Ангина?

Имам проблем. Моля. помогнете!
Уважаеми пациенти, тези форуми не могат да заменят посещението при вашия личен лекар или при специалист. Тук по-скоро можете да получите информация към какъв лекар да се насочите при даден проблем.

Moderators: Bulgaricus, fotografa

G0lden
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/vendor/twig/twig/lib/Twig/Extension/Core.php on line 1107: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable

Ангина?

Postby G0lden » Fri Oct 31, 2008 11:20 am

G0lden
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/vendor/twig/twig/lib/Twig/Extension/Core.php on line 1107: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable

Postby G0lden » Fri Oct 31, 2008 11:54 am

Bulgaricus

Postby Bulgaricus » Fri Oct 31, 2008 2:47 pm

Здравейте,

дано освен антибиотикът да не сте взели и нещо друго, че както ги редите словата, може човек и на други мисли да дойде. :wink:

Сега, ангината Ви не е вирусно, а бактериално заболяване. В училище още всички ученици учат, че антибиотиците действат само на бактериални, но не и на вирусни причинители. Обръщам внимание обаче, че след това никой вече го не помни.

Антибиотикът "не е добре", а ТРЯБВА задължително ПОНЕ 7 дни да го приемате. В противен случай извършвате генетична ваксинация на причинителя и той повече няма да се повлиява от антибиотици, т.е. ще стане имунен на тях, ако приемате антибиотокът по-кратко време или в друга от предписаната доза. Дори и след изчезване на симптомите антибиотикът трябва задължително да се приема.

Аз ще Ви посъветвам да не пиете антибиотици повече на посоки, след като този го изпиете. Когато/ако имате отново това заболяване ще отидете навреме на лекар и ще му кажете, че искате да направи посявка и антибиограма и след нея да пиете антибиотик. Така ще го пиете целеви, а не по предположение просто.

И най-доброто лечение си остава редовния и дълъг сън и топлите обувки.

Поздрави,
Поздрави, Bulgaricus

Моля, четете, преди да пишете: viewtopic.php?f=3&t=3853!
Помогнете, за да остане форумът възможен с едно (малko) дарение чрез Paypal (paypal @ efe-online.eu) или чрез банков превод!

G0lden

Postby G0lden » Fri Oct 31, 2008 8:21 pm

Благодаря за информацията, обаче не пия антибиотици на посоци и слушам лекаря си, заащото се препдолага,че знае повече! И както каза трябва да се пие поне 7 дни, аз ще го вземам до сряда,четвъртък тоест се препдолага,че до тогава ще отмине. Вече има подобрениеи е почнал да действа. Остава да си го пия още толкова време и само ако имам оплаквания да ида пак. И аз не стрелям на посоки,а исках да се информирам за някои неща, отидох си на втория ден след като почуствах,че трудно преглъщам. ;) Поздрави и на теб и благодаря. Надявам се,че след още толкова дни от антибиотика и всичко ще е наред и ще съм излекуван напълно от тези бактерии. Значи сме на прав път почти ги няма симптомите не мисля за гърлото и преглъщам сравнително леко без болка, но ще ги пия още толкова. А за напред ако ме хване пак подобно нещо ще послушам съвета ти и на други хора, преди да ми шибнат пак някой антибиотик. :)

Bulgaricus

Postby Bulgaricus » Fri Oct 31, 2008 8:38 pm

Здравей,

напротив, антибиотикът е предписан, без да е известен причинителят на възпалението, т.е. "е предписан по предположение/на посоки", т.е. пиеш антибиотик на посоки, което обаче не е непременно грешно. По препоръки на СЗО при остра инфекция не се изчаква антибиограма, а се предписва антибиотик, а антибиограмата се прави паралелно, защото трае 3-4 дни докато излезе резултат.

В човешкото тяло имаме много участъци, които са по-слабо кръвоснабдени. При тях антибиотикът почти не достига. Тези места са скривалища за бактериите и в даден момент те се появяват отново и са вече евентуално имунни срещу вече използваните антибиотици, ето защо е наистина добре другия път, ако имат такъв да си направиш антибиограмата.

Поздрави,
Поздрави, Bulgaricus

Помогнете, за да остане форумът възможен с едно (малko) дарение чрез Paypal (paypal @ efe-online.eu) или чрез банков превод!

G0lden

Postby G0lden » Sat Nov 01, 2008 11:28 am

Добре, благодаря ти. Ще го пия до сряда,четвъртък както ми каза и доктора както ми каза и ти. А другото да те питам нищо,че звучи глупаво. Пия едни витамини на Центрум много са хубави а сега ис лутеин за по-добро зрение. Всеки ден по 1 хапче. Нали не му прече по обяд докато ям да вземам по един витамин нищо, че вземам антибиотик. То това си е витамин. И другото докато пия антибитоика до сряда,четвъртък какво да отбягвам. Газирано,алкохол... и вече в събота ще мога да ударя някоя бира и някое питие,че до сряда ще пия антибиотика. То така не се живей бе! :D Поздрави :)

Bulgaricus

Postby Bulgaricus » Sat Nov 01, 2008 6:29 pm

Здравей,

по време на приема на антибиотик трябва да се избягват 2 часа преди и 4 часа след приема млечни продукти от всякакво естество.

