Нямам диагноза вече 7 месеца...

Имам проблем. Моля. помогнете!
Уважаеми пациенти, тези форуми не могат да заменят посещението при вашия личен лекар или при специалист. Тук по-скоро можете да получите информация към какъв лекар да се насочите при даден проблем.

Moderators: Bulgaricus, fotografa

[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/vendor/twig/twig/lib/Twig/Extension/Core.php on line 1107: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable
flower88
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/vendor/twig/twig/lib/Twig/Extension/Core.php on line 1107: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable

Нямам диагноза вече 7 месеца...

Postby flower88 » Wed Jul 18, 2012 4:31 pm

Здравейте, отчаяна съм вече от всичко, защото вече седми месец аз не се чувствам добре,обиколих около 60 лекаря от различни специалности,дадох хиляди левове за изследвания и частни прегледи, а проблемите продължават и май няма изход от тази ситуация...
Всичко започна месец октомври 2011г., когато имах болки и аз незнам дали в тазобедрените стави или в мускулите около тях, защото при движение нищо не ме болеше, но легнех ли нощно време, не можех да спя от болки...Търпях се в това състояние два месеца и декември месец отидох на преглед при личния лекар, който реши, без никакви изследвания,че става въпрос за реактивен артрит и ми изписа Мовалис и Клиндамицин.Започнах да ги пия и след два дена вдигнах температура 38,3,като през деня беше към 37,5 и се чувствах сравнително добре, а вечер се вдигаше до 38.3 започваше силно да ме тресе и се изпотявах силно, след което температурата спадаше.През това време аз приемах антибиотика Клиндамицин, но явно не ми действаше.След два дена, след като продължавах да вдигам температура отидох в спешното, но понеже беше един от коледните празници ми направиха само кръвно изследване, при което се видя, че имам завишени левкоцити-17,8, всичко друго в норма.Извикаха лекар, който прегледа на ехограф вътрешните ми органи и каза, че всичко е нормално.Казаха ми да спра да приемам Клиндамицин и да започна прием на Аксеф. Но температурата не спадаше, затова на другия ден заминах за Плевен..там ме гледа хирург и каза, че не става въпрос за хируругическо заболяване.Вече и през деня се чуствах много отпаднала, имах учестен пулс- 100 удара в минута.След като се прибрах от Плевен вечерта се почуствах наистина по-добре.На другия ден си направих ПКК- всичко в норма и левкоцитите също.На 31.12.2011г преустанових приема на Аксеф и на 1.01.2012г. отново вдигнах същата температура, която в следващите дни спадаше малко по-малко, без да съм пила антибиотици.НО аз започнах да имам всевъзможни други симптоми-започна силно замайване в главата,започнаха да ми пукат и бучат ушите при преглъщане (продължават и до днес) беше ми все сънливо, усещах и нещо като ток, което минаваше през левия ми крак.Личния лекар ми назначи изследвания на урина и чернодробни ензими- отново всичко в норма.,След всички премеждия започнах много да чета в интернет пуснах си изследвания-за хламидии(отрицателно), AST(124, при норма до 200), за малария,ц-реактивен протеин(0,83 при норма 0,8),СУЕ-(17мм.при норма до 12мм.) диференциално броене(всичко в норма),общ белтък(в норма), пикочна киселина(в норма)
Така на 13.01 наред със замайването получих остра уртикария с температура, придружена със задух, причерняване пред очите, обилно изпотяване на тялото, бях бледа като мъртвец, но добре, че веднага отидох на прозореца и ме лъхна студен въздух и се пооправих.Посъветваха ме да отида на ревматолог.Посетих такъв в град Пловдив.При прегледа имах учестен пулс и температура 37,6.Направиха ми следните изследвания- кретинин,алкална фосфатаза,АСАТ,АЛАТ,ПКК,СУЕ, серумно желязо.От всички тях само желязото ми беше по норма-5,5 при долна граница 9.Междувременно замайването изчезна, но се появи изтръпване в главата и крайниците, чуството за преминаващ ток по крайниците за засили.Ревматолога ми пусна и АНАскриниг, както и С3 и С4 комплемент.АНА скринингът беше положителен-1,334 при горна граница 1, С3 и С4 комплементи бяха в норма.С тези изследвания ревматолога отхвърли съмнението си за системен лупус ериматозус, но диагнозата му беше дисеминиран лекарствен лупус.Оплаках му се за неврологичните си симптоми, препрати ме не невролог, който стигна до извода, че нямам симптоми на невролупус и ми изписа атаракс и ентан.И така ревматолога ми каза-"Здрава си, спри да се изследваш"!
Това бече началото на всичко. След ревматолога посетих още 7 невролога, двама гастроентеролога, пулмолог(снимка на бял дроб б.о.), имунолог, интернист,ендокринолог(тук имах проблем установи ми се субклиничен хипотиреоидизъм, приемам Еутирокс), хематолог,гинеколог,алерголог(откри ми алергичен ринит), трима лекари уши нос гърло,дори и психиатър( по негово мнение съм изкарака вирусен енцефалит на крак и тези невро-вегетативни прояви са резултат от неего и щели да отшумят.СИМПТОМИТЕ, които са налице са:левият ми крак, щом започна да се вървя леко ми изтръпва, главата ми пак изтръпва на моменти, нощем ръцете ми изтръпват, имам силна депресия,поддържам субфебрилна температура 37,2, ушите ми бучат, често ми е отпаднало,, имам на моменти болка в плешките и рамената, всички мускули ми потрепват.Правих си скенер и ЯМР на глава,ЯМР на гръбначен стълб-всичко е нормално.ЕМГ направих, което показа миогенна увреда на проксимални гръдни мускули, но никой невролог не и обръща внимание, както и предно коренчеви увреди на шийни и поясни прешлени.Това е моята история малко дълга стана,съжалявам, за което.Всеки, който има мнение по въпроса, каквото и да е то нека го сподели, ще ми е от полза.Благодаря!На 23 години съм, жена, 60 кг, 169 см.

Bulgaricus

Re: Нямам диагноза вече 7 месеца...

Postby Bulgaricus » Sat Oct 06, 2012 10:52 pm

Здравейте!

А посявка от гърлен секрет на Вас правена ли Ви е?

Поздрави,
Поздрави, Bulgaricus

Моля, четете, преди да пишете: viewtopic.php?f=3&t=3853!
Помогнете, за да остане форумът възможен с едно (малko) дарение чрез Paypal (paypal @ efe-online.eu) или чрез банков превод!

flower88

Postby flower88 » Tue Oct 16, 2012 6:32 pm

Здравейте,не съм си правила посявка на гърлен секрет, единствено съм изследвала антистрептолизинов титър, който 124 при горна граница 200.Но щом ме съветвате да направя това изследване, още утре ще го направя!
Поздрави!

Bulgaricus

Postby Bulgaricus » Tue Oct 16, 2012 6:36 pm

Да, добре е. Да го вземат обаче сериозно, т.е. с натриване, а не само с докосване от гърлото и от носа.

Този титър е само за страптококи, може да има друг причинител.
Поздрави, Bulgaricus

Моля, четете, преди да пишете: viewtopic.php?f=3&t=3853!
Помогнете, за да остане форумът възможен с едно (малko) дарение чрез Paypal (paypal @ efe-online.eu) или чрез банков превод!

Return to “Форум имам проблем...”