Очна мигрена

Имам проблем. Моля. помогнете!
Уважаеми пациенти, тези форуми не могат да заменят посещението при вашия личен лекар или при специалист. Тук по-скоро можете да получите информация към какъв лекар да се насочите при даден проблем.

Moderators: Bulgaricus, fotografa

[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/vendor/twig/twig/lib/Twig/Extension/Core.php on line 1107: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable
dryndryn
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/vendor/twig/twig/lib/Twig/Extension/Core.php on line 1107: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable

Очна мигрена

Postby dryndryn » Sun Jan 11, 2009 9:53 pm

Първия пристъп получих преди 8 години, обаче след като мина нямах проблеми.При втория пристъп, който беше преди 9 месеца някъде, след като ми се изчисти зрителното поле, остана едно съвсем малко замъглено петно, което го има и до днес.Ходих при два очни лекаря, при невролог, на скенер, гледаха ми бъбреците и никой нищо не намери.Очните лекари казват, че съм имал спазми на кръвоносните съдове и единият от тях каза да не ходя на фитнес.Освен това петно преди няколко месеца почнах да виждам някакви точки, които се появяват като си местя погледа от по-силно осветено към тъмно.Някой може ли да ме посъветва какво да правя

Bulgaricus

Postby Bulgaricus » Sun Jan 11, 2009 9:58 pm

Здравей,

първо уточняващите въпроси, както винаги:

1. Казали са ти да не ходиш на фитнес, ти колко често ходиш и какво точно правиш там?
2. Някакви хранителни добавки ползваш ли?
3. Възраст, килограми, височина, пол?

Поздрави,
Поздрави, Bulgaricus

Моля, четете, преди да пишете: viewtopic.php?f=3&t=3853!
Помогнете, за да остане форумът възможен с едно (малko) дарение чрез Paypal (paypal @ efe-online.eu) или чрез банков превод!

dryndryn

Postby dryndryn » Sun Jan 11, 2009 10:26 pm

Изобщо не ходя на фитнес, тренирах вкъщи до пристъпа, досега не съм взимал никакви добавки.19 г.,90 кг, 182, мъжки пол, кръвното ми беше тогава 140/100, вероятно затова са ми казали да не ходя на фитнес..Идеята ми е има ли някакъв начин за ограничаване на тези неща дето ги виждам, защото четох всевъзможни начини от себелекуващи се-валидол, антибиотици, дишане на въглероден диоксид ама не знам колко е удачно да ги пробвам..

Bulgaricus

Postby Bulgaricus » Wed Jan 14, 2009 9:57 am

Това е неясна диагноза, за която няма и точно лечение.

Нито един от изброените начини на лечение няма да помогне.

Има и една инфекциозна болест - борелиоза, която може да причини смущения в зрението. Това "петно", което е останало може да е съсирек или трайно увреден участък и затова не мога да преценя дали ще премине или не. Това трябва да направи лекарят, който го е видял.
Поздрави, Bulgaricus

Моля, четете, преди да пишете: viewtopic.php?f=3&t=3853!
Помогнете, за да остане форумът възможен с едно (малko) дарение чрез Paypal (paypal @ efe-online.eu) или чрез банков превод!

Return to “Форум имам проблем...”