Ангина?

Имам проблем. Моля. помогнете!
Уважаеми пациенти, тези форуми не могат да заменят посещението при вашия личен лекар или при специалист. Тук по-скоро можете да получите информация към какъв лекар да се насочите при даден проблем.

Moderators: Bulgaricus, fotografa

Bulgaricus

Postby Bulgaricus » Mon Nov 03, 2008 5:03 pm

Здравей,

който не е внимавал в часовете по биология, няма и как да знае какво са антибиотиците и каква е разликата между вируси и бактерии. Тъжно, но факт.

Та, действието на антибиотиците се състои в това, че те блокират образуването на ключови за размножаването на бактериите ензими. Като няма ензими, няма и образуване на белтъци и бактериите умират. Ензимите са "биологични катализатори", т.е. вещества, които ускоряват или забавят дадена химична реакция.

Приемайки антибиотик обаче пациентът не блокира само "лошите" бактерии, а понякога и "добрите". Добрите бактерии ни помагат да преработваме вещества и усвояваме витамини. Когато "добрите" бъдат също увредени чрез антибиотика се получават газове, разстройства и други по-леки и по-тежки състояния.

Тези пробиотични таблетки са безрецептно лекарствено средство и съдържат същите бактерии, които го има и в Активиа на Danone или в Yakut и както там се казват другите млека за пиене (лактобацилус булгарикус и т.нат.). Ако приемаш три пъти на ден Активиа в продължение на поне 3 месеца нямаш нужда от таблетките. НО при прием на антибиотик не се приемат млечни продукти, ето защо ти писах да намериш тези таблетки.

Аз не познавам запазените марки на българския пазар (не работя и живея в Б-я) и затова не написах името на таблетките, под което те са познати в България. В коя да е аптека можеш да кажеш, че "търсиш пробиотични таблетки или капсули за възстановяване на стомашната флора и фауна". Аптекарите знаят за какво става дума и колкото и да се обясняват, питат и дискутират, ти гледай да си вземеш таблетките и да ги пиеш редовно. Не би трябвало да са по-скъпи от кисело мляко. А след края на лечението можеш да оставиш таблетките, ако са ти неприятни и да почнеш Активия-та.

Антибиотикът не трябва да го делиш. Може и затова да имаш разстройство. Той може да достигне мястото, където се всмуква в кръвта само, ако е в оригиналната си форма и неразделен.
Не търси алтернатива на антибиотиците. Преди хората са умирали от настинка, защото са нямали антибиотици. Разумна и ефективна алтернатива няма.

Поздрави,
Поздрави, Bulgaricus

Моля, четете, преди да пишете: viewtopic.php?f=3&t=3853!
Помогнете, за да остане форумът възможен с едно (малko) дарение чрез Paypal (paypal @ efe-online.eu) или чрез банков превод!

G0lden
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/vendor/twig/twig/lib/Twig/Extension/Core.php on line 1107: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable

Postby G0lden » Mon Nov 03, 2008 5:15 pm

Хм значи ли, че половината от лечението ми тоест 3-4 дена съм го пиел така е на вятъра. :?

Bulgaricus

Postby Bulgaricus » Mon Nov 03, 2008 5:26 pm

Значи, че част от дозата не е достигнала до бактериите, да.
Поздрави, Bulgaricus

Помогнете, за да остане форумът възможен с едно (малko) дарение чрез Paypal (paypal @ efe-online.eu) или чрез банков превод!

