Главоболие, запушен нос, кашлица и храчки

Имам проблем. Моля. помогнете!
Уважаеми пациенти, тези форуми не могат да заменят посещението при вашия личен лекар или при специалист. Тук по-скоро можете да получите информация към какъв лекар да се насочите при даден проблем.

Moderators: Bulgaricus, fotografa

[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/vendor/twig/twig/lib/Twig/Extension/Core.php on line 1107: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable
Тодор
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/vendor/twig/twig/lib/Twig/Extension/Core.php on line 1107: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable

Главоболие, запушен нос, кашлица и храчки

Postby Тодор » Thu Oct 23, 2008 3:53 pm

бях болен от грип . имах температура , болеше ме мн гърлото , и хрема . излекувах се но , носът ми продължава да е запушен , постоянно го духам , имам кашлица и отделям храчки . главата ме боли точно където са ми веждите в слепоочията и челото . възможно ли е да е от хремата и какво предлагате да правя

Bulgaricus

Postby Bulgaricus » Thu Oct 23, 2008 4:18 pm

Здравейте,

с най-голяма сигурност имате инфекция на пространствата в предната лицева част (фронталните кухини) на главата. Може да сте имали инфекцията и преди, може и сега да се е появила. В населението заболяването е известно като синузит, както между друго е и латинското му име sinusitis.

Процедурата за лечение е първо правилна диагностика. За тази цел трябва да си направите посявка и антибиограма, защото предписването на антибиотик на изуст не ще да е най-правилно в момента. Няма да е правилно, защото причинителите на синузита са много упорити и устойчиви и трябва целево да се преборват, което може да стане само след антибиограмата.

След като културата (посявката) даде точното латинско име на причинителят, лекарите имат каталози, за да видят кой е най-правилният антибиотик и в каква дозировка срещу него. Често използваните в антибиограмите антибиотици не са миродавни и затова е необходима културата да бъде именувана, да кажем "стафилококус ауреус" или нещо такова.

След като имате резултати можете да ми пишете отново и да обсъдим лечението.

Поздрави,
Булгарикус
Поздрави, Bulgaricus

Моля, четете, преди да пишете: viewtopic.php?f=3&t=3853!
Помогнете, за да остане форумът възможен с едно (малko) дарение чрез Paypal (paypal @ efe-online.eu) или чрез банков превод!

Return to “Форум имам проблем...”