Алкохолът няма отношение с приема на антибиотици, но студеният алкохол е като студените напитки пречещ на оздравяването. И по време на терапията може да се употребява алкохол. Друг е въпросът дали не е добре поне тогава да се откаже човек доброволно от него.

Центрум са много хубави и нямат отношения с антибиотика, т.е. можеш да ги приемаш едновременно.

Поздрави,
Поздрави, Bulgaricus

G0lden

Postby G0lden » Sat Nov 01, 2008 7:26 pm

Много ти благодаря @Bulgaricus! И много се дразня като чувам бабите или майка ми, че съм пиел много газирани напитки това онова, и те били виновни. А аз чакам само да се оправя и петък да ударя една студена газирана бира. Какво да правя.... и аз съм човек. :? :)

Bulgaricus

Postby Bulgaricus » Sat Nov 01, 2008 8:21 pm

Студеното, а не бирата е противопоказно, т.е. студената бира не е много препоръчителна, но в бирата сама по себе си няма нищо лошо.
Поздрави, Bulgaricus

G0lden

Postby G0lden » Sun Nov 02, 2008 1:46 am

Тоест не газираната напитка, ами СТУДЕНАТА газирана напитка може да повлияе.. :)

Bulgaricus

Postby Bulgaricus » Sun Nov 02, 2008 5:02 am

Нито газираното, нито студеното причиняват ангина, но когато тя вече е налична, да, биха могли (не е задължително) да я влошат. Т.е. не е препоръчително да се употребяват при твоята история, но не е непременно забранено.
Поздрави, Bulgaricus

G0lden

Postby G0lden » Sun Nov 02, 2008 9:49 am

А аз не я и близвам мисля да е така до сряда до като вземам антибиотика. Предполага се,че петък след свършването на антибиотика, трябва той да си е свършил работата и да съм оздравял. Така,че петък събота да си пийвам и да няма какво да провокира. :roll: :D

G0lden

Postby G0lden » Sun Nov 02, 2008 8:09 pm

Пия аугментин и днес имам разтройство. Много неприятно въртене в стомаха и сега ми се гади и повръща и нямам апетит.До колкото чета в интернет това е от антибиотика. Друг път съм пил други и не съм алергичен, но този сега ми подейства така, а трябва да го пия до сряда. Ще трябва да се свържа с него. Ако спра да го пия ще стане ли нещо и ще се прояви ли пак ангината и ще стане ли имунна на антибиотика... :x :cry:

Bulgaricus

Postby Bulgaricus » Mon Nov 03, 2008 12:12 am

За разстройството ще трябва да ти предпише едни бактерии на таблетки, а антибиотикът трябва да се пие. Таблетките е трябвало да се вземат през цялото време. Не е задължително да станат имунни, но е вероятно. Не е алергия, а е резултат от унищожаване на нормалната за стомаха флора и фауна.
Поздрави, Bulgaricus

G0lden

Postby G0lden » Mon Nov 03, 2008 2:56 pm

Отидох, той бързаше каза,че съм по-добре същобих му за проблема и той ми като ме попита каза,че 3-4 дена са малко за антибиотика и аз му казах,че ще се опитам пак да го приема днес. И го питах пречи ли,че един ден съм пропуснал, той каза не. Затова тази вечер ще пия пак, но ако утре съм пак така, повръщане, разтройство го спирам окончателно и отивам при него да търся алтернатива. Накрая ще си купя още една коричка както ми каза едни хапченца за смучене и ще ги смуча 2,3 дена по 4 на ден и след тях туй ще ми е пък квото стане! И Bulgaricus, ако може кажи ми за тези таблетки какви са и как да ги приемам и скъпи ли са. И как да ги пия, защото трябва да остискам до сряда,четвъртък макс с този антибиотик, а ако не успея без тях и имам проблеми със стомаха и гаденето само те са ми спасението явно. Незнам как не се е сетил да ми ги изпише, ще се радвам ако помогнат, а ако не ще стискам зъби или просто няма да го пия, щом не ми се отразява добре. И какво ще рече БАТКЕРИИ на таблетки. Думата бактерия въобще не ми звучи добре. И това,че ми унищожава флорната и фауната в стомаха, хич не ми харесва. Но щом съм тъгнал да ги пия, ще трябва да довърша само ми помогни как,че ако и утре се почуствам така няма да го изтрая и ще го хвърля, а за друг път щом така ти разбутват другите работи ще търся друг метод за лекуване без антибиотици! Нека видим какво ще стане като го пия пак пък ще видим.

п.с. Искам да попитам случайно прочетох в упътването,че за да има ефект е почти задължително антибиотика ми да се пипе цял. А аз хапа си го деля на две, защото малко ме затрудняват по-големите. Проблем ли е? Защото така го разбирам... като четох инстуркциите... :shock: :?

Return to “Форум имам проблем...”