Здравейте,
искам да ви помоля за съвет относно моето здраве.
Пол мъжки, 32 г., 181 см, 86 кг., без хронични заболявания и операции. Живея в Германия.
Досега не съм имал сериозни проблеми с кожата ми като изключим леки форми на акне или пърхот, който сезонно се засилва или изчезва.
Преди 2 седмици започнах да изпитвам сърбежи във вътрешната страна на бедрата, в свивките на коленете и лактите, но не му отдадох голямо значение, тъйкато нямаше поява на обриви или зачервявания. В същято време ми се появи и малка, колкото монета от 2ст. мокра раничка в слабините, над пениса, която сърбеше неприятно и при раздразнение леко сълзеше. Постепенно се увеличи до големина на монета от 50ст. Исках да посетя лекар, но го отлагах.
Миналя петък, 14.09 получих остри коремни болки, долу в дясно, гадеше ми се и посетих Бърза помощ. Направените изследвания откриха повишаване на левкоцитите до 14,5 при норма от 4,2 до 9,1 и ме приеха в болница със съмнение за апандисит. Болките през нощта се засилиха, но до сутринта отшумяха и апетита ми се възстанови. През деня обаче забелязах, че от вътрешната страна на бедрата и в подмищниците се появи лек сърбящ обрив - като охапвания от комари. Лекарите казаха, юе може да е алергиюна реакция и според тях няма връзка с коремните ми оплаквания. В неделя ме изписаха, защото болките ми изчезнаха съвсем и изследваничта показаха, че левкоцитите са в нормата - 7,4. Направи ми впечатление, че други стойности в кръвната ми картина за двата дни престой в болницата са се увеличили значимо : C - reaktives Protein (CRP в серум) от 2,2 на 16,5 при допостимо до 5.0.
В неделя обривите се увеличиха и в понеделник на 17.08 посетих кожен лекар, който ми каза, че имам екзема. Взе ми отново кръв и проба от изпражненията - резултатите от изследванията ще са готови другата седмица.
Обривите по тялото ми се увеличиха значимо: По слабите места, по корема, ръцете, бедрата, по всички свифки и врата. Все едно са ме нахапали комари. Когато ги раздразня местата се зачервчват и сърбят силно. Прегледах в интернет и открих, че екземите са мокри или сухи, че ковата сърби и изсъхва, но при мен няма такова изменение на кожата. Днес ми се появиха и съвсем малко пъпчици катоглави на кърфици по ръцете и пръстите, но малко на брой - общо 10тина, който не сърбят толкова и са пълни с вода.
Лекаря ми изписа да се мажа с крем съдържащ кортизон и каза че мога да ям всичко без люто.
По свое усмотрение и оттова което прочетох в нета се храня оттогава с едно изключение само с плодове, варено жито, мед и орехи, пия по 3л. вода на ден.
Моля, според вас за екзема ли се касае и ако да, то дайте ми препорзка за адекватно лечение, а не с кремове. Как да съм сигурен за диагнозата, като откривам разминаване оттова което чета за екземите в интернет и моето състояние.
Когато изследванията ми са готово мога да ви споделя резултатите тук.
Благодаря предварително за отделеното време!!!
Екзема или ?
Moderators: Bulgaricus, fotografa
-
Bulgaricus
Здравейте,
по така описаните оплаквания и аз съм на мнение, че няма връзка между коремните оплаквания и обривите.
Има много видове екземи и това, че някой е имал други симптоми не трябва да Ви навежда на мисълта, че Вие имате нещо друго.
Сигурно сте и видели статията във Википедия:http://de.wikipedia.org/wiki/Ekzem
Имате леко нестандартно хранене, какви плодове консумирате?
В досегашните процедури не виждам грешки, освен тази, че сте чакали.
Съветвам Ви, докато чакате да Ви излязат изследванията да си угворите още в понеделник час в клнката по дерматология на университетската болница в града Ви, където са виждали повече обриви от кожния лекар в практиката си.
На него не му казвайте, че действате паралелно и по друга линия, а с тях като говорите ги питайте дали ще Ви трябва направление и си го уредете от личния лекар. Знаете колко се чака за час за такъв преглед и е добре още от сега да си го уговорите.
