болки в гърдите-притеснително ли е???

Имам проблем. Моля. помогнете!
Уважаеми пациенти, тези форуми не могат да заменят посещението при вашия личен лекар или при специалист. Тук по-скоро можете да получите информация към какъв лекар да се насочите при даден проблем.

Moderators: Bulgaricus, fotografa

[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/vendor/twig/twig/lib/Twig/Extension/Core.php on line 1107: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable
medvih
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/vendor/twig/twig/lib/Twig/Extension/Core.php on line 1107: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable

болки в гърдите-притеснително ли е???

Postby medvih » Fri Jan 01, 2010 11:49 pm

Здравейте,аз съм на 17 (ръст 180/72 килограма).преди години съм влизал в болница-причината-синдром на шон лай хено бс(извинете ако има грешка в изписването...),имам цефалгия,която ми създаваше сериозни проблеми,но в последно време след взимане на лекраства нещата се подобряват...
незнам има ли някаква връзка със нещата,но на скоро дядо ми почина...отидохме на село за погребенитео...и от тогава някак си осещам една дразнеща болка в гърдите.....още в селската къща осещах един особен дизкомфорт-задушаваща болка в гърите и особен дизкомфорт в стомаха(преболедувал съм и гастрит)...като поизляза навън уж се поуправях и бях останал с впечателнието,че болките се пораждат от нещо в къщата.забравих да спомена,че през ония дни(преди една-две седмици) трябваше да се патува много и често получавах изтръпване на крайниците-след опутреба на сладки "изделия",в колата,в средата на ноща.
прекарахме коледа на село и след това се върнахме в града,където нямах уплаквания от подобни болки.
преди 2-3 дена към 8-9 часа говорих по телфона (не знам дали има нещо общо) около 40 минути-бях го пуснал на високоговорител-държах го ръката си все едно държа пърче шоколад :) .... около 5 минути след приключване на разговора осетих познатата болка в гърдите-изходих се по голяма нужда и болката от гърдите се ориентира към стомаха :| ... търпях стомашните болки около 4 часа опитвайки се да заспя-после след като глътнах един аналгин болката като чели отмина и успях да заспя без проблем
на другия ден се събудих-стомаха все още ме болеше-усещаше се и напрежение в гърдите... хапнах (едвам-едвам) и болката почти изчезна-отидох и личния си лекар и споделих проблема си-той каза,че става въпос за повишена киселинност-изписа ми лекарства.
болките в гърдите обаче така и не спряха-проявяват се най-често след ядена(вечеря-обяд) болката наподобява мусколна треска,но дишането е малко нарушено и се усеща болка в стомаха-веднага след появата на болките чувствам някаква отпадналост-болките продължават близо час...
усещам и някакво напрежение в бъбреците-не е болка,но не е и нищо(често ми се е случвало и на по-малка възраст,както и леки-пронизващи болки в сърцето,но лекарите казват,че това не е притеснително...)

та въпроса ми е опасни ли са тези болки или не са нищо сериозно??? :shock:

Bulgaricus

Postby Bulgaricus » Sun Jan 03, 2010 3:11 am

Здравейте,

описвате една комбинация от множество симптоми, които сами по себе си не са свързани с някоя типична телесна причина. Можем да кажем, че са “необичайни”. Щом телесните симптоми се класифицират като “необичайни” в повечето случаи има психична или психосоматична причина за тях. Тук не искам да Ви казвам нищо за психичото Ви здраве, а изписвам просто статистически валидни факти, засягащи най-вероятните причинители.

За да може да Ви се отговори липсват някои важни факти:

1) Имате болки в гърдите, но къде точно, ако се ориентираме по края на слънчевата кост? Гърдите са общирно понятие и обикновенно пациентите включват и болките в края на хранопровода към тях, въпреки че анатомично той не е в гръдния кош, затова питам.

2) Имали сте гастрит, а как Ви е постаена диагнозата и кога е поставена тя? Кога и с какво се лекувахте? Сега сте получили”хапчета”, а кои?

3) Какви лекарства вземате за главоболието?

4) Мерили ли сте си кръвната захар и ако да, то кога?

5) Болките в “сърцето” влошават ли се при натоварване и ходите ли на някакъв спорт?

Поздрави,
Поздрави, Bulgaricus

Моля, четете, преди да пишете: viewtopic.php?f=3&t=3853!
Помогнете, за да остане форумът възможен с едно (малko) дарение чрез Paypal (paypal @ efe-online.eu) или чрез банков превод!

Return to “Форум имам проблем...”