Стафилококи или нещо друго?

Имам проблем. Моля. помогнете!
Уважаеми пациенти, тези форуми не могат да заменят посещението при вашия личен лекар или при специалист. Тук по-скоро можете да получите информация към какъв лекар да се насочите при даден проблем.

Moderators: Bulgaricus, fotografa

[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/vendor/twig/twig/lib/Twig/Extension/Core.php on line 1107: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable
belov
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/vendor/twig/twig/lib/Twig/Extension/Core.php on line 1107: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable

Стафилококи или нещо друго?

Postby belov » Sat Jun 16, 2012 6:32 am

Здравейте.
На 31 г. съм 178 см. 70 кг.
Преди около 3 месеца, се почуствах зле, като от грип. Отпадналост и лека температура 37.2 - 37.4 и леко стягане в гърлото. Личната лекарка ми изписа антибиотик, и за около седмица нещата се оправиха. Но после симптомите се завърнаха, и джипи-то ми даде още един антибиотик. Като не помогна, отидох на уши нос гърло в МВР болница- преглед, пълна кръвна картина и секрет от гърло и всичко е в норма. Много ме притесняваше това пристягане в гърлото, и за това отидох да ми видят щитовидната жлеза - ехограф и пълна кръвна картина, само леко завишение в левкоцитите. След това нефролог и пулмолог - стерилна урина, манту и кръв - в норма. Вече на втория месец, на задника, до ануса ми се появи някаква рана, отидох на хирург, не ми каза какво е, но ми изписа поредния антибиотик, и ми нареди да седя в смрадлика, за да не станело перианален абцес. Това помогна за раната, но другите симпроми се завърнаха след антибиотика.
Та последно, преди около 2 седмици, отидох пак на уши нос гърло в Пирогов , и там посявка от носа даде стафилокок ауреус. Изписаха ми гентамицин, мускулно за 5 дни и след това Аксеф за 7 дни.
Та въпроса ми е нормално ли е да няма някакво чувствително подобрение,вече сум на края на Акцеф-а или да търся друга причина.
Предварително благодаря.

Bulgaricus

Re: Стафилококи или нещо друго?

Postby Bulgaricus » Sun Jul 01, 2012 4:39 pm

Здравейте!

Описаната от Вас картина е за съжаление пример за неоптимално проведено лечение. Не казвам грешно, а неоптимално.

Имате ли антибиограмата от посявката и можете ли да я пуснете тук?

Иначе ми е трудно да кажа нещо.

Поздрави,
Поздрави, Bulgaricus

Моля, четете, преди да пишете: viewtopic.php?f=3&t=3853!
Помогнете, за да остане форумът възможен с едно (малko) дарение чрез Paypal (paypal @ efe-online.eu) или чрез банков превод!

belov

Postby belov » Sun Jul 01, 2012 6:30 pm

Здравйте, и благодаря за одговора, че взех доста да се шашкам. Понеже изпих един куп антибиотици, а промяна няма, та почнах да мисля за рак или автоимунни заболявания :(
Значи, антибиограмата, ми е дала чувствителност към : оксациклин, ампицилин/сулбактам, амоксициклин/клав. к-на , цефазолин, цефуроксин, гентамицин, амикацин, моксифлоксацин, ципрофлоксацин, еритромицин, линкомицин, рифампин, бисептол, ванкомицин, тейкопланин, линезолид, левофлоксацин.
Само това пише.
Да добавя само, че след последните антибиотици, температурата ми се нормализира.

Bulgaricus

Postby Bulgaricus » Sun Jul 01, 2012 6:41 pm

След няколко антибиотични лечения е такава ситуацията, каквато е при Вас сега. Или поне често се случва това. Чувствителността към оксацилин е ключова леченията не са грешни по мое мнение, но с навременна антибиограма е можело да Ви бъде спестено ходенето по мъките или поне част от него.
Поздрави, Bulgaricus

Моля, четете, преди да пишете: viewtopic.php?f=3&t=3853!
Помогнете, за да остане форумът възможен с едно (малko) дарение чрез Paypal (paypal @ efe-online.eu) или чрез банков превод!

Return to “Форум имам проблем...”