От много години, може би откакто се помня, веднъж-2 пъти в година ме поразява този бодеж в гърдите. Понякога дори минават 2-3 години без подобна болка. Интересно ми е от какво може да е? Знам, че като много малък съм изкарал бронхопневмония (дори не помня). Косултирал съм се с лекар преди 10-тина години за тая болка и той ми каза, че е възможно да останат някви следи след прекарана бронхопневмония, но да не съм се притеснявал, нямало нищо страшно. Днес се сетих да питам, понеже точно днес ме заболя отново. Силна, остра болка, като бодеж, точно под лявата ми гърда, която не ми позволяваше да си поема дълбоко въздух. Дишах си, но ограничено, тъй като като поема повече въздух и отново започваше да боде. Колкото по-силно поема въздух толкова по-силна става болката. Не ме пусна поне 10 мин. и се оправи от самосебе си. Да поясня, че нямам никакви храчки, темепратури, не съм болен и никога тая болка не е била съпровождана с каквито и да било други симптоми. Преди 15-тина дни минах и годишен профилактичен преглед, от който излезнах напълно здрав - ПКК, урина, УНГ, очен, невролог, кожен, травматолог... Само ЕКГ не ми направиха, понеже съм бил под 40 години.
Просто тая болка си я нося от дете и ми е интересно дали онзи лекар, който питах преди толкова години е прав?
Благодаря!