Добър вечер.
Майка съм на момиченце на 2години и 7 месеца.Дъщеря ми се роди недоносена в 33г.с.Почти докато направи година и половина не е боледувала(един сопол дето се вика не съм и бърсала от носа).Та след това направи 3 ангини от които една гнойна,пи аугментин(не ги направи последователно а през няколко месеца).До това лято като направи отит и се наложи парацентеца.Лекарката която се грижи за нея в болницата каза че е много вероятно да се получи отново.След може би около месец така и стана.Тогава явно сме реагирали на време и успяхме да овладеем положението.Но може би след седмица започна да кашля много зверски,върнаха ми я от ясли.Ходихме при личната,прегледа я жената нищо и няма,дори и гърлого и не е зачервено.Исписа ми сироп и по живо по здраво.Така ама тя продължава да кашля,отиваме отново същото положение само че ни испрати с друг сироп.И така около 4 пъти.Отидох при лекарка при която се плаща и жената веднага назначи ренген на дробовете.Така излязоха някви петна.Пихме отново аугментин и уж закрепихме положението.Свърши антибиотика и се появиха сополи.Всеки ден с различен цвят-прозрачни,бели зелени и така пак прозрачни.Това продължи около 10 дни.Звъних на лекарката и тя ми дава хомеопатични медикаменти.Хубаво ама явно не повагат.Заведох я отново при лекарката уши,нос и гърло която и прави парацентезата и жената и све проба от носа за бактерия.Еми излезе пневмококи,от 12 антибиотика към 6 е резистентна.Така сега сме на клацид.Обаче се съмнявам дали от клацида няма пък да и се появят гъбички(на една приятелка точно от такъв антибиотик се случи така).Мисълта ми е може ли да ми дадете някъкъв съвет как да подсиля имунната система на детето си поне към вирусите,защото явно с бактериите няма да можем да се преборим(в яслите водят много и всякъкви болни и здрави деца).Сега като свърши клацида,ще и пръскав ИРС19 и после по схема Респивакс около 3 месеца.До колкото разбрах това са имуностимулатори към бактерии,тези медикаменти могат ли да се комбинират и нещо против вируси и дали е здравомислещо това което искам като съвет.Все пак детето ми е родено по рано и предполагам че имунната и система не е перфектна.А и още нещо.Четох някъде но вече не помня къде да продукт или медикмент който да се приема след антибиотик за въстановяване на чревната среда(така да се изразя).Благодаря за отделеното внимание и се извинявам ако сте разисквали тази темо,днес открих този форум и доколкото ми позволява времето прочетох темите назад но на това което мен ме интересува не попаднах.
Имунна система при малките децата
Moderators: Bulgaricus, fotografa
-
Bulgaricus
Здравейте,
антибиотик по антибиограмата трябва да приема детето. Трябва дълго и непрекъснато да спи. Това е най-добрата стимулация на имунната система. Имунната система разботи само по време на сън (серизоно). Млекцата на активия с пробиотик, ако се приемат по 3 пъти на ден и са подходящи за възрастта са общо-взето единственият хранителен имунистимулатор. Мукосолван сиропите са най-добрите витаминозни добавки.
Поздрави,
антибиотик по антибиограмата трябва да приема детето. Трябва дълго и непрекъснато да спи. Това е най-добрата стимулация на имунната система. Имунната система разботи само по време на сън (серизоно). Млекцата на активия с пробиотик, ако се приемат по 3 пъти на ден и са подходящи за възрастта са общо-взето единственият хранителен имунистимулатор. Мукосолван сиропите са най-добрите витаминозни добавки.
Поздрави,
Поздрави, Bulgaricus
Моля, четете, преди да пишете: viewtopic.php?f=3&t=3853!
Помогнете, за да остане форумът възможен с едно (малko) дарение чрез Paypal (paypal @ efe-online.eu) или чрез банков превод!
Моля, четете, преди да пишете: viewtopic.php?f=3&t=3853!
Помогнете, за да остане форумът възможен с едно (малko) дарение чрез Paypal (paypal @ efe-online.eu) или чрез банков превод!
Return to “Форум имам проблем...”