G0lden
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/vendor/twig/twig/lib/Twig/Extension/Core.php on line 1107: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable

Postby G0lden » Mon Nov 03, 2008 5:57 pm

Ще опитам цели. И до макс четвъртък или колко са останали още 5, 6 хапа. Повече няма да взема! Дадох адски пари за тях... добре поне че сега разбрах.. А на витаминтие центурм и тях ли трябва цели до сега толкова хапа съм пил така никога не се е налагало цели. Малко имам страх от големите. :)

G0lden

Postby G0lden » Mon Nov 03, 2008 6:04 pm

Направо ми писна! Снощи вечерта и тази сутрин го спрях. Доктор ми каза,че не го бъркало 1 ден като е нямало прием така ли е? Защото ми писна! Чак сега разбирам,че трябвало задължително целия, сега ми стана лошо от него, което беше неочаквано и го спрях за 1 ден и в крайна сметка кво стана? Дай да почна на ново 10 ден а да го пия и да дам още 20 30 лева за тъпия антибиотикик. Направо съм бесен!

Bulgaricus

Postby Bulgaricus » Mon Nov 03, 2008 6:25 pm

Така е, да. Наново 10 дни същия не може да се пие. Трябва да се смени вече.

Това, че един ден (24 часа) не си го пил означава, че лечението е било прекъснато, което пречи, но по-зле би било изобщо да не го пиеш. Лекарят ти е казал така, защото така е най-правилно, но пречи на лечението, че си го прекъснал (това като отговор на въпроса ти).

Изпий си целия курс на лечение и се надявай, че ще се излекуваш. Ако още си болен трябва да отидеш при лекаря за друга рецепта.

За съжаление си прекъснал по собствено желание и това не е била лекарска препоръка.
Поздрави, Bulgaricus

G0lden

Postby G0lden » Mon Nov 03, 2008 6:45 pm

Еми нормално е ако немога да седя на краката си и не излизам от тоалетната да спра тази агония и този боклук, който уж ми помага! И мисля,че за една проста ангина големите проблеми и големите хапове, представям си ако е нещо друго! Благодаря за съветите, но хич няма да се занимавам повече. Ще ти пиша ако има нещо и как се е развила работата. Вярно признавам ти,че знаеш доста работи, но на теории и писаници е така, но не винаги става така. Много,често и баща ми се случва да има таква кашлица в дома има един атнбиитоик пие го два три дена и като спре не го взима и до сега нищо не му е станало. Нищо няма да сменям останах без пари за тези вредни хапове. Дори да се одрискам в тоалетната ще се помъча да ги глътам цели колкото са останали, а ако нещо не успея ще ги спра пък да видим какво ще стане и дали пак ще имам проблем със гърлото. И други хора знам, които са били така, нищо не им е стаанало. Бактисах от тия хапове, и тия чалъми за цели и че немогат да се прекъсват и един куп работи... Допивам го дори и да имам здравословни проблеми а като го спра ще се възтаноява сам, ако не ще хапвам малко активиа и нещо по леко и полезно за стомаха и ще си пия витамините и се надявам,че всичко ще е наред.

Bulgaricus

Postby Bulgaricus » Mon Nov 03, 2008 7:03 pm

Медицината, за разлика от химията, математиката и физиката не е точна наука. Обектите са живи организми с чувства и проблеми, а не формули, уравнения и разтвори.

Не винаги препоръчителното дава желаният резултат. Пациентите са винаги разочаровани и очакват точен отговор и точно решение, а лекарят може само да препоръча най-доброто възможно, а не точното и вярното. Така е за съжаление.

Няма "теории" и "писаници", както пишеш. Това, което пиша не е преположение, а факт. Медицински факт. Рисковете си остават. 1 от 10 ще развие имунитет, т.е. 90% е шансът нищо да ти няма, но 10% шанс да има последици също е сериозен.

Това, което баща ти прави е точно това, което не трябва да се прави. Когато някой ден се наложи да се оперира от нещо или влезе в болница това му поведение сега ще го довърши или като пневмония или като някакъв сепсис. Все пак всеки път като спре рано антибиотикът има само 10% шанс да развие имунитет, може досега да му се е разминавало.

Има и евтини антибиотици, които могат да се приложат. Те са и на по-малки хапчета.

