МРСА или ...?

Имам проблем. Моля. помогнете!
Уважаеми пациенти, тези форуми не могат да заменят посещението при вашия личен лекар или при специалист. Тук по-скоро можете да получите информация към какъв лекар да се насочите при даден проблем.

Moderators: Bulgaricus, fotografa

[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/vendor/twig/twig/lib/Twig/Extension/Core.php on line 1107: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable
Бургазлия
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/vendor/twig/twig/lib/Twig/Extension/Core.php on line 1107: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable

МРСА или ...?

Postby Бургазлия » Sun Apr 11, 2010 12:27 pm

32г, 185см, 82кг.
В края на януари започнах лечение с Аугментин ( не SR ) и Ципрофлоксацин по повод ешерехия коли, изолирана от спермокултура( симптом -парене след еякулация). На третия ден от лечението започна субфебрилна температура, която на петия вече бе 38,2 градуса и 112 пулс.
Кр.картина с 17.2 левкоцити и рентген на бял дорб без изменения. Диангноза: Бронхит
Спиране на аугментин и ципрофлоксацин и начало на лечение с Таваник.Пих го 5 дни - личния лекар каза да го спра.Посявка отицателна.
Оттогава съм през 10-14 дни със субфебр.температура и за по няколко дни в болнични.
В края на март поисках да ми изследват носно-гърлен секрет. Изолира се стафилококус ауреус.
Изписаха ми Клиндамицин 600, ако вдигна висока температура,без нея да не го взимам , че са ми станали много антибиотиците.
Няколко дни по-късно дадох за изследване гърлен секрет в лаборатория в София-пак изолираха същото, но това което ме притеснява е ,че на антибиограмата е отбелязано
оксацилин и амикацин - R, а присъства и ВАНКОМИЦИН - S. Ако са MRSA, редно ли е да бъда уведомен от лабораторията или не?
Ходих на УНГ, показах му само първата антибиограма,той каза че гърлото ми е добре и след като не ми създават проблем е по-добре да не пия антибиотик.
Интересува ме заразен ли съм ( имам малко дете), какво да правя и как да процедирам с антибиотиците...БЛАГОДАРЯ!!!
п.с. от 4.04. съм със сухота в гърлото , субфебрилен за няколко дни и от 8.04 с парене при уриниране ( чакам резултат от стерилна урина от 09.04 )

Bulgaricus

Re: МРСА или ...?

Postby Bulgaricus » Sun Apr 18, 2010 11:33 pm

Здравейте,

за съжаление няма задължение в България да сте уведомен, ако имате МРСА.

Ако е оксацилин и метицилин резистентна, то това е МРСА, да.

Към кои антибиотици е чувствителна?

Поздрави,
Поздрави, Bulgaricus

Моля, четете, преди да пишете: viewtopic.php?f=3&t=3853!
Помогнете, за да остане форумът възможен с едно (малko) дарение чрез Paypal (paypal @ efe-online.eu) или чрез банков превод!

Бургазлия

Postby Бургазлия » Mon Apr 19, 2010 5:25 pm

Здравейте, благодаря за отговора. Прав сте - тук в БГ , дори ме наругаха , когато попитах дали това че стафилококус ауреус е резистентен на оксацилин означава, че е МРСА...Щял съм да си предписвам лечение сам, според лаборантите...
Просто исках да знам истината, защото неизвестността е много по-страшна. На антибиограмата от София пише:
R- Амикацин, Оксацилин
S- Уназин, Гентамицин, Еритромицин, Ципрофлоксацин, Сулфонамид/ТМП и ВАНКОМИЦИН.
Прочетох някои неща в нет-а и в общи линии ми настръхна косата. Имам малко дете, а и както сте описали дезинфекцията на къщата ми се струва почти невъзможно.
Най-тъжното е, че никой не го взима на сериозно като проблем.Четох, че деколонизацията е много трудна. Не знам какво да предприема, а и никой не ми предлага решение. Като започне тъпата болка в ноздрите ( там , където започват кухините) и направо се чудя къде да се скрия.
Идеи?

Bulgaricus

Postby Bulgaricus » Sat Apr 24, 2010 3:18 pm

Здравейте,

Каквото и да правите Ви очакват различни комбинации от слабо ефикасни лечения и техни комбинации.

Щом става дума за оксацилинова резистентност, то можем да наречем бактерията MRSA или ORSA, което обаче терапевтично погледнато е едно и също.

Заболелите от тази бактериална инфекция рядко са лица, без други проблеми и трябва много подробно да се види предисторията им.

Вие пушите ли, спортувате ли, кога сте пили досега антибиотици и кои, имате ли алергии, какви други лекарства сте приемали в последните години и от какво сте боледували?

Поздрави,
Булгарикус
Поздрави, Bulgaricus

Моля, четете, преди да пишете: viewtopic.php?f=3&t=3853!
Помогнете, за да остане форумът възможен с едно (малko) дарение чрез Paypal (paypal @ efe-online.eu) или чрез банков превод!

Бургазлия

Postby Бургазлия » Mon Apr 26, 2010 3:13 pm

Здравейте, Булгарикус!
В общи линии съм изчел какво предстои, НО според мен е почти невъзможно да се стерилизира цяла къща , да се перат дрехи над 60 градуса( всичко, което не е памучно какво да го правим) и т.н. В България как точно ще ми предпишат Ванкомицин с друг антибиотик в болнични условия...
Все пак исках просто да знам - мога ли да прегърна и целуна детето си? А съпругата си ?
Целувки..., други неща ? Ако решим да имаме второ дете ?
:cry: :x Животът ми се превръща в ад - толкова ли страшно това МРСА?
А ходя и на работа.
По отношение на вашите въпроси:
Антибиотици почти не съм пил последните 5-10 години , като изключим оспексин преди екстракция на зъб, не пуша от началото на 2010, със спорт се занимавах отдавна по-серизоно.
Не съм боледувал освен настинки или грип през последните 5 години.
Интересува ме мога ли да водя нормално съществуване или не?
Поздрави!

Return to “Форум имам проблем...”