Какво означава трикуспидална регургитация ...

Имам проблем. Моля. помогнете!
Уважаеми пациенти, тези форуми не могат да заменят посещението при вашия личен лекар или при специалист. Тук по-скоро можете да получите информация към какъв лекар да се насочите при даден проблем.

Moderators: Bulgaricus, fotografa

sveettla
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/vendor/twig/twig/lib/Twig/Extension/Core.php on line 1107: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable

Какво означава трикуспидална регургитация ...

Postby sveettla » Sat Nov 29, 2008 2:56 pm

Искам да ви попитам за резултати от ехокардиография , която ми правиха. Кардиоложката която ми я прави беше категорична че при такива резултати нямам сърдечно заболяване, но има неща които ме притесняват.
Заключение от ехокардиография:
Лява камера-нормални обеми на кухината.Нормална дебелина на миокарда. Нормална кинетика на септум и свободната стена.
Интактна митрална и аортна клапа.
Дясна камера- гранични размери.
Нискостепенна до 1-ва трикуспидална регургитация.
Долна празна вена с нормални размери и инспираторен колапс.

Притеснява ме тази регургитация и че дясната камера е в гранични .а не нормални размери/. ДК-24 мм

Bulgaricus

Postby Bulgaricus » Sun Nov 30, 2008 3:41 am

На каква възраст сте и какви оплаквания имате?
Поздрави, Bulgaricus

Моля, четете, преди да пишете: viewtopic.php?f=3&t=3853!
Помогнете, за да остане форумът възможен с едно (малko) дарение чрез Paypal (paypal @ efe-online.eu) или чрез банков превод!

sveettla
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/vendor/twig/twig/lib/Twig/Extension/Core.php on line 1107: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable

Postby sveettla » Sun Nov 30, 2008 5:59 pm

На 34 години съм .От една година и половина получавам силно сърцебиене , сега не чак толкова но постоянно пулса ми е ускорен 80-90-100 и тръпнене по тялото.

Bulgaricus

Postby Bulgaricus » Sun Nov 30, 2008 9:03 pm

A правили ли сте изследвания на щитовидната жлеза?
Поздрави, Bulgaricus

Помогнете, за да остане форумът възможен с едно (малko) дарение чрез Paypal (paypal @ efe-online.eu) или чрез банков превод!

sveettla

Postby sveettla » Mon Dec 01, 2008 4:30 pm

Да правила съм хормоните са ми нормални всичките , но е увеличена 1-ва А степен. До колко е нормата за дясна камера -за размера на дясната камера? И какво е това трикуспидална регургитация? Трябва ли да се пият лекаррства за сърцето за това ?

Bulgaricus

Postby Bulgaricus » Mon Dec 01, 2008 8:50 pm

Здравейте,

"впускателният вентил" между дясното и лявото предсърдие се нарича трикуспидална клапа или на латински Valva atrioventricularis dextra.

На тази снимка можете да я видите схематично под името "Trikuspidalklappe":

http://de.wikipedia.org/w/index.php?tit ... t_(cropped)_de.svg&filetimestamp=20080102235530

На тази в по-реалистичен размер като: Tricuspid Valve

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/c ... ray498.png

Регургитация, означава, че клапата не затваря на 100% и кръвта се връща обратно. Във Вашия случай минимално, според лекарят.

Клапата функционира като вентил между дясното предсърдие и дясната камера на сърцето. Тя се отваря, докато камерата се пълни (диастола) и позволява кръвта да влезе от предсърдието в камерата. При започване на фазата на изпомпване (систола) на кръвта от камерата клапата не издържа на голямото налягане (при Вас поне) и част от кръвта се връща в предсърдието.

Това имате Вие. Такива проблеми могат да се решат с изкуствени клапи, но операцията е необходима, само когато не можете вече да живеете така, както е сега.

Нямате основание за притеснение в близкото бъдеще, но трябва да минавате на контролни прегледи периодично. Да кажем всяка година.

Медикаментозна терапия трябва да има, само ако лекарят е преценил. Оспорвано е дали ACE хемърите имат добър резултат при тази терапия. Ако има и смущения в ритъма могат да се предпишат и съответните медикаменти за това.

Във всеки случай голяма част от инсултите се причиняват от имено такава недостатъчност, която предизвиква съсирек, който пък засяда в артерия на мозъка. Последиците са фатални. За избягване на такива явления пациентите трябва да приемат редовно противотромбозни медикаменти в ниска дозировка, като аспирин или хепарин, например. Този риск не е за подценяване. Не веднъж съм виждал такива пациенти. Но друг е въпросът дали при този минимален дефект има нужда от медикаментите. И все пак, ако ставаше дума за мен или мои близки, пациенти и т.н. бих го препоръчал.

Поздрави,
Поздрави, Bulgaricus

Bulgaricus

Postby Bulgaricus » Mon Dec 01, 2008 8:52 pm

Поздрави, Bulgaricus

sveettla

Postby sveettla » Thu Dec 04, 2008 2:23 pm

Здравейте отново! Много съм притеснена след всичко което прочетох, тъй като кардиологът при който ходих в софия беше категоричен че нямам сърдечно заболяване, а аз не бях чела какво пише в изследването и бях спокойна. Дори попитах няма ли да ми изпишат лекарства за сърцебиенето, а докторът ми каза че изписва лекарства само на хора със сърдечно заболяване а аз съм нямала такова. Искам да ви напиша всички резултати от кардиографията ми и отново да си кажете мнението, да не би да има някаква грешка.
НОРМА РАЗМЕРИ
АО<36 мм 17
Асц. АО 27
ЛП<40 мм 38/30
МКП<11 мм 9
ТДР<56 мм 43
ТСР<40 мм 30
ЗСЛК<11 мм 9

Пръстен на митрална клапа :26мм
ДК-24 мм

ТДО-НОРМА <150 мл -резултат 83
ТСО<50 мл -резултат 27
ИФ>60% -резултат 67%
V на пропагация на кръвотока в ЛК-71 см/сек

И вече заключението -което ви писах :
Лява камера -норм обеми на кухината.Норм дебелина на миокарда.Норм кинетика на септум и своб-та стена.
Интектна митр и аортна клапа.
Дясна кам гран размери.
Нискостепенна до 1-ва трикуспидална регургитация.
Долна празна вена с норм размери и инспираторен колапс.

