Много голям проблем с гласът на майка ми
Moderators: Bulgaricus, fotografa
-
- Location: Варна [phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/vendor/twig/twig/lib/Twig/Extension/Core.php on line 1107: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable
Много голям проблем с гласът на майка ми
Здравейте! Пиша Ви от името на майка ми, която вече 8-ми месец си загуби гласа (не съвсем напълно, но с тежки спазми на гласните струни). Аз се казвам Васил - 23 г. - гр. Варна. Тя е на 45 г., тежи 63 кг, висока е 1.68 см. Посети различни специалисти УНГ (уши, нос, гърло) - може би 5-6 лекаря в сферата - оториноларинголози (отоларинголози) - вече и аз почнах да ги бъркам. Обръщам се към Вас, всички Вие, като специалисти, защото липсата на диагноза е най-лошото нещо, което може да се случи на един човек, особено при заболяване, което те напада най-вече физически. Всички специалисти, които я изследваха твърдяха, че не могат да установят нарушения на органично ниво - няма туморни образувания, няма изменения на гласните връзки (макар че, типично за България, един УНГ лекар казваше: "Имаш лек певчевски възел!Ще ти изпиша антибиотик!"; друг: "Имаш полипи на гласните струни. С инхалация и антибиотик ще се оправиш!". Друг заключи: "Нищо ти няма!"). Вярвайте, аман! Прибягнахме и до нетрадиционна медицина - иглотерапия. Уви, нищо! (а и скъпи сеанси, при д-р Фън Шуй, Варна). Опита и билколечение, опита и с различни други видове лекарства, инхалации, жабуркания, храни и какво ли още не. Прибягнахме до източници за подобен вид заболявания и в чуждестранната литература. Отговаря приблизително, по признаци, на спазмична дисфония. Прочетох много литература и начини на лечение на спазмична дисфония - с ботокс, с упражнения. Различни мнения и препоръки, но за жалост неприложими в България (и според техните резултати, без голям ефект). Продължавам: посетихме един добър лекар (общопрактикуващ), който предприе по-така, нестандартни начини за преглед (и навярно правилни). Прати майка на скенер, след това на компютърна томография (за да се види засегнат нерв, предизвикващи загуба/парализа на глас), направи й видеозон на щитовидна жлеза, остана да си направят само лабораторните изследвания - всички заключават: нищо ти няма физически! Вярно е, доста УНГ лекари заключиха, че може би загубата на глас се дължи на стрес, като препоръчват да се намери антистреса, чрез нов стрес - било то положителен или отрицателен. Последното, което прочетохме и навярно към което ще се обърнем е хипнотерапията и то регресивна (назад в миналото). Целта е да се върне момента, в който тя е имала глас и да се установи това, което предизвиква загуба на гласа. Дали ще помогне - надявам се на 100 %. Честен ли да бъда? Много й тежи вече ... изпада в депресия, ужасно се чувства. Ще очаквам на драго сърце всички Ваши отговори, предложения (изпитани и неизпитани), всичко. МОЛЯ, ПОМОГНЕТЕ! Обещал съм й! (А като си представя, че не целях да бъде толкова за съжаление).
-
Здравейте,
след толкова лечения явно няма да е инфекциозен причинител и ако може да се мисли в тази насока ще изключим такава причина, защото е лекувана вече толкова дълго време.
За мен поне остават две възможни причини – неврологична и психична. И двете не са хубави, не защото са тежки, а защото не е ясно какво ги причинява и как точно да се лекуват.
За едната се ходи на психотерапия при специалист, който да разбира от работата си, а за другата трябва да се види, както правилно е направил общопрактикуващият лекар дали няма някой микроинсулт или нервно увреждане, което да е причина. За тази цел единствено ЯМР с контраст може още да се направи и отново е добре това да се случи от някой, който знае не само как да обслужи уреда, а и как да разчете снимките.
Трябва някой невролог да установи дали има парализа на адамовата ябълка или е чисто психичен проблем. “Претупването” е типично за незнаенето или за нежеланието да се помогне.
Хич никакви звуци ли не може да произведе и други проблеми има ли?
Поздрави,
след толкова лечения явно няма да е инфекциозен причинител и ако може да се мисли в тази насока ще изключим такава причина, защото е лекувана вече толкова дълго време.
За мен поне остават две възможни причини – неврологична и психична. И двете не са хубави, не защото са тежки, а защото не е ясно какво ги причинява и как точно да се лекуват.