Много ми е интересно как се дават 150 лева за смяна на радиатора на колата, а 20-30 лева за антибиотик, който може и животоспасяващ да е са много...
Поздрави, Bulgaricus

G0lden

Postby G0lden » Mon Nov 03, 2008 7:36 pm

Еми точно,че тази вероятност за усложнение е 10%. Не бива да бъде подценявано, затова и ще довърша антибиотикаи се надявам на добър резултат. А страничния ефект, който дава някак си ще го претърпя и след като го спра се надявам да се пооправи стомаха ми и да хапна нещо както сам каза активиа малко да ми пооправи фаунта в стомаха.

Bulgaricus

Postby Bulgaricus » Mon Nov 03, 2008 7:46 pm

Правилно.

А сега можеш да вземаш и имодиум срещу разстройството или каквото ти препоръчат от аптеката по-евтино, за да се не мъчиш.
Поздрави, Bulgaricus

G0lden

Postby G0lden » Mon Nov 03, 2008 7:53 pm

Благодаря! Ще мина и ще го взема утре дори и да не ме хване още утре след таз нощният антибиотик.

G0lden

Postby G0lden » Mon Nov 03, 2008 9:49 pm

Междудругото попаднах на една листовка със светофар отпред! Три вида на немския хомеопатичен съюз имат три лекарства има ги и накартинка и опаковки пише Лекарствени средстава от естествен произход. В червено,жълто и зелено. Първото е Болки в гърлото, другото Хрема и синузит ит ретото е за грип и настинка. а първото се нарича Тонзилотрен и лекува фарингит, НЕгнойна ангина, съпътстващо лечение при гнойна ангина и профилактика на често повтарящи се ангини. Звучи много добре незнам майка ми от къде го извади и като обощение за трите пише следното:

Ускоряват и подпомагат оздравителния процес, активирайки естествените защитни сили на организма.

Ограничаават употребата на антибиотици, кориткостероиди и противоалергични средства, т.е. организма не се натоварва с лекарсктва, притежаващи СТРАНИЧИ ефекти и нежелание реакции.

И общво взето е това. Звучи прекрасно стига да е истина и така да въздейства. Специално червеният за гърлото. Имаш ли наблюдения и мнение Bulgaricus. :D

G0lden

Postby G0lden » Mon Nov 03, 2008 9:51 pm

Та и понеже нямам едит бутон ще добавя. Дали това е изпробвано и ако дйества, защо лекаря ми не го е дал. А може би незнае? Има куп лекарства. Но ако има средство от естествен произход, защо да се тровя и съобразявам с антибиотика :?

Bulgaricus

Postby Bulgaricus » Tue Nov 04, 2008 12:09 am

Здравей,

да, разбирам, че не искаш да пиеш антибиотик. Никой не иска. И аз не исках, ама пих до преди 4 дни по-силен от твоя и сега си пия Активиа-та... :D

Тонзилотрен е веществото Doxylaminе и е средство срещу астма и алергии от групата на етаноламините. То не е алтернатива на антибиотика. Не мисля, че ще помогне на първо време. Няма действие срещу бактериите, а срещу отоците, които ти пречат да дишаш в следствие на бактериите. Действа като блокира рецепторите на тялото, които му казват кога да се подува (подуването е понякога медицински необходимо).

Освен това действа бавно.

Антибиотиците също идват от природата. Те се извличат от плесени и водорасли, които са култивирани да пускат големи количества. Войниците, които през първата световна война ядели мухлясъл хляб не умрели от холера, като някои от офицерите им.

Пак казвам, че за акутносто остро заболяване няма алтернатива на антибиотиците, защото няма друго средство, което да спре размножаването им.

Чрез хомеопатичните средства може да се засили имунната система и да се намали риска от повторна инфекция, но не и да се излекуват в тази ситуация.

Поздрави,
Поздрави, Bulgaricus

G0lden

Postby G0lden » Tue Nov 04, 2008 12:13 am

Ясно пак стигаме до него.. Ами пииннах го и този път успях и го взех цял... и имам до сряда включително тогава и го спирам и дано да съм добре.

Return to “Форум имам проблем...”