Обилни и продължителни месечни, аз съм на 47

Имам проблем. Моля. помогнете!
Уважаеми пациенти, тези форуми не могат да заменят посещението при вашия личен лекар или при специалист. Тук по-скоро можете да получите информация към какъв лекар да се насочите при даден проблем.

Moderators: Bulgaricus, fotografa

[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/vendor/twig/twig/lib/Twig/Extension/Core.php on line 1107: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable
Rene
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/vendor/twig/twig/lib/Twig/Extension/Core.php on line 1107: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable

Обилни и продължителни месечни, аз съм на 47

Postby Rene » Mon Jul 02, 2012 2:13 am

Аз съм на 47 години и до сега месечните ми винаги бяха в нормални срокове и граници. Този месец започнаха на 8 юни и на другия ден спряха. На 16 юни пак почнаха и на другия ден пак спряха. И на 23 юни започнаха и продължават досега - вече деветия ден и не спират. При това кървенето е извънредно обилно, невиждано от мен досега...

Разбирам че това е свързано с възрастта ми и навлизане в менопаузата. Въпросът ми е дали има някакви критични граници на продължителността - вече толкова много кърви и дълго, че ме притеснява как това може да се отрази на здравето ми... Трябва ли да се взимат някакви мерки в подобна ситуация или да разчитам на това, че ще спре само...

Аз не взимам никакви лекарства, 83 кг, ръст 162 см. Имам две успешни и безпроблемни раждания. Нямам никакви изявени болести, освен разширени вени по цялата дължина на краката, които са ми излезли още при второто раждане още преди 22 години.

Обикновено в деня на започване на цикъла краката страшно болят, но този път нямаше никаква болка...

Мерси

Bulgaricus

Re: Обилни и продължителни месечни, аз съм на 47

Postby Bulgaricus » Mon Jul 02, 2012 12:50 pm

Здравейте!

Ако считате, че кръвоотделянето е прекалено голямо, то е добре да отидете на гинеколог. Понякога в тази ситуация се налага една процедура по отстраняване на най-горният слой, който предизвиква това кървене, но дали е така може да се прецени само при преглед.

Поздрави,
Поздрави, Bulgaricus

Моля, четете, преди да пишете: viewtopic.php?f=3&t=3853!
Помогнете, за да остане форумът възможен с едно (малko) дарение чрез Paypal (paypal @ efe-online.eu) или чрез банков превод!

Rene

Postby Rene » Mon Jul 02, 2012 6:51 pm

Merci, Bulgaricus!

Bulgaricus

Postby Bulgaricus » Tue Jul 03, 2012 9:10 pm

Моля. И успех!
Поздрави, Bulgaricus

Моля, четете, преди да пишете: viewtopic.php?f=3&t=3853!
Помогнете, за да остане форумът възможен с едно (малko) дарение чрез Paypal (paypal @ efe-online.eu) или чрез банков превод!

Return to “Форум имам проблем...”