За едната се ходи на психотерапия при специалист, който да разбира от работата си, а за другата трябва да се види, както правилно е направил общопрактикуващият лекар дали няма някой микроинсулт или нервно увреждане, което да е причина. За тази цел единствено ЯМР с контраст може още да се направи и отново е добре това да се случи от някой, който знае не само как да обслужи уреда, а и как да разчете снимките.
Трябва някой невролог да установи дали има парализа на адамовата ябълка или е чисто психичен проблем. “Претупването” е типично за незнаенето или за нежеланието да се помогне.
Хич никакви звуци ли не може да произведе и други проблеми има ли?
Поздрави,
Поздрави, Bulgaricus
Моля, четете, преди да пишете: viewtopic.php?f=3&t=3853!
Помогнете, за да остане форумът възможен с едно (малko) дарение чрез Paypal (paypal @ efe-online.eu) или чрез банков превод!
Помогнете, за да остане форумът възможен с едно (малko) дарение чрез Paypal (paypal @ efe-online.eu) или чрез банков превод!
-
- Location: Варна [phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/vendor/twig/twig/lib/Twig/Extension/Core.php on line 1107: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable
Здравейте! За много години - живи, здрави! Успех през новата 2010 г.
Благодаря Ви за бързия отговор (на фона на многото запитвания ежедневно). Наистина Ви благодаря за отговора! Мисля, че наистина ще се окаже нещо от двете възможни причини - и въпреки това се надявам поне да не е нещо толкова сериозно! Дано! Звуци изкарва ... по време на еуфория, нервна възбуда (в положителна насока), при викане ... звук излиза, даже бих казал, като нормален глас. Тя "говори", но примерно се чуват само последните звуци от думата, а началото е със спазъм на гласните струни ... все едно шептене със завършване на звук в края. Неприятно и за слушащия на моменти, защото трябва малко да се догатва ... за съжаление. А относно работата на специалистите, към които евентуално трябва да се обърнем ... не знаем в действителност, дали бихме попаднали на такива, които да могат да разчетата снимката или специалисти психолози, които пък да могат, както един друг лекар се изказа: "Да изпразни чашата и да почне да я налива наново". Няма парализа на адамова ябълка, нищо в "суб и супра диафрагмалното пространство" - това показаха и видеозона и компютърния томограф (но без контраст). Смея да твърдя - добър специалист, познат. Благодаря Ви!
Благодаря Ви за бързия отговор (на фона на многото запитвания ежедневно). Наистина Ви благодаря за отговора! Мисля, че наистина ще се окаже нещо от двете възможни причини - и въпреки това се надявам поне да не е нещо толкова сериозно! Дано! Звуци изкарва ... по време на еуфория, нервна възбуда (в положителна насока), при викане ... звук излиза, даже бих казал, като нормален глас. Тя "говори", но примерно се чуват само последните звуци от думата, а началото е със спазъм на гласните струни ... все едно шептене със завършване на звук в края. Неприятно и за слушащия на моменти, защото трябва малко да се догатва ... за съжаление. А относно работата на специалистите, към които евентуално трябва да се обърнем ... не знаем в действителност, дали бихме попаднали на такива, които да могат да разчетата снимката или специалисти психолози, които пък да могат, както един друг лекар се изказа: "Да изпразни чашата и да почне да я налива наново". Няма парализа на адамова ябълка, нищо в "суб и супра диафрагмалното пространство" - това показаха и видеозона и компютърния томограф (но без контраст). Смея да твърдя - добър специалист, познат. Благодаря Ви!
-
Поздрави, Bulgaricus
-
- Joined: Sat Jul 07, 2012 11:42 am [phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/vendor/twig/twig/lib/Twig/Extension/Core.php on line 1107: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable
Re: Много голям проблем с гласът на майка ми
И при мен често се губи гласът, и то много сериозно, особено след като дълги часове и дни съм бил пред компютъра - обездвижен, без да говоря. В такива случаи съм констатирал, че бързо ми помагат антимикотични средства като "Микомакс" и "Фунголон", подпомогнати евентуално с пробиотик - "Линекс форте".
-
Re: Много голям проблем с гласът на майка ми
Ако е така, то е добре да си направите посявка, защото е възможно да имате хронична микоза, която от време на време да се влошава.
Поздрави, Bulgaricus
Return to “Форум имам проблем...”