Postby Иван Иванов » Thu Oct 18, 2012 2:55 pm
Здравейте,
Нацепване кожата на пениса в областта на главичката и болки при опит за дръпнете кожата назад може да означава "фимоза".Непременно посетете личен лекар или уролог, защото последнията от нелекуване могат да бъдат изключително тежки.
Аз имах същия проблем. Отидох при уролог в МБАЛ "Св. Анна" в гр. София /бившата Окръжна болница/, която се намира на бул. "Цариградско шосе". Носочиха ме към д-р Тотев- млад и много учтив лекар, който ми обасни, че проблемът се решава само с операция. Не се плашете обаче, като казвам "операция", защото процедурата по "обрязване"трае 10-20 минути и е напълно безболезнена. Поставят местна упойка, резват част от кожата на пениса, слагат няколко шева и можеш направо да си заминаваш. Ето как става: Отиваш на преглед при личния лекар, ако потвърди, че става въпрос за фимоза ти дава направление /за здравнонеосигурените операцията струва около 200 лв ако не се лъжа/. С направлението отиваш при уролог. Същия ден обикновено се насрочва операцията, резват кожата и приключваш с проблемите. Принципно след всяка операция се остава в болница 3 денонощия, но аз лично не виждам смисъл от престой в болницата /не налагам мнение/. Пенисът ще е подут около седмица, след това до три седмици ще се възстанови напълно и ще си забравил за проблема. Незабавно след операцията можеш да станеш и да вървиш с малък дискомфорт, но нищо повече. След т.н. "обрязваше" чувствителността на главата на пениса се притъпява доколкото не ти пречи когато се движиш. В сексуално отношение няма промяна, освен, че свършваш по- бавно и пенисът леко се удължава от липсата на препуциома /кожата на пениса/. Поздрави