Докато не излезат резултатите няма какво повече да се направи.
Поздрави,
по така описаните оплаквания и аз съм на мнение, че няма връзка между коремните оплаквания и обривите.
Има много видове екземи и това, че някой е имал други симптоми не трябва да Ви навежда на мисълта, че Вие имате нещо друго.
Сигурно сте и видели статията във Википедия:http://de.wikipedia.org/wiki/Ekzem
Имате леко нестандартно хранене, какви плодове консумирате?
В досегашните процедури не виждам грешки, освен тази, че сте чакали.
Съветвам Ви, докато чакате да Ви излязат изследванията да си угворите още в понеделник час в клнката по дерматология на университетската болница в града Ви, където са виждали повече обриви от кожния лекар в практиката си.
На него не му казвайте, че действате паралелно и по друга линия, а с тях като говорите ги питайте дали ще Ви трябва направление и си го уредете от личния лекар. Знаете колко се чака за час за такъв преглед и е добре още от сега да си го уговорите.
Докато не излезат резултатите няма какво повече да се направи.
Поздрави,
Поздрави, Bulgaricus
Моля, четете, преди да пишете: viewtopic.php?f=3&t=3853!
Помогнете, за да остане форумът възможен с едно (малko) дарение чрез Paypal (paypal @ efe-online.eu) или чрез банков превод!
Помогнете, за да остане форумът възможен с едно (малko) дарение чрез Paypal (paypal @ efe-online.eu) или чрез банков превод!
-
vessst
- Joined: Sun Aug 23, 2009 5:58 am [phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/vendor/twig/twig/lib/Twig/Extension/Core.php on line 1107: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable
Здравейте,
благодаря за съвета - още утре ще си направа термин в университетската болница.
На въпроса Ви какви плодове приемам: ябълки, банани, ягоди, борвинки, ананас.
Зеленчуци: моркови, краставица, червено цвекло (Rote Bete)
Мога ли да приемам месо? Веднъж само за седмицата съм ял пиле и два пъти хляб.
Поздрави!
благодаря за съвета - още утре ще си направа термин в университетската болница.
На въпроса Ви какви плодове приемам: ябълки, банани, ягоди, борвинки, ананас.
Зеленчуци: моркови, краставица, червено цвекло (Rote Bete)
Мога ли да приемам месо? Веднъж само за седмицата съм ял пиле и два пъти хляб.
Поздрави!
-
vessst
- Joined: Sun Aug 23, 2009 5:58 am [phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/vendor/twig/twig/lib/Twig/Extension/Core.php on line 1107: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable
Здравейте,
оказа се, че нямам екзема, а силна алергична реакция с неизяснен засега произход. Предписаха ми ударна терапия с Prednisolon 20мг: 1 ден х4, 2-ри х3, 3 ден х2, 4 ден х1 и Cetirizin по едно всяка вечер.
Сега състоянието ми се стабилизира. Обривите не се разширяват, а старите избледняват и не сърбят така силно както през първите дни след появата им.
Според вас тръбва ли, въпреки че не е екзема да се мажа с кортизоносъдържащ мехлем?
Още не съм успял да посетя Университетската клиника тук, но утре ще го направя.
Поздрави
оказа се, че нямам екзема, а силна алергична реакция с неизяснен засега произход. Предписаха ми ударна терапия с Prednisolon 20мг: 1 ден х4, 2-ри х3, 3 ден х2, 4 ден х1 и Cetirizin по едно всяка вечер.
Сега състоянието ми се стабилизира. Обривите не се разширяват, а старите избледняват и не сърбят така силно както през първите дни след появата им.
Според вас тръбва ли, въпреки че не е екзема да се мажа с кортизоносъдържащ мехлем?
Още не съм успял да посетя Университетската клиника тук, но утре ще го направя.
Поздрави
-
Rose Byrne
- Joined: Mon Aug 24, 2009 6:08 pm [phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/vendor/twig/twig/lib/Twig/Extension/Core.php on line 1107: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable
-
Bulgaricus
Поздрави, Bulgaricus
Return to “Форум имам проблем...”