Конкретно по последните Ви въпроси
1. Няма доказателство за поява на рецидив.
2. Имате налице само една стойност на един маркер от едно изследване, което не е никакво доказателство за абсолютно нищо. То просто е "улика" при дългосрочното наблюдение на картината след лечението. Най-добре повторете маркера 7-10 дни след първото изследване, за да изключите моментно отклонение на стойността. А сигурно вече са го гледали и на "ехограф" ("сонограф" вероятно на чешки) и нищо не са видели.
3. При тези симптоми първата диагноза наистина е хепатит и са процедирали правилно при по-нататъчната диагностика.
4. По мое мнение и по това, което аз виждам всеки ден (въпреки че не ми е точно на мен работа го виждам всеки ден) 2 месеца за провеждане на това изследване е по медицината, която аз съм учил и уча неприемлив срок. За 2 месеца, ако има рецидив (което е само една от многото възможности), то той може да се влоши. Това е сериозна улика, която изисква наврменно изясняване. Най-малкото Вие "психясвате", докато чакате резултата, което също не е за подценяване. Трябва да намерите начин да не се чака 2 месеца за това изследване. Може и лекарите да са изследвали и други показатели, което да ги е навело на мисълта, че няма причина за безпокойство, но е трябвало да Ви го обяснят.
5. Рано са му казали, че няма причина за притеснение. Колкото и да му се иска лекарят не трябва да предава оптимистичните си надежди, необосновани с факти на пациента, защото след това има голямо разочарование. При рака важи, че ако до 3 години няма рецидив, шансът да не се появи изобщо е много голям, а след 5 години човек се счита за излекуван.
6. Виното само по себе си, както знаете не причинява рак.

7. За морковите не знам, но не ми звучи логично. Най-мощното антиоксидиращо средство е Витамин Е, след него Витамин С. "Антиоксидиращо" означава, че има свойството да свързва свободните радикали, който в организма са основната причина за някои видове рак. С други думи, колкото повече антиоксиданти, толкова по-малък шанс за рак. Това важи обаче само и единствено, когато не се прекалява и се провежда цял живот, щото една седмица да не се приемат и може да има вече необратими последици. В морковите има мнооого витамин С, повече има само в лютата чушка.
8. Ако има рецидив (което не знаете!) има много начини как да се процедира.
- Ако може да се изреже, то ще се изреже. Възможно е преди това да се направи една химиотерапия или дори и две с надеждата, той да се свие или дори напълно да изчезне и тогава да се оперира, когато вече е по-малък.
- Ако не може да се изреже, то остава само химиотерапия и тогава ще са най-вероятно много курсове - докато по-силният победи.
За шансове, като още няма диагноза не може и не бива да говорим.
Не забравяйте, че едва 10-15% от карциномите на панкреаса изобщо могат да се оперират.
За останалите прогнозата е лоша, но Вие не сте от останалите. Въздържам се съвсем нарочно да Ви кажа числа.
Панкреасните карциноми реагират слабо на химиотерапия и затова ако е възможно се предпочита операция.