Професионално или не, но мнението на всички вас е важно за мен.
Не съм в първа младост и по тази причина имам доказана остеопороза, но не в най-тежката форма, сърдечни проблеми, пак не в най-тежка форма, вариращо кръвно налягане, хроничен цистит, и липса на естрогенна защита по понятни причини. Поради всичките си болежки за мен беше невъзможно да посещавам фитнес центрове и да натоварвам тялото си, а имах нужда защото с времето се бях превърнала в прасе. Реших и си купих фитнес уред - скрита реклама не е разрешена или просто казано Вибромасажор с 6 броя колани/на ролки, щипки и какво ли още не/. Дадох много пари за уреда, но не в това е проблема, а в това какви рискове крие за здравето ми. Разсъждавайки логично се успокоявах сама. С вибрациите на проблемните места по тялото ми се засилва кръвообращението, което храни всички клетки в организма, мускулната маса се увеличава, а мастните клетки се топят. Резултатите не закъсняха свалих 9 кг. и 14 см. от ханша и талията само за 2 месеца. След масаж се чувствам , като новородена, но тъй като знам, че много хубаво не е на хубаво, моля за Вашето мнение по този въпрос.
Работя в голяма столична болница, но не съм медик. Консултирах се с почти всички специалисти и всички казват, че няма опасност, ако не прекалявам.
Да, но аз вече се увличам. В началото тренировките ми бяха по 15 мин. на средна степен/от възможни 12/ а сега вече съм на уреда по 1 час и то на най-голяма степен на вибрации. Греша ли някъде?
Ще се радвам, ако някой изкаже мнение по въпроса макар и не традиционно.
БЕЗКРАЙНО СЪМ ЩАСТЛИВА НО...............
Moderators: Bulgaricus, fotografa
-
- Joined: Thu Mar 23, 2006 8:36 pm [phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/vendor/twig/twig/lib/Twig/Extension/Core.php on line 1107: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable
Аз лично вярвам, че тялото е най-добрият уред само за себе си.Важно е човек да не прекалява с храната, да избира пълноценни храни и редовно да поема необходимата му доза движение. Вида физическо усилие зависи от индивидуалните предпочитания на всеки човек. Не е уместно някой запален алпинист да плува в басейн, ако това не му допада например.
Return to “Форум имам проблем...”