Според мен по горните резултати са в норма. А за6то е написано така на заключение.

Bulgaricus

Postby Bulgaricus » Thu Dec 04, 2008 6:06 pm

Здравейте,

Надявам се, че сте могли да отворите и двата линка и да си представите поне схематично за какво точно става дума. Първият линк трябва да се копира и вмъкне в адресната лента, защото не излиза като човек просто кликне върху му.

Трябва да вярвате на лекаря си, защото той е специалист, има опит и Ви е прегледал физически. Освен това той с апробацията си носи отговорност за лечението и за евентуални грешки.

При написаните от Вас резултати не се вижда нищо, което да води на мисълта, че е допуснал грешка.

Той е прав – Вие имате една ненормална промяна в анатомията на сърцето (патоанатомична), но това не означава, че сте болна и че Ви трябва лечение. За самата клапа няма лечение с медикаменти.

За сърдечния проблем, при положение, че нямате мъждене и трептене, екстрасистоли и т.н. не трябва да вземате медикаменти.

Това, което аз писах бе, че при тази ситуация сега или в по-късен момент има неакутен риск от това евентуални нередности в ритъма на сърцето (служа си само с български език съвсем умишлено) да причинят съсирек, който да заседне в мозъка и да причини инсулт. Единственото, което казвам е, че има повишен риск, а не че ще се случи. И лекарят Ви е преценил, че не трябва да вземате медикаменти.

В случай, че трябваше дозата би била 50 мг аспирин на 24 часа непрекъснато и завинаги, но ако имате стомашни проблеми това лечение може само да ги влоши. Аспиринът ще намали възможността за образуване на такъв съсирек и увеличи тази за стомашен проблем или кръвоизлив. Няма лечение, без странични действия.

Поздрави,
Поздрави, Bulgaricus

sveettla

Postby sveettla » Thu Dec 04, 2008 7:02 pm

Благодаря ви за просторното обяснение. Този лекар ми каза че сърцето м,и е здраво а сега излиза че н ее така и трябва д азапочна наново обикаляне по лекари . Значи всеки момент мога да умра. За какво да се мъча тогава. Няма смисъл.

Bulgaricus

Postby Bulgaricus » Thu Dec 04, 2008 7:36 pm

Сърцето Ви е здраво. Представете си го като дистанционно, на което копчето за часа не работи - не е болка за умиране и нямате повишен риск да "умрете всеки момент". А и при друг лекар да отидете той няма да измисли нова медицина. Ежегодно трябва да ходите на преглед, за да бъде установено дали се влошава или така си остава, но нямате акутен риск сега и веднага, просто трябва да имате едно на ум за ежегодния преглед и евентуално за аспирина. Хора с далеч по-сложни проблеми нищо не пият и нищо им няма, па сега Вие ще изпадате в паника...
Поздрави, Bulgaricus

sveettla

Postby sveettla » Thu Dec 04, 2008 8:05 pm

Не ми се живее повече и не искам да се мъча писна ми от обикаляне по лекари, вече нямам и пари за това, а резултата е никакъв. Всеки ден умирам по няколко пъти с това изтръпване по цялото тяло и постоянното сърцебиене, един ти казва това друг онова и накрая съм се затворила вече у дома и .... това е то всеки ще умре ама защо да е така. Знаете ли какво е да сте сам болен толкова че да не можете да си потърсите помощ, а на никой от близките ви да не му пука, да живеете в малък град където никой не може да ти помогне. Не мислех че ще свърша точно по този начин. Всеки ти казва не мога да ти помогна само като изброиш всичките симтпоми които имаш и гледат да се отърват от тебе. Не съм нито в германия нито в софия. След като се разболях вече си нямам никого, никой не се интересува от мен. Не мога да работя ...така свършва човешкият живот.

Bulgaricus

Postby Bulgaricus » Fri Dec 05, 2008 12:50 am

Имате ли астма и приемате ли в момента някакви лекарства, ако да, кои?
Поздрави, Bulgaricus

sveettla

Postby sveettla » Fri Dec 05, 2008 11:09 am

А интересно пък как разбрахте че имам и астма :) аз не знаех :)) добре че ми казахте сега ще бъда съвсем спокойна. Не НЯМАМ АСТМА за ваше сведение . Вие тук май само панирате хората да се побъркат накрая.

Bulgaricus

Postby Bulgaricus » Fri Dec 05, 2008 3:27 pm

Попитах Ви дали имате астма, защото ако Ви препоръчам лекарство за Вашите симптоми, трябва да нямате астма, за да можете да го пиете.

Знаете ли, на някой може да му се помогне само, ако иска това. Няма нужда да бъдете веднага мелодраматична или да търсите под вола теле.
Поздрави, Bulgaricus

Return to “Форум имам проблем...”