина в Тубдиспансера неможаха да и открият болеста казаха че е туберкулоза а се оказа кучешка тения и си отиде тази седмица имам патуване до София и искам да се консултирам с лекарите в София но незнам каде да отида и с кого да се свържа той е на 81 години направиха му иследвания (бронхоскопия) и остановиха Рак на десния горен бял дроб преди това го лекуваха като бронхит. Като казвам че е на 81 г неговите братя по големи с по 10 години от него са живи и здрави знам че ако се излекува може да живее още поне 10 г. но много се самнявам ако наистина това което ми казаха лекарите е така нямам им много доверие и искам с резултатите от иследването му да отида в София и да се консултирам с лекарите там казаха ми че има 2 варианта Химиотерапия или Операция понеже тои има и други заболявания несам сигорен дали ще издаржи на операцията или на химиотерапията просто искам да сам сигорен дали диагнозата която е поставена е верна от 4 месеца го боли дясната част на ребрата и това е едиствения признак на болеста която тои има не кашля но е много притеснен понеже лекарите не говорят с него. Всичките иследвания са в лекарите аз ще ги взема и ще отида в София на консултация но незнам КАДЕ И ПРИ КОГО ДА ОТИДА И КАК ДА СЕ СВЪРЖА С ЛЕКАРИТЕ...
Ако може да ми помогнете ще съм много благодарен.
Скаипа ми е : dincher.remziev tel. : 0883 386 383 Dincher


[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/vendor/twig/twig/lib/Twig/Extension/Core.php on line 1107: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable

Return to “Форум имам проблем...”

Who is online

Users browsing this forum: Google [Bot] and 2 guests