Postby Иванска » Mon Apr 21, 2014 12:55 pm
Благодаря за отговорите...Проблема с изтръпването все още го имам. Болния зъб е долен ляв седмица...Имах пломба, падна и дълго време стоеше така-дупка, без пломба, моя огромна грешка. Кога започна да ме боли не знаех коя съм, влачех се по земята от болки и молех да ми дадат нещо за да ме приспят. Бях при един зъболекар-"аа не, определено е за вадене, зъба е мъртъв и има гной, пий антибиотик 3 дена и ела да го извадим" ... Започнах антибиотика с надеждата болката да отшуми (така ми казаха в аптеката, че с първото хапче ще престане да ме боли), но уви, продължаваше да ме боли и то ужасно силно. Същата вечер помолих съпруга ми да ме заведе в бърза помощ да ми дадат успокоително, приспивателно, каквото и да е.... Даже аулина не ми помагаше вече. Имаше дежурен зъболекар, каза че не вижда гной и че зъба може и да се спаси. Сложи ми някакво лекарство в зъба, което в последствие разбрах че е за умъртвяване. На следващия ден сутринта се събудих със изтръпнала половина брадичка и половина устна. След обяд почувствах че и единицата, двойката и тройката за изтръпнали също,отидох при друг зъболекар, направи ми снимка на зъба и ми каза, че ще го лекуваме, ще пробваме, ако не помогне нищо, ще го извадим...Започнахме лечението,и междувременно ми каза, че изтръпването не е от зъбите, но понеже бяхме в друг град, когато се прибрахме у дома веднага отидох при четвърти зъболекар, който в последствие го направих личен..Каза че колегите негови, които са работели по моя зъб до сега не са направили нищо особенно, по снимката видя че нямам гной и че зъба е идеален, имало само някаква инфекция, която можем да излекуваме. 3 пъти до сега бях при него, болката отшумя още при първото посещение при него, слага лекарства в зъба и го запушва...в сряда пак имам час...каза че евентуално изтръпването е от зъбния камък, не е много, но може би е допрял някой нерв. Личната ми докторка каза, че изтръпването е от зъба ... Но след като чух толкова много различни мнения за кратко време, вече не знам на кого да вярвам. За това потърсих помощ и в интернет... Както и да е, ще видя какво ще ми помогне и от какво ще се оправя, ще бъда търпелива, и когато мине изтръпналото ще пиша пак във форума...евентуално би можела да помогна на някого със същия проблем, който също така търси отговори по същия проблем.
Поздрави.